Glamping in de Vendée, een mega goed idee

6 augustus 2017

Met de hele familie op vakantie gaan is ondertussen een beetje een traditie geworden. Een mooie traditie maar ook wel een moeilijke evenwichtsoefening. Iedereen moet het leuk vinden en iedereen moet zijn ding kunnen doen. We hebben een vaste stek in Spanje en we trekken regelmatig rond in de USA. Dit jaar had ik een ander voorstel: Glamping.

Glamping met Vacansoleil

IMG_5350

 

Glamping is het nieuwe toverwoord, ook bij Vacansoleil. Je combineert de vrijheid van kamperen met de luxueuze touch van een modern villaatje. Ik was zelf nog nooit in de Vendée geweest dus Village de la Guyonnière in Saint-Julien-des-Landes was de ideale uitvalsbasis voor alweer een nieuw avontuur met de voltallige familie.

Family first

IMG_5630

Voel je vrij

IMG_5382

Ons huisje telde drie slaapkamers en twee badkamers. Het kleine keukentje was uitgerust met een vaatwasmachine en daar was iedereen heel erg blij mee. Ontbijten deden we elke morgen op het grote terras maar ’s avonds was iedereen meer in de mood om iets te gaan eten in het restaurant. Het kleine wandelingetje ernaar toe en weer terug was alvast een goed aperitief en degustief tegelijkertijd  Alhoewel Alec (9j) het kleine traject toch liever met de fiets deed. Fietsen kan je ter plaatse huren maar let op, het is in de Vendée niet zo vlak als bij ons.

Alec fietst het domein rond

6243763712_IMG_5938 6243763712_IMG_5944

 

In het restaurant kan je voor een zeer schappelijke prijs eenvoudig maar zeer lekker eten. Mijn broer en ik koken alle twee heel graag maar deze vakantie lieten we deze tijdrovende  activiteit met veel plezier aan ons voorbijgaan. Pizzas uithalen en op je eigen terras genieten is ook altijd een gezellig en een zeer goed plan.

Lekker bij Vacansoleil

IMG_9600

Als we rondtrekken is het voor mijn twee leenkindjes moeilijk om echt vriendjes te maken. Deze zomer hadden ze geluk. Naast de deur logeerden twee bengels van dezelfde leeftijd en de vier waren snel onafscheidelijk.

Vrolijke vrienden voor het leven

IMG_5632

Dat gaf mijn broer een beetje rust en oma en opa ook. Deze laatsten waren de eerste om de omgeving te ontdekken en er volop van te genieten. Lac  du Jaunay lag op wandelafstand van ons huisje en mijn ouders vonden het er heerlijk toeven. Als we ze kwijt waren moesten we gewoon hetzelfde pad bewandelen.

Oma en opa elke dag op wandel

6243763712_IMG_5967

 

Lac du jaunay: Vacansoleil op zijn best

IMG_5673

Iedereen was blij met het tennisveld, ja sorry, mijn familie is nogal fanatiek als het om dit balspel gaat.  De kinderen waren ook zeer tevreden met de glijbaan in het zwembad en hebben Tati toch één keer kunnen verleiden om ook met de band in het water te glijden. Maar eerlijk is eerlijk, voor mij hoeft die drukte niet echt.  🙂 Wil je eens goed lachen met mij bekijk dan zeker ons filmpje van Vacansoleil. Gelukkig was de zee niet ver en heb ik daar met volle teugen van de Franse sfeer kunnen genieten. De Vendée is nog echt en een beetje ruw. Ik heb de streek voor jullie met veel plezier verkend en vertel het graag in de volgende post.

Toen het nog rustig was aan het zwembad:-)

IMG_5309

Als de avond valt

IMG_5333
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.