Een mooi trio!

8 januari 2015

Mazda heeft een succesvol jaar achter de rug. De lancering in Barcelona van de nieuwe MX5 en de hippe Mazda2 waren een schot in de roos. Tijdens de nieuwjaarsreceptie konden we samen met illustrator Musketon gezellig discussiëren over wat nu de coolste Mazda is. Dit is ons verdict.
image

Yentl was meteen smoor op het kleine handige stadswagentje. De “skyactive” technologie doet op alle vlakken wonderen en versterkt het rijplezier. De mazda2 is dan ook jong en hip en uitgerust met de allernieuwste snufjes. Twitteren tijdens het rijden was nog nooit zo veilig.
image
We zijn samen Barcelona ingereden en hebben tot het donker werd geshopt. Het parkeren verliep makkelijk en de koffer was net groot genoeg voor al onze pakjes.
image
Musketon is een talent dat klaar is om de wereld te veroveren.Zijn tekeningen zijn echte kunstwerkjes die ook op een Mazda3 helemaal tot zijn recht komen. Onnodig te vragen wat zijn favoriet is. image
image
Zelf ga ik helemaal voor de MX-5.Deze sportieve wagen is niet voor niets de meest verkochte roadster ter wereld. Het wereldrecord, met zoveel mogelijk mx5 pareltjes achter elkaar rijden werd met glans verbroken in Nederland. Een dag die we niet snel zullen vergeten.
image

image
Dit jaar vierde mijn favoriet zijn 25 jarig bestaan en dat werd stevig in de bloemetjes gezet. Wereldwijd werd de vierde generatie aan zijn fans exact op hetzelfde moment voorgesteld, waardoor we in Barcelona tot drie uur s’nachts moesten wachten op de apotheose. Tja, een echte MX-5 addict moet er iets voor over hebben.
image
Het Mazda icoon brengt het “jinba ittai driving” gevoel naar een hoogtepunt. Je voelt je als het ware één met de wagen, net als een geoefend ruiter op zijn paard. Het kodo, “soul of motion design” komt bij de nieuwe MX5 perfect tot zijn recht. Spijtig dat we nog tot de zomer moeten wachten alvorens hij hier te koop is. Dromen van een sportieve cabriolet is wel toegestaan.

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.