Nespresso Atelier

1 december 2015
image

De Haven van Antwerpen is met voorsprong de belangrijkste opslagplaats voor ruwe koffie. België heeft immers het ideale klimaat om koffie te stockeren, niet te koud en niet te vochtig. Bovendien liggen de magazijnen vlakbij de schepen en het spoor. Perfect om de heilige boon tot de juiste bestemming te brengen.
Onze bestemming om het goddelijke drankje ook op een andere manier eens te proeven was net iets pittoresker. Dicht bij de jachthaven van Sint Anna Plage met een prachtig zicht op de Schelde ligt het KAS. Het mooie pavilioen “Kunst aan de stroom” was het ideale decor om een Nespresso, workshop en aansluitend sterren diner te organiseren.

imageimageimage
Ran Van Ongevalle is niet alleen de beste barman van 2015, hij ziet er ook lekker uit en vertelt met veel passie over zijn koffie creaties.
Een andere topper is Andy De Brouwer, de beste sommelier van 2014. Hij vertelde over elke wijn zo sappig dat je alleen al dronken werd van zijn woorden. Gelukkig was ik tijdens ons gezamenlijk interview nog heel alert. Mijn Nespresso zal daar zeker bij geholpen hebben.
Wij Belgen zijn altijd veel te bescheiden. Ik had nooit kunnen dromen dat wij zo een heerlijke wijntjes op tafel konden toveren. Limburg boven met dit heerlijk rosé wijntje uit het Pietershof. Wie zelf zo een flesje wil scoren zal toch heel vroeg moeten opstaan. 🙂
Nespresso vroeg aan de beste Chef-koks van België om een hulde te brengen aan de koffie door middel van buitengewone culinaire creaties in foodpairing met de Nespresso Grands Crus. David Martin van La Paix in Brussel en Roger Van Damme van Het Gebaar zijn voor mij noch privé, noch culinair twee onbekenden. Het was dan ook fijn dat deze twee sterren chefs ons diner tot in de puntjes verzorgden. Grappig was dat ze pas later op de avond wisten dat ik van hun heerlijke gerechten mocht genieten.

image
Rock lobster “Tristan da Cunha” Coral gravy with Grand Cru Lungo Leggero Daid Martin
Celebration Grand Cru Cosi Roger Van Damme
De Cosi is trouwens één van mijn favorieten in het Nespresso gamma. Ik kan niet wachten om de nieuwe samenstelling te degusteren.

image
image

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.