Doe mee aan de challenge: #beinsouthafrica

19 maart 2019

Vlieg naar Zuid-Afrika met de #beinsouthafrica challenge

Voor een of andere duistere reden ben ik nog nooit in Zuid-Afrika geweest, shame on me. Nu is het natuurlijk een heel eind vliegen en zijn de tickets meteen een hap uit je budget. Wel ik heb de ideale oplossing gevonden. Ik doe mee aan de #beinsouthafrica challenge. ¬†Eingelijk zou ik dit beter voor mezelf houden want hoe meer reisfanaten er meedingen, hoe minder kans ik zelf heb op de overwinning. ūüôā Doch jullie volgen mij al zo lang en trouw dat het ook geweldig zou zijn moesten jullie met de prijs gaan lopen. Het zou een eer zijn voor mij, jullie verhaal op Bubble Trouble te posten, dus…..

Wil is Kan! …( waar een wil is is een weg) …..#beinsouthafrica challenge !!!!!!

ik moet eerlijk toegeven dat de #beinsouthafricachallenge echt een hele uitdaging is. Je moet een foto maken hier in Belgie en iedereen moet denken dat die effectief in zuid-Africa is genomen. Met ons Belgische weertje is dat geen sinecure. Je kan bijvoorbeeld met je surfplank in de Noordzee poseren of ons laten geloven dat de Ardennen de tafelberg weerspiegelt. De bedoeling is dat je je fantasie de vrije loop laat. Ik ging naar de Antwerpse zoo in vol ornaat en leed ook nog eens kou aan onze Belgische kust. Maar geef toe het resultaat mag er zijn.

DOEN!  Je neemt een foto hier in Belgie en iedereen denkt dat je in Zuid-Afrika bent. Je  post met de volgende info #beinsouthafrica @beinsouthafrica  je leuk en origineel resultaat op instagram.

Alle inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury. De instagrampost met de mooiste en meest geloofwaardige South Africa look & feel wint de challenge en krijgt  twee vliegtickets (retour) naar dit magische land. De winnaar wordt de eerste week van april bekend gemaakt.(hier op mijn blogpost en op instagram op mijn laatste post van de challenge) Ik wens jullie alvast veel inspiratie en een tikkeltje geluk.

Je mag meer dan één foto posten!!!!!

Dromen over de bestemming zet alvast de juiste vibe. Droom jij even met mij mee?

Kruimels is ook brood……(Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert) …THE BIG FIVE

Uiteraard moet je een aantal wilde dieren van je chequelist kunnen schrappen als je Zuid-Afrika voor de eerst keer bezoekt. ¬†De big 5 bestaat uit de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en het luipaard. Het is een algemeen bekend begrip voor mensen die vaak reizen of Afrika bezoeken. Eigenlijk komt¬†de term nog uit de tijd van de “big game” jagers. Gelukkig worden deze prachtige dieren nu voornamelijk nog belaagd door flits en fototoestel. Deze vijf dieren zijn zeer ¬†moeilijk te benaderen.¬† Olifanten, buffels en neushoorns vallen aan wanneer je te dichtbij komt of als ze gewond zijn. De leeuw en het luipaard zijn sowieso al wat moeilijker te vinden en zijn altijd gevaarlijk. Wanneer zij zich bedreigd voelen kiezen zij voor de aanval. Luipaarden zijn dan weer erg schuw en dus moeilijk te vinden. Er zijn maar enkele plaatsen op de wereld waar je geluk kan hebben en deze koningen van de jungle spotten tijdens een safari. Het alombekende Kruger Park staat met stip op √©√©n. Sabi Sands¬†is ¬†dan weer bekend om het relatief eenvoudig spotten van het luipaard.

Safari fever in South Africa

De andere dieren zijn trouwens ook een streling voor het oog. Ik ben helemaal klaar voor de big 50!

The big five????…..pffff we are the real deal ūüôā

Die beste boer woon in die stad…. (de beste stuurlui staan aan wal): Kaapstad!

Kaapstad is een stad die íedereen een keer gezien moet hebben in zijn of haar leven. De hoofdstad van Zuid-Afrika is een icoon en een verplichte eerste stop in dit land. Net zoals de tafelberg die in het midden van de stad zijn kracht en pracht uitstraalt. Het wordt dringend tijd voor een selfie met zicht op de baai of Robben Island.

Pick-nick op de Tafelberg

Zuid-Afrika kleurt mooier dan de regenboog

Eigenlijk zijn er echt teveel mooie, adembenemende plaatsen en dingen te bekijken in Zuid-Africa. Zorg er dus zeker voor dat je wat tijd uittrekt voor de reis. ik ben er bijna zeker van dat ik/jij snel spaart voor een tweede trip. Ik wens je alvast heel veel geluk met de #beinsoutafrica Challenge. Duimen maar.

PS: logeer tips ūüôā lees …..ik wil hier ook graag naartoe:-)

Ebony Lodge  at Sabi Sand 

Boulders Lodge at Sabi Sand

Huur een auto met Sunny Cars en je reis begint meteen goed!

Wie zonder zorgen Zuid- Afrika wil ontdekken kan best in Belgi√ę zijn huurauto al bestellen. Sunny Cars is mijn all time favorite verhuurmaatschappij. Ik boek de laatste twee jaar elke trip met dit Nederlands bedrijf en sindsdien vertrek ik dus met een gerust hart op vakantie. Geen gezever, geen extra kosten en altijd een nieuwe wagen in de categorie die je voorzien had. De all-in formule vind ik echt de max. Meteen vertrekken, geen verassingen bij schade en niet extra betalen bij meer kilometers. Dat klinkt toch als muziek in de oren, niet? Alle specifieke info vind je natuurlijk op de webside van Sunny Cars en het filmpje over hun all-In formule is misschien wel een leuk om te bekijken. Have fun and see you soon!

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.