Bangkok, Koh Samui a pretty perfect combination

3 oktober 2018

Bangkok, de bruisende Thaise hoofdstad is absoluut meer dan één bezoekje waard. Ideaal kan je twee nachten combineren met een paradijselijk verblijf op één van de vele eilanden die Thailand telt. De rust opzoeken na een duik in de chaos en drukte van een wereldstad is de ideale mix voor een perfecte vakantie. Met Bangkok is het net zoals met New York ” you love it or you hate it”  Zelf vind ik het zalig om in de stad te verdwalen en elke keer weer door haar schoonheid, felheid of ingetogenheid verrast te worden. Ben je er nog nooit geweest dan moet je uiteraard een bezoeken brengen aan het toeristische Kao San Road, de kleurijke flowermarket of het paleis van de koning. Ik neem je deze keer graag mee op een romantische trip doorheen de stad.

1.Een nachtje naast de rivier in een authentieke villa

De Chakrabongse Villas zijn gevestigd in een voormalige koninklijke residentie. Ze hebben buiten hun grandeur ook een perfecte ligging  aan de rivier Chao Phraya. Wij verbleven in een  luxe suite in authentieke Thaise stijl met prachtig uitzicht op Wat Arun aan de overkant van de rivier. Je hebt er ook een groot zwembad dat voldoende zon krijgt en niet overladen druk is. Je kan ook buiten slapen op je privé terras. Zie wel dat je dan een paar oorstopjes bij de hand hebt want het kan al vroeg druk worden op de rivier.

De Chakrabongse Villas, charme en authenticiteit

Als je bij het ontbijt de schoonheid van Wat Arun in de verte ziet dan wil je dit kunstwerk zeker van wat dichterbij aanschouwen. Met de overzet ben je er zo, een entree kaartje kopen voor de tempel kan je misschien al online boeken want de wachttijden kunnen fel oplopen.

Een tochtje naar de temple of dawn

Het is een heuse klim naar boven en de treden zijn niet de makkelijkste ever, maar het uitzicht vanaf de top over de rivier is schitterend! Wat ik nog fijner vond was het bezoek aan de gebedsruimte een beetje verder in het complex. We leerden op de correcte manier de bloemen plooien en offeren. Een mooi en ingetogen moment zelfs in alle toeristische drukte.

Gewoon intens dankbaar zijn

2.Een romantische cruise bij zonsondergang

De zon daalt zachtjes in kleine golfjes van de Chao Phraya river en laat een prachtig kleurenpallet achter.  Bewonder dit samen met je geliefde en een echt glaasje champagne en ik verzeker je, love is in the air. 🙂

Love cruise in Bangkok

3.De allerbeste massage ooit in centrum Bangkok

In thailand vind je massagesalons in overvloed en een Thaise massage is helend zowel voor lichaam als geest. Wij wilden ons eens extra laten pamperen en trotseerde de mega file naar het sjieke centrum van Bangkok voor een massage deluxe in Organika Secret Spa. De verborgen oase van groen tussen de mega stores van Dior en Prada is het geesteskind van een bekende Thaise actrice en is dus ook bekend tussen de Thaise beau monde. De prijzen zijn niet min maar na drie uur van totale rust en ontspanning vertoefde Patrick en ik echt in een ander universum. Ondertussen voeg ik de voetmassage toe aan mijn top tien aller tijden. 🙂

Een verborgen pareltje in hartje Bangkok

4.Dinner in the sky en zicht op de groene long van Bangkok

Waar begin ik met de lof te zwaaien over het sosofitel ? Het SoSofitelBangkok is geïnspireerd op de vijf elementen en straalt een hippe en elegante luxe uit. De 237 kamers en suites hebben verschillende thema’s: water, aarde, hout en metaal. Elke kamer beschikt over kamerhoge ramen met een panoramisch uitzicht op het Lumpini park en de prachtige skyline van de stad. Ook het zwembad is er eentje om bij weg te dromen. Zorg dus zeker dat je wat tijd over hebt om een duik te nemen in pure luxe. De service is perfect en heel persoonlijk. Als je er verblijft moet je zeker een avond gaan dineren of de met een cocktail op de rooftopbar van het prachtige zicht genieten. Sosofitel nodigt ook regelmatig grote namen uit de Gastronomie uit om hun kookkusten “In a Thai way” op je bord te toveren.

Het perfecte dinner op de sosofitel roof

Mag ik met mijn jurk ook het water in ?

5.Even binnenspringen in het paradijs van Ko Samui

Backpackers hadden jaren geleden de overhand op Koh Samui maar die zijn ondertussen alweer verder getrokken  en laten het strand voor iedereen die gewoon even weg wil uit de drukte en genieten van de zon. Je vindt niet teveel streken op het eiland Het is er chill en heel relaxed. Bobhut splitst zich in twee.  Wij verbleven in Bophut Beach, dat zich uitstrekt tussen Big Buddha en Maenam Beach. Het oude dorp is misschien wel een van de oudste plaatsen op het eiland, een echt charmant vissersdorpje. Het leuke van Bophut is dat er zo’n chille sfeer hang.

Bobhut Beach: easy and relax

Anantara Bobhut is een stijlvol luxueus strandhotel met een infinity pool die de zee kust. Het hotel is ook gemoedelijk en gezellig. Wie kinderen heeft vind hier met de hele familie een zalig toevluchtsoord. Je kan ook kiezen tussen chillen in de prachtig aangelegde tuin, het zwembad of twee meter verder het witte strand. Voor de grote speelvogels onder jullie zijn er ook genoeg watersport mogelijkheden.  Je moet ook absoluut de signaturen massage boeken, je krijgt er een mega zalige Indische) hoofdmassage bovenop.

Gezellig en stijlvol op Koh Samui in Anantara Bobhut

6.Romantisch dineren  onder de sterren

Je moet minstens één keer op Koh samui op het strand dineren. Anantara Bobhut organiseert alles tot in de puntjes. Je krijgt een privé kok en butler. Het enige wat je moet doen is kiezen tussen 4 verschillende thema’s. Wij gingen voluit voor een traditioneel thais dinner en hebben daar geen moment spijt van gehad. De Thaise keuken is echt mega, mega lekker.

Ps: neem wel iets mee voor de muggen als je niet hun Belgische hoofdschotel wil zijn

Romantiek op het strand

7.Met een privé jacht naar het Ang Thong National Marine Park

Je hebt heel wat uitstappen naar de beschermde eilandengroep maar wil je het echt in stijl doen dan charter je je eigen speedboot met een zeer galante crew en alerte gids inbegrepen. Je bepaalt zelf welke eilanden je graag een bezoekje brengt en hoe lang je er wil chillen. Zalig vind ik dat! Het is natuurlijk wel een beetje duurder maar je kan de kost en het plezier ook  delen met je vrienden. Met tien op de boot is er nog plaats zat al is in duo natuurlijk de meest romantische optie.

Wij brengen ook het eiland in hogere sferen 🙂

Ang Thong National Marine Park zie je liggen vanuit Koh Samui. Het is een  eilandengroep van 42 stuks in de Golf van Thailand. De omgeving is erg indrukwekkend. Je vind er torenhoge kalksteenbergen, witte zandstranden, mooie mangroven, een jungle, watervallen en verborgen baaien en groene meren die je onmogelijk allemaal op één dag kan verkennen. Ook hier moeten er moeilijke keuzes worden gemaakt. Je kan de planning overlaten aan de captain van de speedboot die weet als geen ander de drukte te vermijden. Maak van tevoren gewoon even je wensen duidelijk.

Mijn lijstje: een fantastisch zicht, heerlijk maar rustig tafelen met een zeevruchtenschotel, schommelen op strand 🙂

 

Koh Ma biedt een prachtig zicht op de Blue Lagoon

Koh Ma

Wij hadden een zalige privé lunch 🙂 op een klein schiereiland.  De zeevruchtenschotel was heerlijk en omdat we onze lunch wat later hadden ingepland was het ook veel rustiger in het restaurant.

Thailand is een droombestemming die mij steeds opnieuw blijft verwonderen. Het is een zacht en warm land, ideaal om je de eerste keer in de Oosterse cultuur onder te dompelen. Maar groot, gevarieerd en boeiend genoeg om elke keer weer iets nieuws te ontdekken.

Meer info over Chiang Mai, lees:  five thing you must do in Chian Mai

 

 

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.