The Magic of The Gambia(5)

8 augustus 2016

Het kleinste landje in Africa heeft mijn hart gestolen, dat wordt ondertussen wel heel erg duidelijk. De vibe zat helemaal juist en er zijn zoveel mooie indrukken voorbij gevlogen dat het moeilijk wordt om alles met jullie te delen.

 

Het vissersdorp Tanji

image

Maar als je ooit de kans krijg moet je zeker een bezoek brengen aan Tanji, the Fishing Village.

Je trekt er best naartoe in de late namiddag omdat dan alle vissers weer terugkeren met hun vangst. Die vangst kan nogal verschillend zijn, haaien, zeeschildpadden en barracuda’s maar ook kleinere vissen die in kruiwagens van het strand worden vervoerd.

L’heure du stresse

image

 

De mannen rennen als gekken over het strand. Iedereen die in hun weg komt omvermaaiend. Time is money kennen ze hier blijkbaar ook. De vrouwen verkopen  er fruit en vis op het strand of helpen de mannen met het transport ervan.. meteen ) De vis wordt meteen ter plekke gerookt waardoor er in het hele dorp een zware geur van gerookte vis hangt.

De rook om je hoofd verdwijnt niet

image

Met de ondergaande zon, de rook van de visrokerijen, de pirogues (kano’s) op het strand en de prachtige kleurige traditionele kleding van de vrouwen bevond ik me plots in een heel andere wereld. Een ander universum waar tijd en ruimte de gekste dingen deden. Het klinkt voor jullie misschien raar maar ik stond echt met mijn mond open, niet weten waar eerst te kijken of te forograferen. Voor een nanoseconde voelde het alsof ik los was van de wereld, terrible ik er met beide benen in stond. Tja, Afrika, het doet iets met een mens.

Een bezoekje aan een compound ook een must

image

Een woonerf bezoeken kan als je de familieverantwoordelijk een extraatje in de hand schuift. Je lacht, danst en eet dan met deze mensen samen en merkt meteen hoe deze cluster van verwanten zo mooi samen leert.
Tip: nooit aan het eten ruiken want dat is onbeleefd

Een warm onthaal

image

Als ik me ergens in onderdompel doe ik dat ook helemaal. Een bezoekje aan een maribou, een Afrikaanse tovenaar hoort daar dan natuurlijk bij. Welke geesten hij bij mij bedwongen heeft hou ik graag voor mezelf. Maar de wereld lacht me toe, zeker in Gambia:)

meer info: the Magic of the Gambia

thx voor de fijne vluch: Brussels Airlines

Toverkunsten

image
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.