La Belle de Belvilla, een oase van rust in Mallorca

27 mei 2018

Vorig jaar waren we helemaal betoverd door onze mooie Belvilla in de sneeuw (lees La Belle de Belvilla in de sneeuw). Dit jaar gingen Marie en ik op zoek naar de zon en warmere oorden. Palma de Mallorca is niet ver vliegen en staat weer helemaal in de belangstelling. Ideaal dus om uit te vissen of het eiland nog even levendig en pittoresk is als ettelijke jaren geleden. Een tot de verbeelding sprekende uitvalsbasis is uiteraard een must en levert altijd wel wat research op.

We twijfelden even over deze mooie moderne villa met een fantastisch uitzicht op Cap de Formentor. De ligging aan zee is  echt de max en zou normaal een doorslaggevende factor zijn in mijn beslissing. Maar de pure schoonheid van het landelijke Es lligats had meteen ons hart gestolen. Het magische huis baadt er in alle rust en sereniteit. De zonsopgang en zonsondergang geven dagelijks kleur aan je verblijf. De “pool” is duidelijk het centrum van deze villa. het gevoel van oneindigheid is als een ware verfrissing.

De zon doet magische kunstjes

Alleen maar blije gezichtjes in Es Liga’s

Ons kleine stulpje had drie ruime slaapkamers en evenveel badkamers. Kiezen wie waar sliep was niet moeilijk want alles was even mooi en helemaal zen. s’ Morgens douchen met zicht op de olijfbomen is iets dat je niet snel vergeet en dat wat mij betreft nog eens voor herhaling vatbaar is.

Feels like home

Kamers om van te dromen

Ook de woonkamer was met de grootste zorg voor detail ingericht. Als het in de ochtend nog een beetje te fris is kan je er achter glas heerlijk ontbijten. Ook hier is de zon nooit ver weg en de grote keuken binnen handbereik. Een Nespresso machine is een luxe die ik met dank aanneem.

Een zonnig ontbijt

Ben je in the mood om de hele dag niets te doen, wel dan kan dat natuurlijk ook. In mijn volgende blogpost geef ik je graag wat lunch en dinner adresjes mee maar voor het ontbijt heb je de wagen niet nodig. De villa hoort immers bij een agro complex met een gezamenlijk zwembad en stijlvolle ontspanningsruimte. In het kleine restaurant kan je binnen of buiten elke morgen genieten van een heerlijk en uitgebreid ontbijt. Het kleine wandelingetje is perfect voor de vertering.

Es Lligats: agrotoerisme in Mallorca

Op loopafstand van de villa

Als de avond valt zijn we toch het allerliefst in ons eigen stekje. Marie  en ik genieten met volle teugen van de prachtige zonsondergang en een glaasje rode wijn. Dat we onze Pizza’s een beetje hadden laten aanbranden namen we er met veel liefde en schaterlach bij. Het juiste gezelschap in de perfecte omgeving is echt de beste saus.

No bebemos para vivir pero vivimos para beber

 Binnen is het ook super gezellig

Es Liigats is een domein van meer dan 80.000 m2.  Je komt er tussen de olijf-, dennen- en sinaasappelbomen helemaal tot rust. De natuur is hier een extra reisgezel die je vakantie naar een hoger level brengt. Je hebt de keuze tussen 11 stijlvolle woningen met elk een eigen karakter. Wij logeerden in een grote villa met privé zwembad. Niet echt goedkoop maar als je het budget kan delen tussen drie koppels wordt het plots een ander verhaal. Wil je echt alleen met je partner op vakantie dan kan je natuurlijk voor een kleiner huisje gaan. Bij Belvilla bieden ze gelukkig alle huisjes aan, neem gerust zelf een kijkje. De luxe blijft helemaal overeind dat is zeker.

Villa voor 2 personen

Villa voor 3 personen

A pool with a view in Es Lligats

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.