Eindhoven brengt je licht in donkere dagen: citytrip

13 maart 2019

Eindhoven is een stad die barst van de energie en de ideale plaats om de laatste donkere dagen te trotseren. 

Eindhoven is maar een boogscheut van ons verwijderd en ideaal om een weekend de batterijen weer helemaal op te laden. Deze Noord Brabantse stad straalt, letterlijk en figuurlijk.  Ruim 125 jaar geleden bracht Philips het licht naar Eindhoven. Het bedrijf veranderde de stad in een industrieel succesverhaal. Tegenwoordig is Eindhoven een bruisende stad in transitie, een stad die barst van de creativiteit, innovatie, technologie, design en kennis. Deze energie werkt aanstekelijk en maakt je verblijf onvergetelijk.

Opladen in Eindhoven

Luxe, licht en ruimte in het Inntel Art Hotel in Eindhoven

Kies voor het Inntel Art Hotel en je bent meteen mee. Het trendy designhotel is deels gevestigd in een monumentaal pand waar ooit de Philips-fabriek was gehuisvest. Het is ideaal gelegen, midden in het centrum van Eindhoven maar toch goed bereikbaar. Wie met de trein komt hoeft maar 2 minuten te  lopen en je  wagen kan je kwijt in een parkeergarage onder het gebouw. Je hebt hem ook helemaal niet meer nodig want alle leuke dingen doe je te voet of nog beter met de fiets.

Mijn douche is groter dan de jouwe:-)

Het Intell Art Hotel is omgetoverd tot een artistiek en modern hotel met een industrieel karakter, waar geen enkele kamer hetzelfde is! De prachtige 4 meter hoge plafonds in de Loft kamers zijn kenmerkend voor het industriële karakter van het hotel. Kunst, historie en design ontmoeten elkaar hier in betaalbare luxe. Deze loft kamers beschikken ook over badkamer met Italiaans design en een mega grote douche. Het bed en bad zijn ook kingsize dus raad eens in welke kamer ik sliep?

Hier brand de lamp …altijd

Champagne bij het ontbijt

Champagne bij het ontbijt en een gezonde lunch in de Blob

Geniet in brasserie Lumen geheel in stijl van het uitgebreide ‘Champagne’ ontbijtbuffet. Natuurlijk drink je de bubbels best met mate want de dag is nog lang. Gelukkig is de winkelstaat niet ver. Ook hier weer een fijne combinatie van mode, kunst en lekker tafelen.  Al is het weer nog zo guur bij Sissi Boy in de Blob is het heerlijk shoppen in een mooi kader. Op de bovenverdieping kan je ook terecht voor een gezonde lunch of gewoon gezellig voor een kopje koffie.

De Blob… zeker eens binnenspringen

 

Twee topadresjes voor een lekkere en gezellige avond

Marie en ik zijn beiden fan van de Frans Aziatische keuken dus moesten wij zeker gaan dineren bij MOOD. Eveline Wu kent haar vak en dat proef je meteen.  Het grappige is dat je hier echt voor de Franse of de Aziatische keuken kan kiezen. Wij zaten heel dichtbij de open ‘workspace’ en het is leuk om te zien hoe alles op (sushi) rolletjes loopt.:-) Het is er super gezellig en relax zodat je er met een extra cocktail makkelijk nog even blijft hangen.

Ook de bar van MOOD is een must-visit: naast de uitgebreide cocktailkaart worden er verschillende gin-tonics geserveerd. Natuurlijk kun je hier ook genieten van een lekker hapje.

In The MOOD in Eindhoven

Een andere aanrader is de prachtige loft “Kazerne”  Hier kan je  je verdrinken in de schoonheid van kunst en je laven aan de heerlijke Italiaanse gerechtjes samen met de perfect geserveerde wijn. Je kan hier ook overnachten in één van de mooi gerestaureerde en tot de verbeelding sprekende kamers. Goedkoop is het niet maar op “Art” is natuurlijk geen prijs te plakken. 

Een afzakkertje in Brasserie Lumen

Een laatste drankje alvorens we naar onze loft trekken nemen we in de bar van het hotel. Ook hier is het gezellig en een glaasje Chardonnay in goed gezelschap smaakt altijd. Je merkt meteen dat het hotel goed gelegen is want heel wat hipsters uit de buurt genieten hier ook nog van een laatste (of misschien eerste) drankje van de avond. Nog snel even de Spa boeken voor morgenvroeg en we duiken moe maar tevreden onze kingsize in. Wordt het morgen weer champagne bij het ontbijt of houden we het bij koffie? Who knows….

 

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.