Perfecte sneeuw in Ski Amade

23 maart 2017

Ski Amade in Oostenrijk is een echte aanrader voor wie op gezelligheid, brede skipisten, trendy resto’s en barretjes hoge toppen wil scoren. Nu ga ik al mijn hele leven graag naar Oostenrijk, jawel ook in de zomer, maar dit mega grote skigebied was ook voor mij een nieuwe ontdekking.

Ski Amade larger than life

Processed with VSCO with hb1 preset

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar meestal hoor je dat groepjes mannen zich gaan uitleven tijdens een redelijk turbulente skivakantie. Voilà dames, het is vanaf nu gedaan… wij nemen met verve en met de nodige stijl graag deze fakkel over. Sprokkel een paar leuke vriendinnen bij elkaar en treedt( of ski in dit geval) in onze voetsporen.

Girls Squad

Processed with VSCO with a2 preset

Marie, Zoe en ik verbleven in The Lodge of Joy in het Oostenrijkse Wagrain. Wagrain is een super gezellig dorpje op slechts een uurtje rijden van de luchthaven van Salzburg. Wij boekten een huurwagen bij Sunny Cars die, omdat wij altijd graag op ontdekking gaan, ons tijdens de week ook nog goed van pas kwam.

Girls having fun in ski Amade

IMG_9395

Ski Amade is enorm groot en telt meer dan 600 kilometer aan skipistes. De pistes zijn eigenlijk brede boulevards waar je als een echte “skiqueen” naar beneden kan glijden. De pret duurt ook lang want je hoeft niet elke vijf minuten een lift te nemen. Doe je dat wel, dan kan je meteen je smartfoon boven halen en een leuk instagram verhaal maken want er is soms zelfs wifi op de lift. #zalig

Drie snowqueens op een rij

Processed with VSCO with hb1 preset

De eerste dag op de latten is altijd een beetje wennen. Maar de zon lachtte ons toe en de sneeuw lag zo perfect dat we al snel als echte pro’s over de piste gleden. Er zijn natuurlijk heel wat leuke restaurants te ontdekken maar de Deanterin is een echte aanrader. Het zicht is er adembenemend  en het eten uitmuntend. De zaak is minimalistischer dan de meeste Oostenrijkse establichements wat ik ook wel kan smaken.  De drankjes worden super cool geserveerd en dat is dan weer  mooi meegenomen voor een leuke foto.

Heerlijk tafelen bij Dedeanterin

Processed with VSCO with hb1 preset

Het ene glaasje is het andere niet

Ski amadé
Processed with VSCO with hb1 preset

s’Avonds een verdiend glaasje bubbels

IMG_0901

In Zauchensee kregen we met ons drie een “smartgoggel”. Ze moeten daar gedacht hebben: “drie blondjes op de piste die vinden nooit alleen de weg” Alle gekheid op een stokje smartgoggels gidsen je zonder problemen doorheen het hele gebied. Het ingebouwd navigatiesysteem zoekt voor jou de perfecte skibar. Hoe mooi kan het leven zijn?

Zelf ben ik niet zo een durfal op de latten, maar voor de avonturiers is er In Zauchensee ook een indrukwekkend sneeuwpark. “Absolut Park” is één van de grootste van Europa en alleen al een kijkje nemen is de moeite waard. Durf jij wel jumpen en draaien in de lucht mag je mij altijd een foto sturen. Ik ben nu al onder de indruk. 🙂

Maar ….. Wij blijven op de Boulevard 🙂

IMG_0899

De laatste dag konden we gewoon vanuit de Lodge of Joy onze skitrip starten. Heerlijke sneeuwboulevards net voor de deur en toch nog één  keer genieten van een heerlijke Kaiserschmarrn en het fantastische uitzicht. Wij hebben echt met volle teugen genoten, The Lodge of Joy en Ski Amade zijn een must voor wie net als ik van het goede leven houdt.

Kaiserschmarrn: een must in Oostenrijk

Processed with VSCO with hb1 preset

De hemel te rijk

IMG_0834
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.