Een koffietje bij Maurice

26 mei 2015

image1  Door Inge heb ik de stap gezet om eens een koffie te proeven. We vertrokken vorig jaar naar Barcelona en ik dacht ‘Eigenlijk heb ik ook nood aan een koffie en wil ik nu toch wel eens weten hoe dat smaakt’. Die koffie ga me zo’n boost dat ik de hele ochtend sterk in m’n schoenen stond. Die koffie zorgde er ook voor dat ik steeds meer koffie dronk. Zelfs de Nespresso machine van m’n ouders onderging een test. Mijn favo van Nespresso is vanille, omdat dat de bittere koffie meteen een zoete nasmaak kan bezorgen. Ik heb me ook steeds meer laten zien in verschillende coffeebars, nu dus ook bij Maurice Coffee & Knits van ex Ketnet-wrapster Véronique Leysen.

 

De koffiebar is op de benedenverdieping van de KBC Boerentoren, mooi in het hartje van ’t Stad. Vaak hoor ik dat ze de locatie niet zo ideaal vinden, maar ik vind ‘m alleszins wel top. Wanneer je de zaak binnenkomt zie je allerlei vintage spullen: van een Sanseveria (natuurlijk ook in een gebreide jas) tot oldskool meubels die helemaal tot hun recht komen in het houten interieur. De combinatie tussen het vintage ingerichte koffiebarretje en de zakelijke wereld van KBC is voor mij een schot in de roos. Natuurlijk ben ik altijd benieuwd wat er dan eigenlijk écht op de kaart zal staan. De kaart is zo uitgebreid dat beslissen nog moeilijker werd (en het is anders al way to hard voor mij!)

image2

 

Lekker smoothies, milkshakes en koffietjes met de meest bizarre namen zoals daar is een ‘Grandpa Coffee Refill’ en een ‘Skinny Bitch’. Ik ben fan van koffietjes waar je lekkere caramel over krijgt, liefst nog met Maltesers of Oreo’s. Gelukkig weet Véronique van aanpakken want bij Maurice kwamen we niets te kort. Daarnaast kan je uitgebreid ontbijten, lunchen maar ook een leuk onderonsje met vriendinnen plannen want tea-time is een must bij Maurice. Ze hebben zoveel verschillende soorten taarten en blijkbaar is de cheesecake een regelrechte topper. Helaas was ie al uitverkocht wanneer wij bij Maurice langs gingen voor een koffietje. Als je wil lunchen kan je kiezen tussen typisch belegde boterhammetjes op de wijze van oma met brie of zalm bijvoorbeeld. Ikzelf ben niet de grootste fan van boterhammen dus ik zou eerder voor een bagel gaan. Je hoort het: genoeg keuze, goeie service maar vooral een gezellige sfeer waar ik eventjes helemaal tot rust ben gekomen. Ten laatste is de locatie van de koffiebar ook IDEAAL. Het is vlak achter de groenplaats en bijna op de Meir, dus dit is de ideale plaats om even ui te rusten van al het shoppen.

image3
9 Reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

9 Reacties

 1. Pauline schreef:

  Ooh, deze staat al eventjes op mijn to do-list. Ik ben ook fan van koffie met wat karamel over en een oreootje enzovoort! Mmm, tijd om een tasje koffie te zetten… 😀

 2. Annelies Put schreef:

  Super leuk jullie blog!
  Ik doe ook mee met de winactie en heb de foto van de mooie tas op fb gedeeld!

 3. Carina schreef:

  Koffie, Nespresso, Cappuccino, of met cups, ik hou er echt niet van. Ik drink af en toe wel ijskoffie van Douwe Egberts, ik weet niet of dat ook in België bestaat. En voor Starbucks? Daar ga ik wel voor rennen, de enige koffie die ik lekker vind en dan graag met extra veel caramel!

 4. Peggy's Pastime schreef:

  Dat ziet er heel leuk uit ! Ik moet daar dringend eens langs gaan denk ik, voor een boterhammetje, en een stukje taart, en een koffietje, en een sommatie, en een bagel, … ;-). De inrichting lijkt mij ook super.

 5. Rani Schaumans schreef:

  Hotspot spotted! On my to do list! ✔️ Daar spring ik zeker is binnen als ik in de buurt ben. Cause every day is a multiple cups of coffee kinda day! En die smoothies, bagels, slaatjes, milkshakes en noem maar op neem ik er met veel plezier ook nog even bij dan! 🙂 Keep rocking this blog! Good job!

 6. Leticia Arevalo schreef:

  Wauw ziet er mij zeker een aanrader uit! Een lekkere koffie en een toffe babbel met vriendinnen, wat wil een mens nog meer?

 7. Leticia Arevalo schreef:

  Ik doe ook al mee aan jullie super leuke winactie op Facebook! Fantastisch!!

 8. Heeey! Superleuke blogs’s van jullie! Leuk om te zien en te lezen!
  Ook doe k mee met de leuke actie van jullie op fb, dus heb gedeeld! 🙂
  Lijkt me superleuk te winnen, en zal ook zeker jullie blog volgen!!!

  Groetjes, Chantal

 9. Ellen spruyt schreef:

  zaligeste plek van heel Antwerpen ! Super koffie en zo gezellig ☕️

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.