Wonderschoon Egypte brengt warmte in de winter!

7 december 2019

Wie op zoek is naar een streepje zon in donkere tijden kan voor een redelijke prijs naar de uitgerekte zandstranden van Hurghada, El Gauna en Makati Bay.
Boek je bij Corendon dan kan je makkelijk en gratis parkeren bij vertrek vanuit Maastricht. Het is een kleine gezellige luchthaven die erg overzichtelijk is. Geen ellenlange wachtrijen, noch om in te checken noch op de startbaan. De kans dat het vliegtuig tijdig vertrekt is vrij groot en het personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam.

Genieten van de mooiste zonsondergangen op je eigen terras: Sentido Palm Royal

Na ongeveer 5 uur vliegen land je in Hurghada. Voor Egypte heb je buiten een geldige reispas altijd een visum nodig. Dat kan je online bestellen maar het is even makkelijk en goedkoper om 25 € cash bij de hand te hebben en het daar ter plaatsen te kopen. Altijd handig als je iets om te schrijven mee hebt om nog een paar formaliteiten in te vullen alvorens je het land binnen mag.

Tip: Neem gepast geld mee


Wij (Cindy, Yentl,Nasrien,chief Jo, Lien en Inge) logeerden in de ruime kamers van het beachhotel Sentido Palm Royal.(Soma Bay, een half uurtje rijden van Hurghada stad) De grote ingang heeft iets sprookjesachtig maar het grote balkon van de kamer was helemaal een voltreffer. Rustig een koffie drinken terwijl de meisjes aan het strand hun teint wat vervolmaken kan mij steeds bekoren.

Een kamer met een groot terras… heerlijk

Wanneer de avond valt

 


… trek je best iets warmers aan 🙂

 

De temperatuur in Hurghada is heerlijk, de winter is bijna geen winter te noemen. Zelfs tijdens de koudste maand van het jaar, januari, is de gemiddelde temperatuur nog 22 graden. De zon schijnt bijna altijd in Egypte maar het wordt er wel vroeg donker.

TIP: Denk er aan om voor ’s avonds echt een warme trui mee te nemen, zo kan je toch nog buiten tafelen.

Buiten tafelen …ook in november

In de Aziatische, Griekse, Italiaanse en Libanese restaurants van het resort worden elke avond smakelijke à-la-cartegerechten geserveerd. Je kan er uiteraard ook genieten van Egyptische gerechten en buikdansmuziek in een stijlvol restaurant met glas-in-loodramen. Wij kozen voor de Libanese keuken en hadden daar geen moment spijt van. Ondanks dat we ’s morgens heel vroeg uit de veren moesten voor een dagstrip naar Cairo was het veel te lekker en gezellig om vroeg de tafel te verlaten.

Altijd op de eerste rij

Het privé strand biedt fijne afzonderlijke ligplaatsen met beschutting tegen de wind. Je kan er genieten van de zalige zonsondergangen die Egypte ook kenmerken. Een massage is ook een aanrader voor ongeveer 50 Euro ben je helemaal zen. Het domein is groot genoeg om je een heldentijd zoet te houden maar wie naar Egypte trekt wil toch ook even genieten (of lang) van de wondere wereld onder water of van de oudste wonderen ter wereld, kies zelf maar….

Ik koos voor beiden maar dat had je waarschijnlijk al vermoed 🙂 en deel je graag mijn ervaringen in een volgend artikel. Wel wil ik je nu al een beetje warm maken voor volgende trips:

Zwemmen met dolfijnen in het wild is een unieke belevenis en voor het oudste wereldwonder moet je vroeg uit de veren maar daar had niemand van de groep enig bezwaar tegen. Als je de Pyramides van Giza nog nooit gezien hebt is het echt een must. Wordt vervolgd dus………

Op uitkijk naar ……

De wonderen zijn de wereld nog niet uit…..

Wil je het echt rustig houden dan raad ik je gewoon een avondje Hurghada aan. De haven telt heel wat terrasjes waar je gezellig kan toeven. Wie durft kan zich aan de shisha wagen, het heeft iets magisch en sprookjesachtig maar het is niet echt zo gezond dus ik hou het graag bij een simpel biertje.

TIP: wil je echt in een Egyptisch restaurant eten, ga dan naar het Star Fish Restaurant in Hurghada. Weet wel dat je hier geen alcohol kan nuttigen maar de verse vis maakt dat ruimschoots goed.

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.