Vrolijk, veilig, vol kleur en avontuur. Pipa, de nieuwe hotspot van Brazilië

16 februari 2020

Corendon vliegt rechtstreeks van Schiphol naar Natal

Hij is terug van weggeweest, de rechtstreekse verbinding van Schiphol naar Natal. Omdat de stad in 1599 op Kerstdag werd opgericht draagt ze de naam van het lichtfeest. Door de vele zonuren die je in Natal telt wordt ze ook door velen “Stad van de zon” genoemd en dit lijkt mij veel logischer. Corendon heeft dit pareltje aan de Braziliaanse kust sinds kort weer opgevist en dat biedt meteen weer vele mogelijkheden. Een bezoekje aan Natal met zijn vele koloniale gebouwen, grote stranden en de tot winkelcentrum omgebouwde gevangenis moet je zeker overwegen….. Maar wie naar Natal vliegt moet zonder enige twijfel doorrijden naar Pipa, misschien wel het leukste plaatsje langs de noord oostelijke kust van Brazilië.

De kleuren van Pipa bewonderen op Chapadao Hill

Pipa: een relaxte hippie sfeer

Vroeger was Pipa het walhalla voor hippies maar ondertussen is het kleurrijke dorp uitgegroeid tot een gezellige badplaats voor jong en oud. Het vrijheid blijheid gevoel zit er nog stevig ingebakken. Alhoewel Pipa menig toerist herbergt zijn de meeste badgasten Brazilianen uit de grote steden die hier met een veilig gevoel hun vakantie ten volle benutten. Omgeven door locals krijg je dus de echte Braziliaanse vibe en daar word je op zijn minst vrolijk van. Er is helemaal geen hoogbouw te bespeuren in dit kleurrijke oord en dat maakt het allemaal nog meer relaxed. Ook de high-end hotels zijn op één hand te tellen maar je weet het ondertussen, ik heb een extra zoekfunctie in mijn hersenpan daarvoor. 🙂

Prestige hotel Spa Floresta Sombra baadt in een zeer ontspannen sfeer

Het 5-sterren Spa Floresta Sombra e Agua Fresca  ligt op een Cliff boven Praia do Amor, één van de populaire surfstranden van de regio. Het complex bestaat uit drie delen, je hebt de familie villa’s met privé pool, er is het hoofdgebouw met een prachtig zicht op de zee en de houten Spa villa’s die een beetje meer verscholen liggen in het groen. Het grote terras met hangmat is zeker een pluspunt. Wie graag van het ene hotel naar het andere flaneert kan over alle faciliteiten beschikken. Dat je dus af en toe je ligbed en point of view even kan veranderen, al naargelang de wind of de stand van de zon, is zeker een bonus.

Al is de bediening wat trager dan je in een vijf sterren hotel gewoon bent, de vriendelijkheid van het personeel maakt veel goed. Tja .. relax, je bent op vakantie, niet?  Voor de ongeduldigen onder jullie een gouden tip : bestel gewoon wat sneller dan normaal :). Voor wijnliefhebbers zoals ik  wel goed nieuws hier…je vindt voor een redelijke prijs toch een goede fles.  Neem het laatste glas gerust mee naar je privé terras voor een slaapmutsje … of twee.  Na een paar dagen het Braziliaanse godendrankje “ de caipirinha ” te nuttigen, had ik  echt behoefte aan wat meer gedoseerde suikers. 🙂

Praia Do Amor

De belangrijkste trekpleister van Rio Grande Do Norta zijn natuurlijke de mega mooie stranden. Ook in Pipa wordt de strandliefhebber stevig verwend.  Praia da Pipa bestaat eigenlijk uit vier stranden: Praia do Amor, Praia do Centro, Praia dos Golfinhos, en Praia do Madeiro. Een vijfde strand is Praida dos Minos. Dit strand is gelegen voorbij Praia do Amor en is minder populair. Praia dos Minos wordt veelal afgeraden vanwege de sterke en gevaarlijke stromingen.

Zoenen en surfen op Praia do Amor

Het Spa Floresta Sombra e Agua Fresca  hotel heeft ook een zalige ligging . Je moet maar  50 meter wandelen en dan ben je aan het mooie strand.van Praia Do Amor.  De lange  en stevige klim naar beneden vergt wel een kleine inspanning maar het  is zeker de moeite waard. Langs het strand steken aan de ene zijde dramatische rotsformaties omhoog en aan de andere zijde torenen de kliffen boven je uit. Het is een prachtig en indrukwekkend zicht. Het is misschien een beetje klef maar vergeet geen foto te trekken aan het bekende bord van Praia do Amor. Andere toeristen zullen het kiekje graag nemen terwijl je je geliefde vrolijk zoent.
Op dit strand moet je zeker een surfles nemen maar alleen als je al een beetje ervaring hebt met de sport. Weet dat de golven redelijk straf zijn.  Wie in Bali zonder probleem recht op de plank kon is daarom nog niet gewapend voor het Braziliaans zeegeweld. Doch de aanhouder wint!  De eettentjes op het strand zijn  echt basic maar de locale sfeer is super gezellig. De stoel, tafel en parasol krijg je gratis zolang je maar een paar consumpties neemt.

Ik surf, ik durf

 

Zwemmen met dolfijnen

Ook de andere stranden zijn meer dan de moeite waard.   Zo kun je prima kajakken of zwemmen met wilde dolfijnen in de Baía Dos Golphinos. De dolfijnen komen hier rustig en heel erg dicht naar de oever, waardoor je zelfs niet eens het water op hoeft om ze te spotten. De beste manier om deze slimme waterdieren mega close te zien, is echter door een kajak te huren. Grote kans dat ze om je heen komen zwemmen op slechts een paar meter afstand!

Een bad in zee

Je moet zeker ook een buggy of quad tocht maken langs de uitgerekte en ruwe stranden, de hoge gekleurde kliffen en de witte zandduinen.

Wij reden naar Canguaretana om de natuurlijke baden te bewonderen die er ontstaan bij eb en vloed. het kan zijn dat je echt vroeg uit de veren moet om er echt te kunnen van genieten. Niet alleen omdat je er eerst en vooral moet geraken (anders met de overzet) maar ook omdat je die uitdaging kan aangaan om echt vanuit de zee door een tunnel tot in het bad te  zwemmen. Alleen voor de echte durvers onder jullie. Wij kregen wat tips van locals maar je moet toch vooral een portie lef hebben om de donkere tunnel onderdoor te zwemmen.
TIP: zwem van de zee het bad in 

Klaar voor de toeschouwers

Even chillen en dan waag ik mijn kans….

Uiteraard zijn er nog vele andere avontuurlijke, adembenemende en leuke dingen te doen in en rond Pipa. Nu Corendon wekelijks naar ginder vliegt is deze zalige strandbestemming dichterbij dan ooit. Ik zet al dat fijns graag voor jou op een rijtje in mijn volgende post.

Tot snel XOXO

 

2 Reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

2 Reacties

 1. Gundi schreef:

  Hey Inge
  Ik wist helemaal niet dat jij ook een blog had, en wat voor eentje…
  Super mooi!
  Fijn dat ik je gevonden heb. Ga je hier ook volgen.
  Groetjes
  Gundi

  http://www.gundiscover.be

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.