De hut van Oom Tom: geschiedenis in South Carolina

17 februari 2016

Het hoeft niet altijd een strandvakantie te zijn. Reizen doe je ook om te leren, om nieuwe dingen te ontdekken of om je,In dit geval, onder te dompelen in een donkere bladzijde van de Amerikaanse geschiedenis. Gelukkig ligt deze geschiedenis verscholen in een prachtige tuin zodat schoonheid het wint van een gevoel van tristesse, ook bij mijn twee kleine ukkepukken.

image

Elk jaar opnieuw trekken we met de hele familie de wereld in. We proberen mijn leenkindjes, Jade (11) en Alec (8)  onze liefde voor reizen met heel veel enthousiasme mee te geven. Wie naar South Carolina reist moet uiteraard een bezoekje brengen aan een plantage. Een bezoek dat we niet makkelijk zullen vergeten.

image

Watch out! Nature can be cruel….mankind too

image

In deze voormalige plantage, waar nu moerasland, tuinen, meren en bossen liggen, vind je schildpadden, alligators en vogels.
De Magnolia Plantation and Gardens bestaan uit 243 hectare aan tuinen, meren, bos en oude, ondergelopen rijstvelden. Je kan de tuin op verschillende manieren bezoeken. Wij deden ze allemaal. 🙂 echt goedkoop is het niet want je moet voor elke rondleiding 8 euro extra betalen bovenop de entree. Dat betekent een 50 euro per persoon. Maar je komt niet elke dag in Charleston en de familie Moerenhout vond dat het waard, allemaal!

All on board!

 

image

Stap in een Nature Train  en begeef je door de plantagetuinen en moerasland om alligators, schildpadden en diverse soorten reigers in hun eigen leefomgeving te ontdekken. Bewonder de historische gebouwen of maak een tochtje met de boot door de moerassen. Het is allemaal even mooi en de Amerikaanse “All on board……” sfeer werkt heel aanstekelijk en maakt je goedgezind.

Walking in a movie…

 

image

We hebben ook een tour door het huis gemaakt. De kamers met antiek en erfstukken bieden je een inzicht  in het leven van de rijke plantagefamilies. En raar maar waar, Alec heeft echt niets aangeraakt. Hij vroeg zelfs aan oma of hij de leuning van de trap mocht vastnemen. 🙂

Maar het meest indrukwekkende en aangrijpende van de dag was de ‘From Slavery to Freedom’ tour. Het is een geroemde interactieve tour van 45 minuten langs de vijf overige historische huizen van de plantage, zoals de keuken en de stallen. Ze dateren uit 1850 en werden gerestaureerd om de periodes waarin ze gebruikt werden door de Afro-Amerikaanse werkers (slaven) weer tot leven te brengen. De kindjes luisterden aandachtig en waren zeer onder de indruk. We hebben de volgende dagen nog veel moeten vertellen en Jade heeft thuis meteen haar spreekbeurt aan Lincoln gewijd.

Nee, papa zou jou nooit verkopen, humor helpt…

 

image

 

Een beetje stoom afblazen na een ontroerende uiteenzetting

 

image

De Magnolia Plantation and Gardens bevinden zich op ongeveer 30 minuten met de auto ten noordwesten van het centrum van Charleston, gelegen bij de Ashley River. De plantage is het gemakkelijkst te bereiken met de auto het is het hele jaar dagelijks geopend.

 

image
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.