Wij hijsen onze zeilen in Nieuwpoort

10 september 2019

Laat je verwennen in Nieuwpoort!

Wie de Belgische kust op een originele en stijlvolle manier wil ontdekken moet zeker zijn koffers uitpakken in Nieuwpoort. De stad heeft heel wat meer te bieden dan een luie vakantie aan het strand. Nieuwpoort baadt in een zeer uitgesproken maritieme sfeer. Hier huist dan ook de grootste jachthaven van Europa. Een heuse trekpleister voor  mensen  met echte zeebenen en een grote honger naar avontuur. Zeilers, surfers duikers en karakters voelen zich hier meteen thuis. Ben jij nu net de enige van de familie die niet van water noch van sport houdt? Geen probleem,  deze mooie badstad is absoluut ook een beetje posh. Je kan er heerlijk winkelen,  exquis dineren en een vleugje cultuur opsnuiven.

 

De grootste jachthaven van Europa

Zicht op zee of op de zeilbootjes? Moeilijke keuze..

 Hotel Kosmopolite: een heus begrip 

Als we met de kinderen op zwier gaan is het fijn als het hotel over een familiekamer beschikt. Privacy en samenhorigheid onder één dak. Hotel Cosmopolite is een begrip in Nieuwpoort en perfect gelegen in het centrum van Nieuwpoort-Bad. Je stapt  er buiten net aan het begin van de prachtige winkelstraat en slechts 80 meter verder kan je met je voetjes in het zand wandelen. Niet alle kamers hebben zicht op zee en wie mij al een beetje kent weet dat ik dat super belangrijk vind. Dus zeker nakijken bij de booking.

Het hotel is mooi vernieuwd en de loungebar ‘Caprice’ verleid je snel tot een extra aperitiefje. Ook het ontbijt is heerlijk luxueus en wie al vroeg een glaasje bubbels lust zal zeker blij zijn. Romantische zielen kunnen die bubbels dan weer nuttigen in de privé sauna waar gasten van het hotel 10% korting krijgen.
De winkelstraat moet je zeker ook eens doorkruisen. Groot is ze niet maar je vindt er heel wat terrassen en de sfeer is er super gezellig.

Tip: IJsjes snoepen bij en/of een pannenkoek eten op het terras van Karo’s

Chique tafelen in’t Stad

Iets dichter het  binnenland in vind je Nieuwpoort-Stad met heel  wat historische bezienswaardigheden maar het gezellige dorpsplein, omringd door een oude kerk en gezellige terrasjes, springt meteen in het oog. Als het aan zee stevig waait vind je hier wat meer rust. Belangrijker nog, in Nieuwpoort-Stad bevinden zich een paar trendy en lekkere restaurants.

MBistro bevindt zich in een zijstraat van de Grote Markt en wordt gedirigeerd door chef Mattias. Mattias leerde zijn stiel bij chefs als Stefaan Ghys, Axel Colona-Cesari, Tim Boury en alain Wittevrongel. Zo zag hij verschillende keukens, steeds andere stijlen, nieuwe technieken maar vooral veel passie. Deze passie deelt hij op bijzondere manier met zijn klanten en dat voel je in elk klein detail in de zaak. Bij MBistro kweken ze hun kruiden en sommige groenten zelf. Je kan het groen zelf zien groeien op het zonnige tuinterras dat helemaal ommuurd is. Zalig om in het zonnetje zonder een stevige zeebries alvast een aperitiefje te nuttigen.

Groene vingers bij MBistro

Lekker anders of anders lekker

Kunst op je bord bij MBistro

De keuken is fris, verrassend, lekker en toegankelijk. Ideaal ook om jongeren te leren genieten van onze betere keuken. Alec had niet alleen zijn stukje vlees maar ook de hele koe willen verorberen en Jade was het dessert al aan het ontleden om het thuis ook eens een keertje uit te proberen. Een geslaagd dinertje dat staat vast.

TIP:Dit seizoen is MBistro geselecteerd voor de actie Jong KeukenGeweld van Toerisme Vlaanderen. Ben je jonger dan 30? Ontdek je graag nieuwe restaurants? Reserveer dan via onderstaande banner jouw 3 gangen menu.

Zeil je voor het eerst…

Wie in Nieuwpoort logeert moet natuurlijk gebruik maken van de vele watersportfaciliteiten die de badstad te bieden heeft. Wij zijn zeilliefhebbers dus de keuze was snel gemaakt.

Heb je totaal geen ervaring maar wil je graag ontdekken of je ook zeemansbenen hebt dan kan je best een dagje zeilinitiatie boeken bij de Vlaamse Vaarschool. Uiteraard bepalen de weersomstandigheden of je uitvaart of niet. Bij te weinig wind wordt het snel saai en bij een teveel aan windkracht kan het soms gevaarlijk zijn. Maar een andere datum is natuurlijk snel geprikt.

Bij ons was het weer ideaal! Na een woordje uitleg voor de kinderen zette de kapitein ons snel aan het werk. Een zeiler moet de handen uit de mouwen kunnen steken, dat staat vast. Knopen leggen is ook niet altijd even makkelijk maar Jade en Alec waren er snel mee weg. Mijn man mocht de boot buiten varen en dat is niet zo eenvoudig bij druk verkeer, wel spannend. Iedereen heeft kunnen varen en de dag gleed snel vooruit. Neem wel een lunchpakket mee en pak je boterhammetjes afzonderlijk in. Als de kapitein even wat roekelozer is en de golven wat ruiger is je lunch plots voor de vissen en je pak helemaal nat. Nietwaar kapitein Jade!!! dolle pret natuurlijk, zeker voor zij die even in de kajuit waren en dus kurkdroog. 🙂

Toen nog niet helemaal uitgewaaid 🙂

Poseren voor het echte werk

Een zeilpak krijgt je ter plaatse maar voor de kleinste moet je wel een waterdichte jas voorzien. Ook op je schoenen moet je letten, lichte zolen zijn verplicht, zo beschadig je het mooie houten dek niet.

Met de wind in de zeilen op weg naar avontuur


Meer info over de Vlaamse Vaarschool vind je hier.

tip:neem ook bij twijfel een pilletje tegen zeeziekte, de Noordzee is nooit echt mild met zijn gasten en het zou spijtig zijn als je niet ten volle van het avontuur kan genieten

Ik ben er zeker van dat iedereen dit één keer in zijn leven moet proberen en wie weet smaakt het naar meer!

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.