On the road in Haarlem: hotspots

9 maart 2016

Haarlemers zijn echte levensgenieters, dat had ik gehoord van vriendinnen en dat merk je ook aan de stad. Het oude centrum is super gezellig en aan het water is het ook heerlijk flaneren. Toen ik met mijn man voor zaken naar Nederland moest bollen hoorde je me dan ook niet klagen.

image

Mega veel tijd om de stad te verkennen had ik niet maar een geoefend oog is geld waard. 🙂
Eerst en vooral ging ik op zoek naar een toffe lunchplek. Geen makkelijke opgave, niet omdat je er geen toffe eethuisjes vindt, wel omdat er zo veel zijn. Maar Lima is een pareltje. Het is sober ingericht met stoeltjes die mij doen denken aan mijn schooltijd. De kaart beperkt zich tot slaatjes en boterhammetjes. Maar die zijn dan ook geweldig lekker, net zoals het rode bietsapje met gember. Voor mij nog ééntje graag…..

image

koffie met een tiny TONY

 

image

Een heel klein beetje shoppen hoort er natuurlijk ook bij. De Nikki store viel me meteen op. Nikki maakte net als ik in een vorig leven het mooie weer op de muziekzender TMF. Ondertussen bouwde de presentatrice aan een heus fashion imperium. Je vindt de stijlvolle hippe outfits ondertussen ook wat dichterbij, in Antwerpen of op de webwinkel. Ik ben echt verliefd op de no nonsensstijl die hip, grappig en vrouwelijk oogt. Misschien moet ik binnenkort dit label maar is in de spotlights zetten.

image

Ready to take over the world…

 

image

In Haarlem vindt je ongelofelijk veel conceptstores zoals MASHED en SISSY-BOY.
In de Kruisstraat, niet ver van het water ligt KLOFFIE. Hier vind je exclusieve kleding, jeans en leuke schoenen van Scandinavische Labels maar ook kunst, gadgets en originele boeken.

image

Geloof het of geloof het niet maar ik had nog een half uurtje extra tijd. Zalig dat ik bij Spa Manda dus zo maar kon binnenspringen voor een zalige echte Thaise voetmassage. In het weekend moet je echt wel reserveren maar op een blauwe maandag zit het leven vol verrassingen.

image

By Lima: Zijlstraat 65
NIKKI: Barteljorisstraat 31
Kloffie: Kruisstraat 6
Spa Manda: Zijlstraat 69

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.