Five things you have to do in Chiang Mai

25 september 2018

Chiang Mai ligt in het noorden en is na Bangkok de grootste stad van Thailand. Toch voelt deze plaats super relaxed aan. Binnen de stadsmuren is het knus, gezellig en altijd wel iets te doen. Logeer je er maar een paar dagen dan wordt het moeilijk om alles te zien, te proeven en te beleven. Je vertrekt er vast en zeker met een zalig gevoel en een beetje honger naar meer. Voor mij was het al het tweede bezoek aan deze prachtige stad maar zeker niet het laatste. Ik geef je graag enkele tips mee voor een heerlijk en ook wel luxueus verblijf.

Logeer in een boutique hotel

Wie opteert voor een boutique hotel dompelt zich helemaal onder in de sfeer van Chiang Mai. Rachamankha is lid van ” Secret Retreats” en ligt  heel centraal. Je slaapt dichtbij de oude stadsmuur in Chiang Mai, op slechts 100 meter van de Sunday Market. Ook het grote zwembad en de mooie architectuur zijn een pluspunt.

Wie het nog wat exclusiever wil moet een paar nachtjes boeken bij het mega mooie design hotel Villa Mahabhrirom. Heel het hotel ademt rust, luxe en stijl uit en is zo mooi dat je bijna vergeet dat de stad roept. Voorzie (al is het niet goedkoop) misschien een nachtje meer om ook van dit architecturaal pareltje ten volle te kunnen genieten.

Leef in een oase van stijl

Geniet van de frisse berglucht in Mae Kam Pong village 

Adem de frisse berglucht in en ontdek na een korte “hike” een mooie waterval. Het dorpje Mae Kam Pong is nog authentiek en toont een andere kant van Thailand. Wie na de wandeling zin heeft in een warm of iced kopje koffie krijgt er het fantastische zicht gratis bij.

Chasing waterfalls…. een fijne verfrissing

Op avontuur in de vrije natuur

Koffie met een koekje en een prachtig uitzicht

Street Food avontuur met de tuktuk

Een ritje met een tuktuk langs de Ping rivier naar de food marked is een must. Het is iets duurder dan de taxi maar een ideale manier om de sfeer van de stad op te snuiven. Wie zich nog nooit aan street food heeft gewaagd moet zich geen zorgen maken. Je ziet hier alles bereiden en de ingrediënten zijn helemaal vers. Alles is echt even lekker en super goedkoop, je kan dus zonder probleem even iets uitproberen. Hou zeker nog een klein plaatsje over voor de beroemde sticky rice met mango.

Een ritje met de tuktuk: ik kan dat 🙂

Je kan ook kiezen voor nog meer avontuur en op een songthaew springen. Songthaew betekent letterlijk ‘twee rijen’ en heeft deze naam gekregen omdat de tuktuk large achterin twee rijen heeft waarop je kan zitten. Deze  taxi’s deel je met andere passagiers en je spreekt vooraf een prijs af per persoon. Ze hebben geen vaste routes en rijden simpelweg waar hun passagiers naartoe willen.

Ontmoet het sacrale in één van de vele feeërieke tempels

Chiang Mai heeft ruim 300 tempels waarvan de meeste gebouwd zijn tussen 1300 en 1550. De Wat Phra That Doi Suthep tempel is de meest bekende en ligt op Doi Suthep. Het is er natuurlijk heel erg druk en je hebt een hele klim voor de boeg maar het uitzicht over Chiang Mai is een mooie beloning. De stad doorkruisen op zoek naar schoonheid van een hogere orde is ook altijd een optie en brengt zeker rust op je pad.

Lunch of dineer in een hippe hotspot 

Je hebt in het centrum heel wat nieuwe hippe restaurants gekregen die allemaal even origineel, lekker en verfijnd zijn. Het Woo Cafe and art gallery  is er zo ééntje. Je waant je bijna in een zeer sjieke bloemenzaak of in een heuse art gallery, maar hoofdzakelijk is dit een fusion restaurant waar mensen en smaken elkaar ontmoeten. Je kan er aan een lange tafel aanschuiven of kiezen voor een meer privé plekje. De meeste mensen zaten binnen in de airco maar wij vonden de tropische warmte zalige en het Singha biertje smaakte des te meer. Als je de zalige kokossoep bestelt weet dan wel dat die voor meer dan één persoon is en altijd samen met de andere gerechten aan tafel wordt gebracht. 

Ginger Kafe is meer dan alleen een restaurant. Je vindt er ook een cocktailbar en een super leuk winkeltje. De gerechtjes zijn allemaal verfijnd en de bediening is helemaal top. Wie zich aan het prachtige interieur wil laven moet zeker een truitje meenemen anders wordt het fris in de airco.

Wie nog een gaatje over heeft in de agenda kan nog snel een bezoekje brengen aan Bor Sang. De kleurrijke parapluutjes worden zorgvuldig met de hand gemaakt en zijn ideaal voor een cadeautje of een feeërieke foto. Sawadee ka!

Een parapluutje met zorg gemaakt

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.