De auto van het jaar staat voor mij op drie

21 april 2016
image

Tijdens mijn pers trip naar Geneva werd de auto van het jaar bekend gemaakt. Stiekem duimde ik voor de Mx 5 maar die moest zich tevreden stellen met de derde plaats. Ik klink nu precies een beetje teleurgesteld maar dat is uiteraard  een geweldige prestatie  voor een roadster. Helemaal verdient ook want het sportbakje is de best verkochte roadster ter wereld.

 

Op de derde plaats: de MX-5

image
Hij staat garant voor heel wat rijplezier. Back to basic, de wind in je haren, je ziel aan het stuur.
De laatste telg uit de familie van de MX-5 roadsters is niet alleen korter, lager, lichter en breder, hij oogt ook dynamischer dan zijn voorganger. Door het Kodo design suggereert hij beweging zelfs als hij stil staat. De kleine motor zit natuurlijk nog steeds voorin en aan de achterwielaandrijving is ook niet geraakt maar je zit wel een beetje meer naar het midden wat volgens mij het kartgevoel en de fun factor nog verhoogt.

De wind in je haren maar liefs zo dat je nadien nog onder de mensen kan komen. Wel de MX-5 heeft bij mij die test met glans doorstaan.
Misschien toch even meegeven voor de nieuwsgierigen onder jullie.
De Volvo XC- 90 is op de tweede plaats gestrand en de Opel Astra is de wagen van het jaar geworden.

 

Mazda ging dit jaar wel met een eerste prijs aan de haal. De Japanse constructeur presenter de in Geneva de mooiste concept car van het jaar. Als het van mij afhangt mogen ze deze prachtige bolide gerust in productive brengen.

De RX-VISION : een droom van een wagen

image
image

ps: Ondertussen heeft de prachtige roadster (Mx5) toch internationaal de hoofdprijs weggekaapt. #top

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.