Brussels by night @Motelone

2 januari 2015

Een bezoekje aan de Kerstmarkt van Brussel is steeds de moeite waard. De discussie over wie die avond BOB is kan je beter vermijden door meteen een kamer te boeken. Liefst niet te ver van het centrum, warm en gezellig maar ook hip. Als het eventueel kan ook liefst niet te duur. Motel One, op 700m van de Grote Markt, biedt de perfecte oplossing.
Processed with Moldiv

Oké, we geven het ruimschoots toe, de kamertjes zijn klein, het bed is geen “Hilton” maar het haardvuur tegen de muur, dat oplicht op het moment dat je binnen komt, is super gezellig. bovendien is alles piekfijn in orde. Trouwens, de avond is nog jong en Brussel bruist, dus snel de stad in. Aan de balie geven ze perfect in vier talen alle uitleg die je nodig hebt. De hemdjes van het personeel matchen de ballen in de boom… een pittig en grappig detail.

IMG_2120

De super gezellige lounge maakt het wachten op” mannen die veel tijd nodig hebben in de badkamer” er heel wat relaxter op. Ik ben er zeker van dat we hier straks nog een slaapmutsje bestellen.

IMG_2118

Op de grote markt is het heerlijk toeven door een indrukwekkend en feeëriek spektakel van licht en geluid.De zoektocht naar het reuzenrad lijkt evident maar is dat allerminst. De vele drankkraampjes en straatartiesten geven we daar maar al te graag de schuld van.

FullSizeRender (2) IMG_2129

Een bende Kerstmannen laat iedereen de jenever uit hun kleine glaasjes dansen maar niemand lijkt het erg te vinden. voor alle veiligheid bestel ik toch maar een glühwein 🙂

Processed with Moldiv

Na een korte en verkwikkende nacht lonkt het ontbijt en dat lost meteen alle verwachtingen in. Je kan je koffie en croissant nuttigen, deftig aan één van de tafeltjes of hangend in de blauwe lederen zetels met uitzicht op de tuin. Raad maar eens waar wij hingen? De vele kruimeltjes op de grond moet je er dan maar voor lief bijnemen. We komen zeker nog eens terug naar “motel One” en dan nog liefst in één van de andere mooie steden waar ze een vestiging hebben, Praag misschien?

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.