10 Dingen die je moet doen in Pipa

16 maart 2020

 

10 redenen om naar Natal (Pippa) te vliegen

Corendon heeft sinds kort een rechtstreekse vlucht naar Natal. Deze grote en populaire badplaats Heeft zeker mooie troeven in handen maar de regio RIO Grande Do Norte heeft echt nog veel meer te bieden Eigenlijk is dit één van de beste strandbestemmingen van heel Zuid-Amerika. Waar vind je immers  zo een zalige mix van eindeloze zandstranden,  authentieke vissersdorpen, gezellige surferstadjes, hoge zandduinen en duizenden palmbomen? Waar vind je nog de ongereptheid van kleinschalige boetiek hotels en pousada’s met prachtige uitzicht nog niet overwoekerd door massa toerisme…. juist ….zelden

TIP : boek je hotel in  vrolijke Pipa of rustige Tibau Do SUL

1. Ontdek de vele stranden van Pipa

Pipa is een strandbestemming bij uitstek. Je hebt even nodig alvorens je ze allemaal getest hebt. Het zijn er vijf in totaal met elk hun eigenheid en zeker de moeite om een strandtoer te doen.

  • Pipa Beach:  Dit is het “hoofd “strand en er is altijd een gezellige drukte. Wie op zoek is  naar een heuse beachclub vind die hier.                                                                                                                         weetje: Je hoeft in Pipa je ligbed en parasol niet te betalen zolang je maar een drankje neemt.
  • Madeiro Beach: Dit strand is misschien wel het populairste strand. Spelen in het water, met een subplank de golven trotseren, of gewoon wat chillen  het kan hier allemaal. Luieren onder één van de vele palmbomen wordt hier druk beoefend. Je kan natuurlijk ook altijd een potje voetbal met de locals spelen, vervelen doe je hier nooit.                                                                                                                                  weetje: de echte duivers kunnen een partijtje futevolly uitproberen. Futevolley is beachvolleyballen met alles behalve de armen en handen, je hebt er  zo een lichaamsbeheersing en een atletisch vermogen voor nodig dat een lust voor het oog is. Veel geluk zou ik zeggen.
  • Dolphins bay:   In de mooie baai tussen Tibau do Sul en Pipa , zwemmen echt  heel veel dolfijnen. Vanaf het openbare strand zijn al goed te zien, maar ze zijn pas echt heel close als je zelf  het water in gaat. Met een beetje geluk zwemmen ze gewoon om je heen. Durf je dat niet dan kan je ook een kajak huren.                                                      tip: let op het tij anders zou je wel een verast worden door de golven
  • Praia Do Amor: Op het strand van de liefde  moet je zijn als je als een pro……. wil surfen. 🙂 Een dorp dat het surfparadijs van Brazilie wordt genoemd, kan natuurlijk niet zonder een strand waar surfers hun gang kunnen gaan. Love Beach staat bekend om de beste en meest constante golfen.

Praia Do Amor


2. Kleur en gezelligheid troef in het centrum van Pipa

Overdag is het meestal erg rustig in Pipa. Iedereen geniet immers met volle teugen van het strand en de verkoelende zee. Zelfs de meest noeste zakenman komt in Pipa al snel tot de verleiding om zijn zaak te sluiten en gewoon mee te surfen op de joi de vivre. Maar hoe verlaten het kleine, kleurrijke centrum van Pipa overdag ook is  is, des te levendig wordt het bij zonsondergang. Slenter langs de vele winkeltjes en koop zeker nieuw paar Haiavanas slippers.   Die zijn uiteraard goedkoper dan hier in Belgie en je koopt  tenminste een souvenir waar je echt iets mee bent.

Tip: dinner bij


3. Wilde dolfijnen waren nog nooit zo dicht bij

Als je dit nog nooit gedaan hebt dan is dit echt een MUST do ” Zwemmen met Dolfijnen ” Langs het strand van Baía Dos Golphinos zwemmen regelmatig dolfijnen, die absoluut niet bang zijn dicht bij de kust te komen. Grote kans dat je zelfs glimp van ze opvangt terwijl je langs het strand wandelt. Maar de beste  manier voor een close encounter is natuurlijk gewoon zelf de zee in te zwemmen. Durf je dat niet dan kan je ook een kajak huren. Dobber wat rond, kijk goed om je heen en ze laten zich vanzelf wel zien.

4. Bezoek zeker een locale markt je weet niet wat je ziet

De omgeving van Pipa is het ontdekken waard. Verlaten baaitjes, honderen palmbomen, lokale visserbootjes, slaperige dorpjes en zandduinen versieren het tropische decor. De beste manier om het rustige achterland te ontdekken is per jeeptour. Zo zie je in korte tijd enorm veel van de omgeving met die typisch Braziliaanse sfeer. Maar je moet zeker even halt houden op een locale markt. Normaal is het verboden om vleeswaren en andere levende creaturen in de zengende hitte tentoon te spreiden maar daar trekken ze zich in deze regio zich niks van aan. Krabben aan een touwtje, vijf geiten in een koffer of een rij aan kippenbillen, je vind het hier allemaal. Niet echt iets voor de gevoelige maag van menig toerist maar wel een ervaring rijker.

Tip: Proef van de limonade van vers suikerriet. De calorieen wil je niet tellen maar het is echt lekker en helemaal vegan.

Limonade van suikerriet: lekker en vegan


5. BBQ, caipirhinas en een local biertje in het zand

Op veel stranden zijn authentieke strandtentjes te vinden waar je terecht kunt voor overheerlijke cocktails, verse kokosnoten en eenvoudige, lokale gerechten. Maar de allergrootste colour local vind je op het strand van Tibau Do Sul. Dit super rustige dorpje ligt vlakbij Pipa en aan de rand van een mooie lagune . De kans op het spotten van dolfijnen is hier, net zoals bij Dolphins Bay, erg groot!  Verder kan je hier ook een natuurlijk modderbad nemen en is er een sfeervol, laadback strandde  Je  kan er urenlang caipirinhas drinken, BBQen en verbroederen met de Brazilianen of gewoon rustig genieten van de prachtige omgeving.

BBQ gerust mee

 DE zee kust, de zee geeft rust


6. Vier mee met de locals de ondergaande zon 

Waar Tibau Do Sul het meest voor bekend is het vieren van de meest geweldige zonsondergangen ooit.  Zoek een plaatsje op het ponton van Pier 29 of blijf boven en dans mee met de muziek die uit de boksen schalt. Niet alleen de mooie zonsondergang ontroerd maar ook het enthousiasme en de waardering voor dit gratis schouwspel. Elke avond is er een warm en enthousiast applaus wanneer de zon zich te rusten legt.

7. Doorklief de golven als een pro surfer

Pipa is uitgegroeid tot een populaire surfbestemming voor de Brazilianen maar jij als toerist kunt natuurlijk ook een poging wagen. Heb je de kunst al onder de knie, dan kan je op diverse stranden een surfboard huren. Voor degenen die les willen zijn er diverse surfscholen in Pipa te vinden. Check wel even hoe het met hun talenkennis is want niet iedereen spreekt namelijk goed Engels in dit deel van Brazilië. Je kan ook gewoon een plank huren maar ik waarschuw je nogmaals….. Niet voor beginners!

Surfen in Pipa een hele uitdaging

8. Natal De Hoofdstad van Rio Grande Do Norte

Pipa is het snelst te bereiken door te vliegen op Natal, een grote drukke stad aan de Braziliaanse kust die bekend staat om haar stranden en het spectaculaire omringende duinlandschap. Natal is een  populaire vakantiebestemming is maar ik raad je aan verder te trekken. Als dagtrip lijkt het mij veel beter geschikt.

9. Race door de zandduinen en zwem naar hartelust in cola cola water

Wie met corendon vliegt moet zeker de daguitstap ” the best of the norteast” boeken. Je bezoekt een oud stadje, de locale markt een vervallen kerk en een originele amazoneboom. het zicht op de Baia Formosa is spectaculair maar het allerleukste was het buggy-avontuur. Je rijdt met een serieuze snelheid langs de uitgestrekte stranden en witte zandduinen naar het Coco-cola meer. Het voelt een beetje raar om in paars-bruin water te zwemmen maar het is wel leuk voor de foto.

Zwemmen in Coca-cola

10. Rijd met een quad langsheen de ongerepte en ruwe kustlijn en neem een natuurlijk bad

Een toertje met de Quad langs de hoge kliffen en ruwe kustlijn is ook een mooi avontuur. Je betaald voor de quad en je kan er gerust met zijn twee op.

Meer info over de baden vind je op Vrolijk, veilig, vol kleur en avontuur. Pipa, de nieuwe hotspot van Brazilië

Meer info over hotels en vluchten : Corendon


 

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.