Pokerstars: pretty smart girls.

2 april 2015

Poker, het is iets dat tot ieders verbeelding spreekt. Je denkt spontaan aan duistere tentjes in rasechte Alcapone stijl waar mannen met grote sigaren en nog grotere ego’s elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Misschien was het ooit wel zo maar ondertussen is het spel, mede dankzij het internet, uitgegroeid tot een heuse sport. De ego’s blijven natuurlijk overeind want zonder een grote zelfzekerheid en een uitermate grote overwinningsdrang overleef je deze jungle geen enkele ronde. Wij werden uitgenodigd om eens polshoogte te nemen op een echt pokertornooi. Het eerste wat je opvalt als je de speelzaal betreedt is het eindeloos tikkende geluid van de chips. Een melodieus gezang op de tonen van spanning en geluk. De belofte van de overwinningsroes loert om de hoek maar de verwachte glamour is ver te zoeken. Geen blitse pakken, geen meisjes op hoge hakken. Wel nerds met hoodies of stoere binken die hun ogen en emotie verbergen achter donkere glazen. Dit is sport verpakt in een spel of vice versa. Rijen tafels met vooral mannen waar uithoudingsvermogen een must is en geluk mede wordt afgedwongen. Maar wij zouden Bubbletrouble niet zijn moesten we tussen al dat testosterongeweld geen flits van glamour ontdekken. De weinige vrouwen die meedingen naar de eer en het grote geld zijn mooi, bloedmooi.

TWO QUWEENS OF HART:
image
image
image
Fatima Moreiro de Melo is ook in België bekend sinds ze in de voetsporen trad van Tanja Dexters en de overwinning van Expeditie Robbinson op haar naam schreef. Winnen is ze wel gewoon want met het Nederlandse hockeyteam rijgde ze de medailles aan elkaar. Ze eindigde in schoonheid na de gouden finale tegen China op de olympische spelen van 2008. Het zwarte gat is voor deze Nederlandse schone onbekend en onbestaand want ze ontpopte zich als actrice en presentatrice en stond model voor meer dan één bekend label. Sinds haar contract bij Pokerstars volgt ze les bij de beste der beste om zo snel mogelijk ook op deze ladder omhoog te klimmen. En wat dacht je, met succes.
Ben je voor het succes geboren? Fatima “Ik zie het leven als een mooie reis. Met allemaal etappes die overwonnen moeten worden. De competietiegeest zit in mijn genen. ik wil winnen maar ik wil ook leren, beter worden elke dag opnieuw. Wat ook heel belangrijk is ik wil genieten van al de keuzes die ik maak, de weg naar mijn doel is zeker zo belangrijk.
Is het een voordeel om als vrouw aan de pokertafel te zitten? Fatima: “Het naïeve of domme blondje spelen helpt wel omdat men dan geen rekening met je houdt en mannen hun ego dan wat roekelozer wordt. Die kaart kan ik nu niet echt meer op tafel gooien omdat de meeste spelers ondertussen wel weten wat ik waard ben. 🙂 ”
Wat vind je van de vrouwentornooien? Fatima ” voor mij hoeft dat niet echt. bij poker zijn de kansen op de overwinning voor beiden sexe echt gelijk. Maar ik kan wel begrijpen dat sommige meisjes eerst wat zelfvertrouwen willen vergaren alvorens ze zich in de testosteron arena wagen.
Hoe belangrijk zijn bluf en geluk bij poker: Fatima ” Het helpt natuurlijk altijd als je een straffe hand hebt, maar inzicht in het spel en het lezen van het verhaal van je tegenspelers is minstens zo belangrijk. Bluffen is maar een klein aspect van poker maar is soms verbluffend straf”
image
image
image

Sara Chafak, Miss Finland weet daar alles van. Tijdens een Shark Cage Event in Barcelona blufte zij onbewogen mooi de professionele pokerspeler Ronnie Bardah de kooi in. De man wist niet wat hem overkwam en zal daar heel zijn verdere carrière waarschijnlijk bij elk interview weer aan herinnert worden. Het publiek smulde van deze vernedering en het Youtube filmpje ging de wereld rond. Sara is nochtans een vriendelijk en lief meisje dat nog steeds met haar eerste vriendje samen is. Maar vergis u niet heren bij een aanval wacht u een zeer slimme attack. Zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb.

1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. Bertha schreef:

    Your post captures the issue peyrfctle!

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.