The Magic of The Gambia (2) Roa ‘ s Street Art

30 mei 2016

Wie iets van Street Art kent heeft waarschijnlijk al meermaals het werk van  Roa bewonderd. Deze Belgische artiest is wereldwijd gerespecteerd. Zijn muurschilderingen van dieren, meestal in zwart/wit, sieren muren van Londen tot in Australië. Wanneer  je echter op een bouwvallige gevel, omgeven door speelse springende geitjes aan een hobbelig wegeltje in Gambia, zijn signatuur ontdekt lijkt dit surrealisme ten top. Een copycat die goed werk heeft geleverd is het eerste wat bij ons allemaal opkomt.

Street Art: from Belgium with love

image

Wanneer we even verder op een ander kunstwerk botsen is er geen toeval meer mogelijk.
Roa’s kunst is hier goed vertegenwoordigd. Galloya is een klein dorpje in Gambia dat samen met nog 13 andere  dorpen kunstig werd gepimpt. Kunstenaars uit alle hoeken van de wereld zetten zo deze plaatsjes op een bijzondere manier in de kijker.

 

Ceci ce n’est pas un Roa 🙂

image

Het geheel kadert in het WOW (Wide Open Wals)  project. Oprichter Laurence Williams (Eigenaar vd Mandina Lodge, zziel vorige post) wil hierdoor vrije expressie promoten. Iets wat zeker nog niet voor iedereen op deze wereldbol is weggelegd. Ook wil hij de dorpen op een positieve manier in de kijker zetten zodat toeristen hun weg vinden naar het binnenland. De plaatselijke bevolking krijgt op deze manier een beetje meer slagkracht en de reiziger een unieke belevenis.

Een rijkdom aan kunst in  Galloya

image

Mijn hart bloeit en bloedt in Gambia

image

De armoede in Gambia is onbetwistbaar, de vriendelijkheid en schoonheid van de bevolking ook. Het betovert je en zet je aan het denken tegelijkertijd. “Verander de wereld begin bij je zelf” schreef ik als jong meisje in een opstel. Een gedachte die in Gambia regelmatig opnieuw door mijn hoofd dwaalt. Leer opnieuw te lachen, verwelkom een vreemdeling met een glimlach en een tas thee. Ontdek de blijdschap van het delen en wees tevreden. Vooral dat laatste lijkt in België een utopie. Iets delen doen we meestal niet graag en tevreden mensen kom je weinig tegen. Misschien moeten we wat meer op reis  naar Gambia. Wij betalen voor hun glimlach en daar worden we beiden rijk van.

Ps: misschien een beetje naïef maar heel goed bedoeld

ps: wordt vervolgd

Info: the Magic the Gambia!

Een zalige vlucht met  Brussels Airlines

image
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.