Met drie generaties op stap: “Cruising” langs de Middellandse Zee

30 juli 2019

Drie gelukkige generaties op de Costa Diadema

Wie met drie generaties op reis wil moet met heel wat zaken rekening houden. “Voor iedereen wat wils” is een uitdrukking die gemakkelijker gezegd is dan gedaan en zeker gevonden. Een familiecruise is dan ook een mega goed idee. Iedereen heeft voldoende tijd voor zichzelf en toch breng je heel wat kostbare momenten samen door.

1.Kies voor een bestemming rond de Middellandse Zee

Vetrekken vanuit Barcelona of Marseille is voor ons Vlamingen het makkelijkst. Mijn mama reist ook het liefst via het spoor. De rechtstreekse hoge snelheidstrein vanuit Antwerpen Centraal was dan ook de perfecte oplossing.

Tip: Boek een ticket 1ste klasse; je begint de reis met een gevoel van luxe en je krijgt onderweg een maaltijd gereserveerd zodat de tijd echt voorbij vliegt.

Wij gingen aan boord van de Costa Diadema in Marseille maar verbleven eerst nog een nachtje in de Franse havenstad. De eerste aanleghaven was het bruisende Barcelona, daarna verbleven we een zonnige dag en een zwoele avond in het statige Palma. De volledige dag aan boord was voor de familie een fijne kans om even tot rust te komen en het schip te ontdekken. De laatste drie dagen stonden Cagliari, Rome en Savona op het programma. In een volgend artikel geef ik jullie graag wat meer uitleg en tips over deze mooie bestemmingen maar vandaag concentreer ik me op het leven aan boord.

2. Boek een kamer met balkon.

Ik weet het wel, je kan je laten verleiden door de goedkopere prijs van een binnenhut maar de openheid en vrijheid van een terrasje op zee is een luxe die ik me niet graag ontzeg. Op een schip en in de toeristische trekpleisters over de hele wereld kan het erg druk zijn. De rust en de privacy aan boord vind ik elke extra euro waard. Ook de kinderen hebben ten volle van deze luxe genoten. Voor Alec was het de ideale plek om dolfijnen te spotten en Jade trok zich even terug om met haar vriendinnen te chatten.

3. Ga op zoek naar jullie gezamenlijke favoriete plek aan boord

De Costa Diadema is een behoorlijk groot schip. Zelfs na een hele week aan boord ontdek je nog steeds nieuwe plaatsen. Daarom is het belangrijk om een vast afspraak plek te zoeken waar iedereen graag toeft en niemand het erg vindt om even op elkaar te wachten.

Voor de familie Moerenhout was dat de bar op dek vijf. Het was er rustig genoeg voor oma en opa en we konden er met zijn allen elke keer opnieuw genieten van een adembenemende zonsondergang.

Als we iemand niet meteen konden spotten was dek vijf de eerst plek waar we naartoe gingen. Het voetbalveld op dek 14 niet meegerekend als we onze jongste spruit kwijt waren. 🙂

4. Neem een drankenpakket bij de boeking.

Je bent op vakantie dus je wil echt niet bij elk drankje tobben over een extra rekening. Het Brindiamo drankenpakket is heel betaalbaar en omvat bijna al je wensen. Tenzij je elke dag champagne wil drinken natuurlijk. 🙂  Op de menu’s staan aangegeven met kleuren wat jij allemaal gratis mag nuttigen met jouw kaart, super handig en duidelijk voor iedereen.

 5. Geniet van het zes gangen menu en de bediening bij het diner op de Costa Diadema

Het diner is ook altijd een moment van rust en luxe. Je kan kiezen uit heel veel gerechten en ook de kinderen vinden elke avond hun gading. Af en toe een vleugje entertainment nam ik er met de glimlach bij. Zeker als Alec zich helemaal met de ambiance liet meevoeren.

Rust en zicht op zee tijdens het diner

6. Neem een paar mooie outfits mee! 

Wie op cruise gaat moet zich ’s avonds ook een beetje opkleden. Voor mij natuurlijk helemaal geen probleem. Het prachtige decor van zee en zonsondergang is immers ideaal om een paar zalige instagramplaatjes te schieten. Het werkte aanstekelijk want ook de mannen deden hun uiterste best om tiptop aan het diner te verschijnen.

Cool zijn aan boord

One day at the office “Costa Diadema”

Elk moment van de dag in stijl

7. Geniet samen van de allermooiste zonsondergangen

Wij hadden ons diner om zeven uur gepland. Dat is misschien een beetje vroeg maar voor de kinderen een perfect tijdstip. Het gaf ons ook de mogelijkheid om elke avond opnieuw van een adembenemende zonsondergang te genieten. Niet iedereen is even poëtisch ingesteld ….dus terwijl anderen al voluit van het entertainment aan boord aan het genieten waren, was het schip buiten een oase van rust en de zee een streling voor het oog. Meer van dat graag!

8.Ook al ben je geen feestbeest, laat je zeker eens meevoeren met de muziek aan boord

Zelf ben ik het allerliefste buiten met het zalige gevoel van vrijheid maar als het feest net naast je deur ligt mag je het toch niet helemaal negeren. De lichtjes, het cabaret, de verschillende muziekstijlen… het heeft allemaal iets onwerkelijks. Even ontsnappen aan de realiteit, ik snap het wel. Onze jongste spruit spijtig genoeg ook want die was niet in zijn bed te krijgen. Dat belooft voor later. 🙂

Elke avond feest aan boord

9. Laat je verwennen met een ijsje op Costa Diadeem

Het ijssalon is een oase van rust en heerlijke verwennerijen. Oké, we hadden afgesproken om deze eerste keer niet te veel extra’s te doen maar hier kon niemand van de familie (behalve opa want die had met zijn ILLy koffie, die reeds in ons drakenpakket zat, voldoende) aan weerstaan. Het ijs is super lekker en de pannenkoekjes smaken echt naar meer. Je wordt op de Costa Diadema zalig ondergedompeld in een zee van zoetheid.

10. Doe elke dag een uitstap

In het hoogseizoen is het uiteraard druk aan boord, dus zwemmen in alle rust zit er niet meteen in. 🙂 Ik had wel de ideale oplossing gevonden om even van het bubbelbad te genieten. Het ontbijt durf ik al eens over te slagen en dan had ik het zwembad en het bubbelbad echt voor mij alleen. Eureka!

Inge Moerenhout

Inge Moerenhout Costa Cruises

Tijdens het ontbijt is het schip van ons:-)

Ik raad echt iedereen aan om voordat je vertrekt al je uitstappen goed te plannen. Op de Costa cruises website vind je al heel wat informatie maar je kan natuurlijk ook zelf op zoek gaan. Weet wel dat je eerst altijd uit de haven moet geraken. Tickets voor een shuttle variëren rond de 15 euro per persoon. Tijdens de reis zelf heb je  echt te weinig tijd om nog veel te plannen. En sommige excursies zijn dan al ang volgeboekt. In mijn volgend artikel geef ik je graag een beetje meer uitleg over onze familie uitstapjes langs de Middellandse Zee.

Korting op je eigen cruise

Wil je graag zelf eens op cruise, dan heb ik goed nieuws voor je. Bel naar 080 08 91 25 tijdens de kantooruren, vermeld mijn naam en krijg zomaar 8% korting op je reis. Wie al costa fan was krijgt deze korting bovenop zijn getrouwheidskorting dus dat loont zeker de moeite.

Meer info: Costa Diadema

1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. Alain Van Eeckhout schreef:

    Als familievakantie moet dit prachtig zijn ! Nu nog wat ‘promoten’ 😉

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.