Vijf adembenemende stops in Zakynthos: met een huurwagen zie je meer.

29 juni 2019

Met een huurwagen zie je meer! Met een huurwagen van Sunny Cars begint je reis meteen goed!

Zakynthos is een klein en redelijk ongerept eiland dat net als Corfu en Kefalonia tot de Ionische eilanden behoort. Een huurwagen is er volgens mij een absolute must als je alle pareltjes wil ontdekken. Het klimaat werkt alvast mee en is heel aangenaam. De vele strandjes en tot de verbeelding sprekende baaien doen de rest. . Hoewel Zakynthos een echt Grieks eiland is, merk je toch ook heel wat Italiaanse invloeden. De voormalige invloed van Venetië heeft hier natuurlijk alles mee te maken. Wie van Pasta en pizza houdt komt hier culinair zeker aan zijn trekken maar ik heb uiteraard nog een betere tip.:-) Lees

De naam Zakynthos komt volgens sommigen van de zoon van Dardanus die “Zakynthos” heette. Dardanus was de koning van Troje en volgens de mythe heeft hij de eerste stad op het eiland gebouwd. Anderen beweren dat de naam afgeleid is van de bloem “Yakinthos” die veel op het eiland voorkomt. Ik vind Zakynthos gewoon een bloem van een eiland laten we het daar maar bij houden. 🙂

Met een huurauto  zie je meer

Eerst nog iets over het hoe en waarom van Sunny Cars. Wel heel simpel: ik vind het verschrikkelijk wanneer ik na een lange vlucht nog uren verlies op de luchthaven bij het boeken van een huurwagen. Met het Nederlandse verhuurbedrijf ben ik zeker dat ik meteen kan vertrekken met een nieuwe wagen en van dezelfde categorie die ik  geboekt heb. Geen gezever, de sleutel ligt voor je klaar. Een krabbeltje onder het document is het enige dat je nog moet doen. Wij vertrokken op de luchthaven van Zakynthos richting ons mooie hotel 10 min nadat de bagage van de band rolde, zaaaaaalig!

1. Het schipswrak

Navagio Beach is  het meest bekende en meest gefotografeerde strand van Zakynthos. Het wordt ook wel Shipwreck Beach genoemd. Heel erg logisch want dat is de letterlijke vertaling uit het Grieks en er ligt inderdaad een scheepswrak op het strand. Het smokkelschip, de Panagiotis raakte in 1980 door een storm serieus in de problemen. De bemanning kon op tijd de boot verlaten maar het schip liep op de klippen en zonk met al zijn smokkelwaar aan boord. De lokale bevolking was bij de pinken en haalde met vissersbootjes de illegale sigaretten en whisky uit het water. Een lucratieve bezigheid want de sigarettenverkoop op het eiland  kelderde serieus het volgende jaar.

De hotspot van Griekenland

De Grieken hebben het aangespoelde wrak gewoon laten liggen. Niet alleen uit nonchalance en luiheid maar ook financieel werd het een moeilijke kwestie want niemand wilde voor de kosten opdraaien. Al bij al een geluk want al snel bleek het wrak bij heel wat toeristen fotografisch in de smaak viel. Het strand is dan ook ontzettend mooi met het azuurblauwe water en de hoge rotsen. Echt een plaatje om te fotograferen en nooit te vergeten. Pas toch een beetje op want de laatste jaren zijn er heel wat kleine aardbevingen geweest in Zakynthos en sommige mensen spelen echt met hun leven voor de perfecte foto. De weg naar het wrak is ook super, je rijdt door een prachtig landschap dat mij af en toe aan Toscanie liet denken. De rit vanuit de hoofdstad duurt ongeveer een klein uurtje. Het hoge uitzichtpunt ligt tussen Anafonitria en Volimes en is goed aangegeven.  Stop zeker onderweg langs één van de baancafeetjes. De kans is groot dat ze geen Engels verstaan maar het onthaal is ontroerend warm.

2. Er hangt liefde in de lucht net boven Zakynthos: Bohali

Bohali, is een wijk van Zakynthos stad. De terrasjes en bars zijn gezellig en hebben een prachtig zicht over de stad. Je kan er een bezoek brengen aan het Venetiaanse kasteel of de plaatselijke parfums ontdekken in het Parfumeurs Razi Paromaan.  Maar het is vooral het  prachtige uitzicht op Zakynthos  dat Bouali populair en bekend heeft gemaakt. In de schaduw van een parasol of een statige boom zit je hier op één van de mooiste plekjes van het Ionische eiland.

TIP:  Het Diethnes café  is het hipste uit de buurt. (vooral bij de hippe locals). Ik vind het hier in Bouali veel fijner toeven dan in de drukte van de stad. Volgens mij, het Ionische eiland op zijn best.

3. Wuthering Heights in Agalas

Agalas is een dorp in de buurt van de zuidwestkust van Zakynthos, verspreid over heuvels met uitzicht op de Ionische Zee. Je vind er de Damianos-grotten en de Venetiaanse bronnen van Antronios. Maar het is vooral de ongerepte natuur, de witte kalkstenen kliffen die stijl in de azuurblauwe zee storten en het adembenemende zicht op de Ionische zee die mijn hart hebben gestolen. Je moet dus zeker afdalen naar de kust van Plakaki. Weet wel dat de wegen erg kronkelen en heel erg stijl zijn. Mensen met heel veel hoogtevrees geven het stuur beter even over aan hun partner.

Beken kleur in Zakynthos

Geniet ook van de weg ernaartoe

De Grieks-Orthodoxe kerk is sober vertegenwoordigd op het eiland maar kleine details bevestigen toch hun belang in de Griekse samenleving. Rood staat dus niet altijd voor gevaar maar nodigt je hier uit om even te filosoferen over de schoonheid van het leven.

Alle kleuren in harmonie

 4.Laid Back op Porta Roxa Beach

Heb je nog wat tijd over, Rij dan zeker ook naar Porta Roxa beach. Naar Porto Roxa rij je best vanuit het centrum van het bergdorpje Agios Leon langs een smal maar verhard weggetje tot vlak aan het strand. Deze mooie rit van ongeveer vijf kilometer is iets minder spectaculair dan naar Plakaki maar zeker ook de moeite. Je kan er ook gratis en veilig parkeren. De enkele restaurants en  beach bars  zijn allemaal heel erg laid back en de leuke schommelbedjes hoef je ook niet te betalen. Deze locatie op een grote rots aan zee is ook zeer populair bij locals. Zij weten wel dat je best wat moet klimmen en klauteren om het water in te komen dus zwemschoentjes en een duikbril zijn geen overbodige accessoires. Voor kleine kinderen is het misschien niet de perfecte locatie maar voor de rest van de bevolking is dit echt een top locatie.

 Wie schommelt er mee?

 5.The Kamaes of Keri waar blauw blauwer wordt

Keri zelf is het meest zuidelijke dorp van het eiland en ligt in een schitterende, groene omgeving met veel dennenbomen en olijfbomen, op 21 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad. Keri is een traditioneel dorpje met stenen huizen, met steen geplaveide steegjes en heeft een met stenen geplaveid dorpsplein. Zeker de moeite om even te bezoeken op voorwaarde dat je de auto even langs de kant laat staan en met de boot de wondere wereld langs de Kustlijn ontdekt. Vertrek vanuit het populaire strand van Laganas met een schipper en wie weet spot je wel een schildpad. Het beste seizoen om schildpadden te spotten op Zakynthos is van half mei tot half oktober. Dan paren de schildpadden, leggen ze eieren en komen de eieren uit. In die periode is de kans dus het grootst om een kopje voorbij te zien komen. Van september tot half oktober komen de gelegde eieren uit en kruipt het schildpaddeneiland Zakynthos vol met deze kleine ukkepukken die vechten voor hun overleving. Dus kijken mag….aankomen of verstoren zeker niet!

Dit spot je altijd ” De Kamaes of Keri”

Ps: De auto binnenbrengen, wel met volle tank uiteraard, duurde nog minder dan 10 minuten!!!!! #loveit

Wij verbleven met Corendon in het vijf sterren hotel The Lesante. Het hotel ligt op wandelafstand van het lang uitgestrekte zandstrand van Tsilivi  en 6km ten noorden van  Zakynthos stad.

Tip: Kies een kamer met bubbelbad 

Deze reis werd mogelijk gemaakt door Corendon en sunny Cars.

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.