Liefde voor edelstenen: Jochen Leën

30 november 2015

imageimage Het enige Relais&Chateau hotel van de Benelux bevindt zich in het mooie lanaken. La Butte aux Bois ligt midden in het groen en straalt tijdloze klasse, luxe en gezelligheid uit. Voor Jochen Leën, een  Belgische ontwerper van exclusieve juwelen is dit de perfecte plaats om zijn klanten te ontvangen. Voor de heerlijke ring met mandarijn-granaat zullen Yentl en ik nog even moeten sparen. Maar genieten van al dat fraais, dat kunnen we nu al met volle teugen.

image

Een juweel van Jochen Leën is immers gemaakt om meer dan één leven mee te gaan en moet met de grootste passie, aandacht, vakmanschap en creativiteit ontworpen en vervaardigd worden. Daarom is een persoonlijke aanpak  een noodzaak.

De weg er naar toe is bijna even belangrijk als het resultaat. Ik pamper mijn klanten dus graag en betrek hen zoveel mogelijk bij het ontwerp. Als een man een ring voor zijn vrouw komt bestellen, maken we samen een mooi profiel van haar. Waar houdt ze van, wat is haar levensmotto, wat straalt ze uit of wil ze graag uitstralen. Na zo een gesprek heb ik meestal een goed zicht op hoe het ontwerp er moet uitzien. Kwaliteit staat uiteraard hoog in mijn vaandel en door mijn vele reizen ben ik in het bezit gekomen van  een aantal zeer exclusieve stenen.

Je kan dus overal ter wereld een juweel kopen. Maar moet je sieraad tijdloos zijn, perfect op maat gemaakt en samengesteld zijn uit de allerbeste en zeldzame materialen, dan kom je daarvoor best naar La Butte aux Bois.

De sieraden van Jochen Leën: een creatie door en voor het hart!

image
image

Een paar edele weetjes over stenen kunnen altijd handig zijn.
image

Beryl is een belangrijke groep edelstenen die verschillende kleuren kan hebben. Enkele bekende varianten zijn: smaragd (groen), aquamarijn (blauw), morganiet (roze)
Een smaragd activeert het hart chakra en stimuleert liefde, inspiratie en positiviteit. De steen behoort tot het sterrenbeeld Stier en Kreeft.
Ook Morganiet activeert het hart chakra en helpt je jezelf te zijn en de realiteit te accepteren. Het past bij elk sterrenbeeld.
Aquamarijn activeert het keel chakra en heeft een kalmerende werking, zowel geestelijk als lichamelijk. Het bevordert communicatie, kennisoverdracht en stimuleert eerlijkheid. Tweelingen, Weegschaal, Waterman en vissen, dit is jullie steen.

image

Paraiba tourmalines is adembenemend mooi maar ook uiterst zeldzaam en vindt zijn oorsprong in Brazilie. Roze of rode Tourmalijn (rubelliet) versterkt je mannelijke kant terwijl blauwe Tourmalijn (indigoliet) je vrouwelijke kant versterkt.

Saffier kan allerlei kleuren hebben maar blauw is de meest kostbare. Hij zorgt voor een goed humeur en maakt je vrolijk. Hij staat ook voor trouw en onderhoud vriendschap.

image
image

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.