Transatlantic met de de Queen Marie 2

24 december 2016

De Queen Marie 2 ademt nostalgie, dat is het minste wat je kan zeggen. Door zijn uitzonderlijke vorm is het eigenlijk geen cruiseschip maar een oceanliner. Het schip kan snel en makkelijker door de lange oceaangolven klieven. Ideaal dus om de Atlantische Oceaan luxueus en comfortabel  over te steken en dat doet ze dus  nog steeds op regelmatige basis. Rod Stewart is een vaste gast aan boord. De artiest haat vliegen en wentelt zich graag in de luxe van Queen Marie 2.

The queen of the ship

Processed with VSCO with n1 preset

Cunard, de rederij waar de Queen Marie onder vaart bestaat al meer dan 170 jaar en draagt de Engelse traditie nog steeds hoog in haar vaandel. Terwijl de BlackTie op heel wat andere schepen stilaan een langzame dood sterft viert de avondtenue hier een stevige comeback. De wereld staat even stil aan boord en gasten kruipen maar al te graag terug in de rol van vroege royal en filmsterren. Geef nu toe, wie wil er niet in stijl dineren in deze prachtige eetzaal.

Zalig en lekker dineren

image

De Atlantische Oceaan oversteken met de QM2 is een unieke beleving, iets dat elke liefhebber van bijzondere reizen een keer in zijn leven moet gedaan hebben.  Het staat dus zeker op mijn bucketlist. Wakker worden met het vrijheidsstandbeeld in zicht is iets waar ik absoluut geen nee tegen zeg.

Altijd zicht op zee…

Processed with VSCO with a1 preset

Zes dagen doe je erover om van Londen naar New York te varen. Ik kan me best voorstellen dat het leven aan boort je helemaal zen maakt al schrikt het” zes dagen zonder snel internet” mij wel een beetje af. Toch denk ik dat ik na een kleine afkick dag ten volle kan genieten van al de luxe aan boord. Slow Travel op zijn best zeg maar.

Chillen aan de pool

Processed with VSCO with a1 preset
Wie nu denkt dat je een rib uit je lijf moet betalen heeft het mis. Ondanks de grandeur is het stijlvolle feest op de oceaan goed te betalen. De cabines zijn ruim en luxueus, het eten aan boord super lekker en de  grote spa de ideale manier om je tijd nuttig in te vullen.

A room with a view

Queen Marie 2 by Inge Moerenhout

Aan boord krijgt de wereld een ander perspectief

Processed with VSCO with a1 preset

Wie de oceaan wil overvaren en zijn lievelings dier niet wil achterlaten heeft geluk. De Queen Marie 2 neemt je huisdier met veel plezier en in speciaal ingerichte kennels graag mee aan boord.

Zes dagen lang alleen genieten van elkaar en de luxe aan boord. Wie weet, met een beetje geluk hangt er zelfs een jam sessie met Rod Steward in de lucht. Anders wordt het gewoon een zalige wandeling in de gezonde zeelucht. Ook daar teken ik voor.

Van Londen naar NY in 7 dagen

Processed with VSCO with n1 preset
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.