In Vino Veritas.

19 maart 2015

wijn is een universele taal. Het symboliseert een band tussen mensen. Elke wijn heeft zijn moment en er is een wijn voor elk moment. Een mooie filosofie die Marc Verstraete en zijn vrouw Tine hoog in het vaandel dragen. Een mooi gegeven dat wij alleen maar kunnen beamen. Het koppel heeft de hele wereld rond gereisd en is uiteindelijk beland op Chateau Castigo. Een idyllisch plaatsje waar iedereen verliefd op kan worden.image
Chateau Castigo op 33km van Bezier, is een haven van rust waar je je kan herbronnen en je laten inspireren door de kleine wonderen van het leven. Karl Van Nieuwkerken weet meestal waar het goed toeven is. Het verwondert mij dan ook niet dat vive le vélo hier een opnamen plande.
De druiven worden 100% milieuvriendelijk en biologisch gekweekt zonder het gebruik van chemische meststoffen of insectenverdelgers.
image De tractor werd ingeruild voor Princesse, een prachtige merrie. Een groot deel van de oude wijnstokken zijn immers geplant voor de tractor bestond en staan dus veel dichter bij elkaar. Het paard zorgt nu dus voor het ploegen en voor het vervoer van de druiven tijdens de pluk.
Het is niet de makkelijkste weg maar het resultaat mag er zijn. De wijn is echt heerlijk.image
Iets dat zo doet dromen kunnen we natuurlijk niet voor onszelf houden. Daarom maak ook jij kans om van deze heerlijke wijnen te proeven. Een pakketje van Twee flessen rood en twee reuze flessen witte wijn staan klaar om weg te schenken.image
image
Voor de kenners: de rode heeft de wel klinkende naam “Rouge Grace Des Anges” en bestaat voor 70% uit syrah druiven en 30% uit cinsault. Het is een koele dorstlesser met veel rood fruit en toetsen van citrusvruchten.
De Grace des Anges is een dynamische, volle en verfrissende wijn die niet alleen heerlijk smaakt maar ook heel mooi oogt op tafel.Het is een assemblage van grenache, Clairette en rousanne.Loopt het water je ook in de mond en proef je liever wijn, like dan snel onze Facebook pagina en misschien bouw jij binnenkort wel een feestje!

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.