De kleuren en geuren van Thailand snel op je bord

26 april 2019

Wie mij al een tijdje volgt weet dat ik een fervente aanhanger ben van alle goede dingen in het leven. Een rasechte Bourgondiër met een oog voor luxe en verfijning maar ook niet bang om iets nieuws te ontdekken en te beleven. Bijna 20 jaar geleden ging ik voor de eerste keer naar Thailand. Het land van de glimlach had mij meteen in zijn greep. Niet alleen de vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking en de adembenemende landschappen maar vooral de heerlijke gerechten die op tafel kwamen namen me mee naar hogere regionen.

Thailand op je bord

Ondertussen ben ik bijna jaarlijks teruggekeerd en het land weet me elke keer weer te bekoren. De eerste jaren was ik steevast na elke reis weer aan het kokkerellen dat het een lieve lust was. Sinds ik professioneel “on the road “ben lukt me dit niet meer zo  Ik neem je graag even mee naar chiang Mai  Five things you have to do in Chiang Mai   in het noorden van Thailand. Wie liever stad en strand combineert is vast en zeker blij met deze tips:  Bangkok en Kohsamui de perfecte combinatie.

Always on the road

 Koriander en citroengras en chili: welkom in Thailand

Toen mijn man nog eens heel lief vroeg of ik een Oosters dineetje  op tafel wilde zetten viel mijn oog op een simpel gerechtje op de site van HelloFresh. Want wie het nog niet doorheeft, simpele dingen zijn soms het lekkerst. (en ook het snelst klaar) 🙂

Pittige noedels met omeletreepjes  

Normaal wordt het klaargemaakt met Japanse udon noedels maar ik heb deze vervangen door rijstnoedels en er heel wat koriander aan toegevoegd. Je kan het gerust vegetarisch serveren maar voor mijn man heb ik een kip spiesje op de BBQ gelegd. Je bent er ongeveer een half uurtje zoet mee, het is licht en luchtig en echt niet moeilijk.

Koriander: mijn favoriet in de Thaise keuken

Koriandergroen is het kruid dat het meest gebruikt wordt in de Thaise keuken en het is er een essentieel ingrediënt. Je kunt koriandergroen het beste met wortel en al kopen. Naast de blaadjes worden ook de stam, de wortels en de zaadjes gebruikt, elk van deze geeft een andere smaak.

Wat heb je nodig?

1 ui,  teentje knoflook, 1 limoen, 4 eitjes, 20g gezouten pinda’s, 400 gr rijstnoedels, 20ml sojasaus,1el sambal,2el zonnebloemolie, 2el ketjap, bosje koriander en groentjes

Je kan opteren voor een zakje oosterse groentemix maar ik stel mijn mix liever zelf samen.

Koriander: my love 🙂

Wat moet je doen?

  1. Snipper de ui en pers de look en een halve limoen uit. Hak ook eerst de pinda’s grof.
  2. Meng in een kom de helft van de sojasaus met de helft van de sambal (die kan je ook vervangen door veel of weinig chili),het limoensap, de ketjap en 1el water per persoon.
  3. Roer in een andere kom de eieren met sojasaus en koriander.
  4. Bak de omelet in zonnebloemolie. Neem ze uit de pan, rol ze als pannenkoekjes en snij in reepjes.
  5. Leg de kip spiesjes op de BBQ (kan natuurlijk ook in de pan)
  6. Kook de noedels 3min en giet ze pas af wanneer je ze nodig hebt
  7. Wok de ui en knoflook en voeg de groentjes toe
  8. Giet de noedels af. Je kan ze ook toevoegen aan de groentjes en overgieten met de wolsaus die je zelf gemaakt hebt, ik hou de noedels apart omdat mijn man dat voor één of andere bizarre reden liever heeft. 🙂
  9. Verdeel op een bord en leg de omeletrolletjes erop.
  10. Garneer met pinda’s, limoen en koriander

Hallo! dit is vers, lekker en snel klaar

Dus als jij net als ik soms heimwee hebt naar alle mooie en lekkere dingen uit Thailand dan moet je dit gerechtje zeker eens een keer serveren. Vergeet uiteraard niet dat een Thais Singa biertje hier heerlijk bij smaakt. Misschien heb je voor mij nog een  extra tip of een ander makkelijk en snel gerechtje dat me mee richting Oosten neemt. Laat het mij gerust weten en laat  het jullie smaken!

 

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.