Op ontdekking in Catalonië met een huurwagen

26 december 2018

Wie denkt dat Barcelona het enige is dat Catalonië te bieden heeft moet absoluut eens op roadtrip. Ik weet het wel BCL smaakt elke keer naar meer en ook de tijd die je er hebt lijkt altijd veel te kort, maar ik beloof het je, de variëteit aan cultuur, natuur en  passie vind je ook langsheen de slingerende Catalaanse wegen, de minder bekende steden en pittoreske dorpjes. Ik mocht met een aantal bloggend journalisten of journalistieke bloggers een paar dagen het mooie ruige landschap voor jullie in kaart brengen. Deze handige tips maken jullie roadtrip gegarandeerd tot een groot succes.

Huur een wagen bij Sunnycars. 

Wie zonder zorgen de baan op wil kan best opteren voor het all-in service aanbod. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over extra kosten, de foute wagen en uren aanschuiven aan de balie. Ik heb al heel wat huurwagens versleten en geloof me vrij, het is echt een zaligheid als alles duidelijk en tot in de puntjes geregeld is. Al wat je hoeft te doen is in de luchthaven naar de balie stappen, meteen je sleutel oppikken en off you go!

De tijd staat even stil in  Rupit

A trip down memorie lane dat staat je te wachten in het middeleeuwse dorpje Rupit. Ergens diepweg verborgen in de heuvels van Osona  langs de kronkelende Rupit Rivier ligt deze parel in stilte te wachten op ons luidruchtig bezoek. Het is dan ook voor mensen met hoogtevrees en in gezelschap van enkele plaagstokken geen sinecure om tot het centrum te geraken. Als toerist moet je de wagen op de parking buiten het dorp achterlaten. De klim over de wankele hangbrug in het donker naar het hotel leidt dan ook tot heel wat hilariteit. In Hostal Estrella  krijgen we een zalig ontvangst. Al naargelang onze grootte krijgen we een kamer toegewezen. Het lijkt wel een beetje Fawlty Towers op zijn  Spaans.  Al lachend ontdek ik mijn mooie kamer met uitzicht op het dorpspleintje en voorzien van de nodige tierlantijntjes. Reserveer hier ’s avonds ook een tafeltje want het restaurant is echt een aanrader. De natuur rond het stadje is tot de verbeelding spreken dus maak zeker tijd voor een uitgebreide wandeling en verlies me in de verhalen over lieflijke elfjes en ruige rovers.

Siurana on top ! 

Catalonië is een prachtige streek om met de auto te verkennen, maar het allermooiste (voor iedereen) was zonder twijfel Siurana.  Het kleine schattige dorpje ligt hoog in de bergen en telt slechts rond de vijftig inwoners. De huizen, de straatjes en pleintjes zijn met liefde gerestaureerd.  Siurana in één woord benoemen, dat kan: spectaculair. Al heb je best je hoogtevrees een beetje onder controle want Siurana ligt op de rand van een kilometers diepe ravijn. De steile kliffen doen denken aan het Amerikaanse Zion National park. Klimmers, hikers en kajakkers over de hele wereld komen in dit klimparadijs hun hartje ophalen. In dit geval is de weg ernaartoe even mooi en belangrijk als het eindpunt. Stap dus regelmatig even uit om ook van de spectaculaire route te genieten.

Tip: Verfrissing gezocht en gevonden in bar L’Acacia.

Tip: Ben je makkelijk wagenziek neem dan best het stuur over of een pilletje want slingeren zul je!

De ongetemde vrijheid van Catalonië

 Row, row row your boat

Geniet met volle teugen

Op het programma stond ook kajak varen en ik kreeg een lichte paniekaanval.  Een ellenlange en zeer vermoeiende tocht staat nu niet meteen bovenaan mijn verlanglijstje. Maar het kleine tripje naar de mosselkwekerij Musclarium van Rapita was te kort en te fijn om ook maar even te klagen. 🙂 je kan er proeven van mosselen en oesters die ter plaatse gekweekt worden. Met een prachtig zicht op het water kan je genieten van de rust, de zon en een frisse duik in zee. Natuurlijk wordt dit smulfestijn vergezeld van sprankelende bubbels of een frisse witte wijn. Puur genieten en in stijl, ik verzeker het je.

Now we are talking

Een beetje teveel olijfolie geproefd:-) of was het de wijn?

Het Santa Tecla festival: een menselijke toren

Tarragona

Het Romeinse Tarragona

Tarragona ken je waarschijnlijk wel van het Santa Tecla festival, waarbij hele troepen mannen en vrouwen  een zo hoog mogelijke menselijke toren vormen. Spectaculair maar  je kan het beter thuis niet uitproberen.:-) Ooit was deze havenstad een bruisende metropool in het Romeinse Rijk. Je ziet en voelt de geschiedenis overal in de stad. Als je je fantasie de vrije loop laat zie je de gladiatoren elkaar te lijf gaan ij de ruïnes van het amfitheater. Maar naast het bezoeken van van alle Romeinse bezienswaardigheden is er uiteraard nog veel meer te doen in Tarragona. Verdwaal tussen de smalle steegjes van het oude centrum. Duik onder in de koelte van de wondermooie kathedraal. Bezoek de Joodse wijk rond Plaça del Angels of de gotische gewelven van de middeleeuwse markt. Deze stad verdient een uitgebreid bezoek want vergeet nooit dat ook het strand en de zee naar je lonken.

 

TIP: Degvsta is een echte aanrader. Het is er erg lekker en de inrichting super origineel. Reserveer misschien wel een tafeltje buiten. Het is er heerlijk toeven op het terras.

Dag 1: Barcelona luchthaven – Viladrau – Rupit
Dag 2: Rupit – Tavertet – Vic – Cardona – Vilanova de Prades – Prades
Dag 3: Prades – Siurana – Tortosa – Sant Carles de la Ràpita – Ulldecona – Delta de l’Ebre
Dag 4: Delta de l’Ebre – Tarragona – Barcelona luchthaven

TIP: doe de trip in 6 dagen en geniet nog wat langer onderweg, afsluiten met een namiddag shoppen en heerlijke tapas in Barcelona is ook geen slecht plan. 🙂

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.