Schildpadden spotten en meer op Zakynthos

21 juli 2019

Schildpadden spotten op Marathonissi

Marathonissi, of ook wel Schilpaddeneiland is een klein onbewoond eilandje in het zuiden van Zakynthos. De enige levende zielen die je hier spot zijn  de Caretta schildpadden. Deze zeer zeldzame schildpadden leggen onder andere op dit eiland hun eieren, waardoor je bij je bezoek aan het strand wel echt heel voorzichtig moet zijn. Gelukkig wordt er steeds meer gedaan om deze unieke en prachtige dieren te beschermen. De baai van Laganas op Zakynthos is een Nationaal Maritiem park geworden en er gelden duidelijke regels. Je mag  bijvoorbeeld wel op de stranden zonnen, maar je moet vijf meter boven aan het strand vrijhouden omdat hier de nesten met eieren zich bevinden. Ook zetten de vrijwilligers ijzeren of houten frames over de nesten met eieren heen, zodat ze niet vertrapt worden.

Een veel beter idee vind ik het huren van een bootje om de mooiste plekjes rondom Marathonissi te ontdekken. met wat geluk zie je een schildpad  voorbij zwemmen, geniet je van haar eeuwenoude schoonheid en laat je haar verder volledig met rust.

Spot je geen schildpad? Niet getreurd, vaar dan gewoon langs de kade en verken de mooie adembenemende kustlijn.

 Ontdek hoe lekker olijfolie kan zijn

Zakynthos is echt duizenden olijfbomen rijk. Het hele eiland staat vol met deze prachtige bomen. Naast het toerisme is dit ook een belangrijke inkomstenbron voor de bewoners van het eiland. Er zijn dan ook meerdere fabriekjes te vinden waar olijfolie geproduceerd wordt. Op verschillende plaatsen kan je zo’n olijfoliefabriekje bezoeken. Als je dit nog nooit gezien hebt is het echt boeiend om te ontdekken hoe dit heerlijke goedje uiteindelijk op je bord komt.  Natuurlijk moet je ook even proeven. Behalve ‘normale’ olijfolie worden er vaak speciale smaken gemaakt, zoals olijfolie met knoflook of met sinaasappel. Wist je trouwens dat mede door het gebruik van hun heerlijke olijfolie de Griekse keuken tot één van de gezondste van de wereld behoort.

Het Griekse goud

 Huur een wagen om het eiland te verkennen 

Zakynthos is een klein en redelijk ongerept eiland dat net als Corfu en Kefalonia tot de Ionische eilanden behoort. Een huurwagen is er volgens mij een absolute must als je alle pareltjes wil ontdekken. Het klimaat werkt alvast mee en is heel aangenaam. De vele strandjes en tot de verbeelding sprekende baaien doen de rest. Hoewel Zakynthos een echt Grieks eiland is, merk je toch ook heel wat Italiaanse invloeden. De voormalige invloed van Venetië heeft hier natuurlijk alles mee te maken. Wie van pasta en pizza houdt komt hier culinair zeker aan zijn trekken. Met een huurwagen kan je ook het meer ongereptere Westen verkennen. Een echte aanrader.

Ik huur steeds een wagen bij Sunny Cars omdat ik veilig en zorgeloos aan mijn reis wil beginnen. Ook vind ik het belangrijk dat tijdens mijn avonturen een vleugje luxe nooit ver weg is en dat ik de vrijheid heb om te gaan en te staan waar ik wil. Daarom kies ik ook steeds voor de all-in formule iets dat ik iedereen kan aanraden.

Lees ook: 5 Adembenemende spots in Zakinthos met een huurwagen zie je meer

Info: Sunny Cars

Ga naar Shipwreck Beach

Shipwreck Beach is een highlight van Zakynthos die je eigenlijk niet kunt overslaan. Op het strandje mag je nu niet meer aanmeren maar geen probleem het mooiste zicht krijg je toch vanop de kliffen.  Door de kalkrotsen is de zee hier zo prachtig blauw dat je bijna denkt dat je niet in Europa bent. Voor het volledige verhaal van Shipwreck Beach lees: 5 adembenemende stops in Zakynthos

Go bananas on Banana Beach

Iedereen die op Zakynthos logeert moet even gaan relaxen op het meest populaire strand van het eiland. Je vindt er leuke strandtenten en die zijn zeer betaalbaar en verzorgd. Tijdens het hoogseizoen is het er natuurlijk druk maar de sfeer blijft steeds laid back.

Extra: Chase the sun at Tsivili beach en geniet van een gastronomish en romantisch diner in de mooie tuin van Botanic Garden in Zakynthos Als je de klassieke moussaka of tsatsiki even beu bent , kies dan voor een verwen diner in de Botanic Garden. Het restaurant ligt net buiten het centrum en heeft een prachtige tuin. Het is er de rust zelve en het personeel is echt super vriendelijk en gedienstig. Het eten net iets verfijnder en ook de mensen van de stad die iets te vieren hebben weten dit restaurant goed te vinden. In het hoogseizoen kan je misschien toch best even reserveren.

Grieks met een moderne touch

De zon kust de zee in Tsivili

Deze reis werd mogelijk gemaakt door Corendon en sunny Cars.

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.