Onder het goedkeurend oog van Ambiorix

19 september 2015
image

Er even op uit in eigen land is iets wat we echt meer moeten doen. De wereld is nog maar een speldenprik groot en een vliegreis kost al lang geen fortuinen meer. Daarom vergeten we af en toe hoe schoon het is net naast de deur. Tongeren in de provincie Limburg is daar het perfecte voorbeeld van. Tijd dus voor de bubbeltjes om eens op ontdekking te gaan. image
Uiteraard kiezen we meteen voor het hipste hotel uit de buurt. Eburon heeft net dat tikkeltje meer. Het is anders, out of the box. Het contrast van oud en nieuw komt in deze stad helemaal tot zijn recht. De hoge plafonds van het historisch klooster nemen je meteen mee naar een ander tijdperk en ook de design bedden van le Couchon doen je twijfelen in welke eeuw je leeft. imageimage
Ooit al eens gehoord van de Limburgse vriendelijkheid? Wel aan de balie krijgen we daar een mooie demonstratie van. Met een grote lach worden we vriendelijk ontvangen en krijgen meteen enkele handige tips om Tongeren ten volle te proeven.image
Eerst moeten we natuurlijk onze koffers nog netjes opbergen en de kamer eens checken. Zalig een oase aan ruimte en rust in zachtgroen en veel licht. Zo hebben we het graag. De pelgrims die hier in de twaalfde eeuw even tot rust kwamen tijdens hun tocht naar Santiago De Compostella moesten het met heel wat minder luxe  stellen. :-)Wat wij natuurlijk ook kunnen smaken is de goedgevulde minibar,  de grote flatscreen, gratis gebruik van het internet en de Bose iPod doc.  We mogen dus niet te lang blijven hangen straks om nog even van de kamer kunnen genieten.

image
Tongeren onveilig maken dat is voor deze globetrotters geen probleem. Normaal zou je denken dat we meteen de fashionstores bestormen maar onder het goedkeurend oog van Ambiorix zijn er zoveel chocolade winkeltjes dat we er echt niet kunnen aan weerstaan.
De Tongerse koekjes, de ambiorixchocolade en chocolade met Gentse neuzekes (jawel) gaan straks mee in de koffer.
image
image
De receptioniste van Eburon gaf ons een geweldige tip. Op de markt vind je braserie Intermezzo. Op het eerste zicht lijkt het een beetje een tourist trap maar niets is mider waar. De pasta’s zijn er heerlijk en het bijhorende glaasje bubbels is van Le Couchon en zo hebben wij het graag.image
Ook in de trendy bar van het hotel serveren ze deze heerlijk bubbels. Maar je kan er ook gewoon even tot rust komen en genieten van het geweldig design. Op zondagmorgen kijk je meteen ook uit op de grootste antiekmarkt die de Benelux te bieden heeft. Vanaf zeven uur stallen de standhouders al hun schatten uit en kan je na een zalig ontbijt op jacht.
image
Tongeren is meer dan alleen een duik in de geschiedenis. Het is een gezellig stadje waar het leuk vertoeven is. Kijk zeker eens op de www.eburonhotel.be, misschien ontdek je wel een super voordelige aanbieding.

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.