Zes hotspots langs de Middellandse Zee: Costa Diadama (deel1)

8 augustus 2019

Een cruise op de middellandse Zee is de perfecte familie trip. Je kan je eigen tempo volgen en toch heel wat kostbare tijd samen doorbrengen. Marseille was voor ons de ideale stad om in te schepen. Mijn mama rijdt graag met de trein en in eerste klas is dat echt pure luxe. Voor meer informatie over het leven aan boord verwijs ik je graag naar mijn vorig artikel: Met drie generaties op cruise.  

Vandaag neem ik je graag mee op onze eerste drie stops langs de Middellandse Zee.

Het beste terras met zicht op zee vind je op de Costa Diadema

1.Marseille ma belle

Marseille heeft de laatste jaren qua toerisme een enorme inhaalbeweging gedaan. Dat was ook nodig want de Franse havenstad was vroeger niet de meest aantrekkelijke plaats om een weekendje door te brengen. Nu is dat echt helemaal anders. Gelukkig hadden we dus nog een dagje extra ingepland al was dat veel te kort om echt alles te bewonderen.

Magisch Marseille

Tip: Logeer  al naargelang je budget in het Sofitel of Novotel aan de Vieux Port.

Het kan echt heel warm zijn in Marseille en een beetje verfrissing is dan meer dan welkom. Deze twee hotels zijn met elkaar verbonden, delen een zwembad en zijn perfect gelegen om de stad te verkennen. Met zijn twee zouden we uiteraard 🙂 voor het Sofitel gekozen hebben maar met de hele familie was zijn goedkopere broertje ook perfect. Het ontbijt werd duidelijk door iedereen gesmaakt, geen twijfel mogelijk daar.

Omdat papa steeds zegt dat je goed moet ontbijten 🙂

Celebrating on the Sofitel rooftop

De avond voordien waren we wel wat blijven plakken op de rooftop van het Sofitel hotel. Jade wordt trouwens maar één keer vijftien jaar, het fantastische lichtspel van de stad was beter dan kaarsjes uitblazen.

Wie naar Marseille gaat wil uiteraard even proeven van hun heerlijke bouillabaisse. Let wel, wil je echt genieten dan geef je een aardige duit uit. Restaurant Miramar en Fonfon kan ik je aanraden van een vorig bezoek maar met de kinderen kozen wij voor een restaurantje naast de haven en lieten de streekspecialiteit even aan ons voorbij gaan.

Tip: neem de veerboot om naar de andere kant van de haven  te gaan

Spelen met licht in Marseille

Zelfs al ben je geen fervente fan van museumbezoekjes, dan nog is een wandeling naar het Museum van de Europese en Mediterrane beschavingen een echte must. Je flaneert langs de haven, passeert het Ford Saint Jean en laat je verrassen door de prachtige, bijna magische lichtinval van het Museum. Je hoeft helemaal niet naar binnen te gaan. Een drankje met zicht op zee is de tocht meer dan waard, de bijhorende foto’s ook.

2. Shop until you drop in Barcelona

Barcelona is voor mij geen nobele onbekende meer maar Jade en Alec waren nog nooit in deze bruisende Catalaanse stad geweest. Dus een bezoek aan de Ramblas was niet te vermijden. Onderweg pik je nog even het statige Place Real mee, zoek je schaduw op de overdekte markt en eet je een gebakje bij Escriba. het schattigste bakkertje ooit. Wij waren net in BCL tijdens de eerste solden dus er moest uiteraard ook een beeeeeeetje geshopt worden. Je weet waarschijnlijk wel dat alles van Zara en Mango sowieso al goedkoper is in Spanje, tijdens de koopjes is het dus bijna gratis, niet? 🙂

De enige echte Ramblas

Place Real

Tip: Wie BCL ook al van binnen en van buiten kent moet zeker zijn grenzen even verleggen en zich aan een trip wagen doorheen het wondermooie Catalonië. Lees: Op ontdekking in Catalonië

3. Palma: in de schaduw van de palmen

In Palma de Mallorca hadden we de hele dag en avond tijd om te genieten van deze statige en mooie stad. Je betaalt 15 euro voor een ticket met de shuttle naar de stad. Je kan er wel meer dan één keer gebruik van maken en dat is mooi meegenomen als je tijdens de dag voluit van het strand wil genieten.. Zo kan je gewoon in strandplunje op zoek naar de perfecte spot. Gelukkig vonden we die vrij snel op wandelafstand van het centrum.  Anima beach club  is een mooie club, je kan er zonnen in een stijlvolle omgeving, zwemmen in zee of uitgebreid tafelen als je dat wil. De zee is rustig en het zand zacht, ideaal voor oma om meer dan eens te genieten van het azuurblauwe water.

Beach time in Palma

Na een geslaagde namiddag op Anima Beach gaan we met de shuttle terug naar het schip om ons op te frissen en mooi te maken voor een zwoele nacht in Palma. Deze stad heeft een aantrekkingskracht op mij die ik moeilijk kan duiden. Misschien zijn het jeugd herinneringen maar ook mijn nichtje voelt de magie dus is het waarschijnlijk meer dan dat.

Helemaal terug opgefrist wandelen we door het centrum op zoek naar een plaatsje op het terras. Niet echt makkelijk, maar de aanhouder wint. De tapas smaken in deze omgeving extra lekker al  zaten we gewoon in een eenvoudige bar. Wil je echt in een beter restaurant terecht dan is reserveren een must.

Tip: Reserveer bij het stijlvolle Can alsmaar . Zowel ’s middags als ‘avonds is het er zalig toeven op het dakterras.

Wie wat langer in Palma De Mallorca wil blijven vindt in dit artikel nog wat extra inspiratie. Volg onze voetstappen in Palma de Mallorca

We gingen met de laatste shuttle terug naar de Costa Diadema.  Na een onvergetelijke en heerlijke dag werden we door het ruisen van de zee zachtjes in slaap gewiegd. Morgen zijn we de hele dag aan boord en kunnen we dus ten volle van het schip genieten. Lees: Met drie generaties op cruise.

Tot snel voor het vervolg van ons verhaal!

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.