Slim naar de zon: Curaçao ontdekken met Corendon

5 februari 2019

Wie nog snel naar de winterzon wil vliegen en zich geen rib uit zijn lijf wilt betalen doet met Curaçao een perfecte keuze. De temperatuur schommelt er het hele jaar rond de dertig graden en de zwoele wind zorgt voor de nodige afkoeling. Curaçao is een klein eiland met een groot aanbod van heerlijkheden.  Of je nu op zoek bent naar de rust en ongereptheid van Bountystranden, de onstuimigheid van ruige natuur of gewoon een vleugje kleurrijke cultuur, Curaçao heeft het allemaal. Ook lekker eten, stijlvol lounge of een duik in de lagune met dolfijnen… het staat allemaal op de kaart. Neem gerust even een kijkje voor de voordelige prijzen van Corendon.

Livingstone Jan Thiel Resort

Kleur bekennen in Curaçao

Het Livingstone Jan Thiel Resort aan het gelijknamige strand is de ideale uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Je kan er hotelservice boeken of je kan opteren voor een villa. Dat laatste is zeker voor gezinnen met kinderen echt een geweldige optie. De eerste dagen kunnen die wel wat last hebben van de jetlag en kan je zelf iets klaarmaken op hun commando. 🙂 De supermarkt ligt op loopafstand en er is echt alles te krijgen voor een snelle, gezonde en lekkere maaltijd. Zelf sliep ik in een Livingstone Deluxe room omdat die een groot terras hebben en daar ben ik altijd fan van.

Even een klein jetlag dutje doen 🙂

Het hart van het Livingstone Jan Thiel Beach Resort is het Leisure Center. Het hoofdgebouw is in authentieke lokale stijl gehuisvest meteen aan de receptie. Je wordt er heel vriendelijk en in het Nederlands ontvangen. Voor minder ervaren reizigers wel handig zijn. Wie een huurwagen heeft (echt een aanrader!) kan met de auto tot voor de receptie rijden, nadien vind je gratis parkeergelegenheid heel dicht bij je kamer of huisje.

Majestueus binnenrijden

 Buiten ontbijten met zicht op het tropische zwembad

Het ontbijt in buffetvorm is sober maar lekker. Je kan ook een versgebakken omeletje of sunny side up bestellen of zelf een croque monsieur prepareren. In de schaduw met zicht op het grote tropische zwembad kan je rustig wakker worden. Wij gingen met ons tasje koffie al rond het zwembad hangen om te genieten van het heerlijke ochtendzonnetje.

De “Pool” is trouwens één van de grootste van het eiland en dus ideaal om ook de sportievelingen onder jullie wat baantjes te laten trekken. Aan de bar is het ook altijd goed toeven maar dat moet ik je misschien niet vertellen. Let wel, je kan je drankjes niet op de kamer zetten dus een beetje zakgeld bij hebben is altijd handig. Je betaalt het best in Antilliaanse gulden.

Wie naar Curaçao trekt wil natuurlijk ook zo snel mogelijk de azuurblauwe oceaan zien. Wel, het strand ligt op drie minuten lopen en biedt voor iedereen wat wils. Net zoals in Saint-Tropez heeft het Jan Thiel Beach Resort verschillende plages. Het voordeel hier is dat je geen entree moet betalen maar wel een fee voor je bedje en/ of handdoek. Ongeveer 5 Euro voor een gewoon ligbed maar wil je wat meer luxe dan betaal je wat meer en krijg je er een fles water bij. Wie graag met zijn voetjes in het zand eet heeft hier keuze uit vijf lekkere beach restaurants.

Het Jan Thiel Beach Resort

Met kleine kinderen lig je goed aan het natuurlijk zwembad van Papagayo beach. Het water blijft lang ondiep en ook voor mama en papa is dit fijn om te relaxen. Zelf kozen wij voor het trendy en populaire Zest. Er staat ook Veuve Clioquot op de kaart en die moesten we bij een prachtige ondergaande zon zeker eens degusteren. Het is een populaire plaats en je kan best je bedje online reserveren wil je zeker zijn van een goed plekje. Op donderdag is er een vis en kreeften festijn. Wij waren die dag te laat terug van onze trip, dus die lekkernij staat zeker nog op mijn verlanglijstje. Gelukkig kan je bij Zest overdag ook heerlijk lunchen met je voeten letterlijk in het zand en een prachtig zicht op het woelige water.

Kreeft en champagne op Zest Beach

Lunchen met de voetjes in het zand

Het leven is extra fijn als er bubbels zijn

Op Koko beach is de sfeer helemaal anders maar zeker niet minder fijn. Je krijgt er meteen een boho gevoel door de” jungle fever” setting. Weinig of geen kinderen hier want de toegang “to the beach” is er een beetje avontuurlijker.  Ook geen chichi hier 🙂  alles is veel meer laid back met street food, fresh smoothies en zelfgemaakte Caraibische drankjes. Hier moet je echt alles op de kaart eens geproefd hebben.  Zondagavond kan je er bij zonsondergang genieten van een een BBQ. Alle andere dagen is het uitsluitend open voor een heerlijke lunch.

Wachten….wanneer de zee de zon kust

Koke beach forever

Jan Thiel Beach is super gezellig maar ook een beetje toeristish. Geen probleem het eiland is niet zo groot en met een huurwagen kan je makkelijk op zoek naar ongerepte plekjes. Ik vertel er jullie graag meer over in een volgend artikel.

XOXO

 

Meer info over de prijzen van ons verblijf in het Livingstone Jan Thiel Resort: Corendon

Deze reis werd mogelijk gemaakt door Corendon.

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.