Wie mij al een tijdje volgt weet dat ik een fervente aanhanger ben van alle goede dingen in het leven. Een rasechte Bourgondiër met een oog voor luxe en verfijning maar ook niet bang om iets nieuws te ontdekken en te beleven. Bijna 20 jaar geleden ging ik voor de eerste keer naar Thailand. Het land van de glimlach had mij meteen in zijn greep. Niet alleen de vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking en de adembenemende landschappen maar vooral de heerlijke gerechten die op tafel kwamen namen me mee naar hogere regionen.
Thailand op je bord
Ondertussen ben ik bijna jaarlijks teruggekeerd en het land weet me elke keer weer te bekoren. De eerste jaren was ik steevast na elke reis weer aan het kokkerellen dat het een lieve lust was. Sinds ik professioneel “on the road “ben lukt me dit niet meer zo Ik neem je graag even mee naar chiang Mai Five things you have to do in Chiang Mai in het noorden van Thailand. Wie liever stad en strand combineert is vast en zeker blij met deze tips: Bangkok en Kohsamui de perfecte combinatie.
Always on the road
Koriander en citroengras en chili: welkom in Thailand
Toen mijn man nog eens heel lief vroeg of ik een Oosters dineetje op tafel wilde zetten viel mijn oog op een simpel gerechtje op de site van HelloFresh. Want wie het nog niet doorheeft, simpele dingen zijn soms het lekkerst. (en ook het snelst klaar) 🙂
Pittige noedels met omeletreepjes
Normaal wordt het klaargemaakt met Japanse udon noedels maar ik heb deze vervangen door rijstnoedels en er heel wat koriander aan toegevoegd. Je kan het gerust vegetarisch serveren maar voor mijn man heb ik een kip spiesje op de BBQ gelegd. Je bent er ongeveer een half uurtje zoet mee, het is licht en luchtig en echt niet moeilijk.
Koriander: mijn favoriet in de Thaise keuken
Koriandergroen is het kruid dat het meest gebruikt wordt in de Thaise keuken en het is er een essentieel ingrediënt. Je kunt koriandergroen het beste met wortel en al kopen. Naast de blaadjes worden ook de stam, de wortels en de zaadjes gebruikt, elk van deze geeft een andere smaak.
Wat heb je nodig?
1 ui, teentje knoflook, 1 limoen, 4 eitjes, 20g gezouten pinda’s, 400 gr rijstnoedels, 20ml sojasaus,1el sambal,2el zonnebloemolie, 2el ketjap, bosje koriander en groentjes
Je kan opteren voor een zakje oosterse groentemix maar ik stel mijn mix liever zelf samen.
Koriander: my love 🙂
Wat moet je doen?
Hallo! dit is vers, lekker en snel klaar
Dus als jij net als ik soms heimwee hebt naar alle mooie en lekkere dingen uit Thailand dan moet je dit gerechtje zeker eens een keer serveren. Vergeet uiteraard niet dat een Thais Singa biertje hier heerlijk bij smaakt. Misschien heb je voor mij nog een extra tip of een ander makkelijk en snel gerechtje dat me mee richting Oosten neemt. Laat het mij gerust weten en laat het jullie smaken!