The Harmony of the seas: Het grootste cruise schip ooit

8 juni 2016

Harmony of the Seas mag de titel grootste en meest spectaculaire cruise schip ter wereld delen met haar twee zusterschepen: de Oasis of the Seas en Allure of the Seas.

Het schip is 362 meter lang en 66 meter breed, waardoor ze bij de tewaterlating ook meteen het breedste cruiseschip ter wereld is.

In totaal biedt het schip onderdak aan 6360 passagiers en 2394 bemanningsleden en ik was daar één van. 🙂

Ik kan jullie verzekeren bij een eerste bezoek word je helemaal overdonderd. Alles aan jullie tonen op een paar pagina’s is echt onmogelijk. Maar mijn impressie delen doe ik graag.

Groots in veel opzichten

Harmony of the Seas Rendering 3.jpg

Wat heel snel opvalt is de grote fun factor op het schip. Ideaal dus voor families met kinderen of voor een toffe groep vrienden. Je vindt er echt amusement voor ieders goesting.
De glijbanen zijn spectaculair en iets wat je niet meteen verwacht op zee. Maar liefst 3 verschillende banen gaan vanaf dek 18 met een duizelingwekkende val naar de Pool & Sports Zone op dek 15.  Daar zijn gelukkig ligbedden genoeg om even op adem te komen.  Droog naar beneden  glijden kan ook, dan beland je prompt al krijsend op de gezellige boardwalk.

 Vogelvrij in de Perfect Storm

image image

Je kan ook leren wakeboarden  of je helemaal uitleven op de klimmuur. Het is allemaal in de prijs inbegrepen. Sommige mensen gaan dan ook niet graag van boord en blijven liever verder spelen op dit gigantisch speelpaleis.

Hoe hoog durf jij?

image

Een beetje rustiger kan natuurlijk ook. De minigolf  is voor jong en oud en ook op de paardemolen draait iedereen zijn rondje mee.

Geloof me vrij, na een week heb je waarschijnlijk alles nog niet uitgeprobeerd.

Iedereen vindt zijn draai aan boord

image

Hou je wel van wat ambiance, dan kan je opteren voor een hut die uitkijkt op de boardwalk of liever heb je het liever iets rustiger dan eentje op central Park. Een binnenhut zou ik niet snel aanraden, maar met de virtuele veranda  krijgt ook dit een andere dimensie.

Overal op het schip vind je het nodige entertainment zowel  ’s avonds als overdag. Je een moment vervelen is echt onmogelijk.

Een paar nuttige tips:

1. kijk eens of een drankenpakket niet goedkoper uitvalt

2. neem zeker een warm pulletje mee # airco!!

3. boek de thema restaurants alvorens je op reis vertrekt #volzet

 

Ben jij niet echt een speelvogel of feestbeest en breng je liever wat stijl in je vakantie? Wel, ook daar biedt de Harmony of the Seas de juiste opportuniteiten.

Ik leid jullie daarover graag rond in een volgend blogpost.

Voor info: Harmony of the Seas

 

 

 

1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. Karen - Dressing in Labels schreef:

    Wow een cruise wil ik ooit zeker eens doen. Dit schip lijkt me zalig!

    x karen
    http://dressinginlabels.blogspot.com

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.