Op zoek naar de beste foto hotspot tijdens de #instagramrondreis in Cappadocia

15 oktober 2018

Een heuse #instagramrondreis: Corendon heeft het goed begrepen. Instagram is booming en ook de modale gebruiker van dit mega populaire sociale mediakanaal wil met de allermooiste foto’s aan de haal. Professionele bloggers zijn natuurlijk experten in het ontdekken van al dat fraais maar niet iedereen heeft daar het juiste oog voor…of een zee aan tijd. Corendon biedt een mooie en zeer betaalbare oplossing.  Beleef een geweldige avontuur in het feeërieke Cappadocia en stof genoeg voor het maken van tot de verbeelding spekende foto’s. Je succes op instagram is meteen gegarandeerd 🙂

Het landschap in Cappadocia is net zoals in Ijsland van een heel andere orde. Achter elke rotsformatie ondek je weer een ander verhaal. Teveel mooie stories om te vertellen, teveel om er te onthouden maar speciaal voor jullie zet ik de hoogtepunten op een rij.

Het stadje Göreme ligt heel centraal, meer bepaald in het hart van Cappadocia. Het nabijgelegen en gelijknamige nationaal park werd begin jaren tachtig door Unesco op de werelderfgoedlijst geplaatst. Hier vind je een uitgesleten vallei met duizenden kegels en paddestoelen met op de achtergrond de Roze Vallei, de Honingvallei en de Duivenvallei. Ten noorden van Göreme ligt het dorpje Zelve, waar de mooiste surrealistische en feeënschoorstenen zijn te bewonderen. Göreme is dus de perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijk avontuur.

Cappadocia: een lust voor het oog


1. De  verlaten feeënschoorstenen van  Zelve.

Zelve  was een belangrijke nederzetting en religieus centrum in de streek. Het klooster  ligt in een prachtige vallei met rotsformaties in de vorm van schoorstenen. In de wanden zijn heel wat  rotswoningen die nog tot  1952 echt bewoond werden. Een aantal stevige aardbevingen lieten de laatste bewoners echter vertrekken naar veiligere oorden. De feeën wonen er gelukkig nog steeds. Zelve werd een monumentaal en feeëriek spookstadje dat de stevige ochtendwandeling meer dan waard is.. De rotswoningen zijn versierd met tal van symbolen zoals druiven of vissen. Helaas zijn heel wat van deze woningen en kerken ingestort of zijn ze niet in de allerbeste staat. Een beetje voorzichtig zijn bij het zoeken van het juiste plaatsje voor de foto is geen overbodige luxe.

Na de klim kan je genieten van een echte Turkse thee met een hartig pannenkoekje (kaas en spinazie) in één van de vele restaurantjes. Wie het nog gezonder wil moet zeker een granaatappelsapje met citrus proeven.

Naast de feeënschoorstenen op het dak van de wereld In Zelve

2. The love Valley 

The Love Valley in Cappadocia, is een begrip op zich. De vallei staat vol met rotsstructuren die weinig aan de verbeelding overlaten. Je moet dit natuurlijk gezien hebben.  Als je wil kan je er ook  heel grappige “#wathebikinmijnhand” fotos maken 🙂 Er staan aan de rand allerlei attributen om je foto nog mooier of romantischer te maken. Een leuke gadget dat veelvuldig gebruikt wordt. Ik ben echter wel bij dat dit de enige vallei is die over deze trucjes beschikt, de natuur in Cappadocia is te mooi  om teveel verstoord te worden.

Ik zie, ik zie…… zie jij het ook? 🙂

Vandaag is rood de kleur ….

3. Vlieg met een luchtballon naar magische hoogten

Het staat ondertussen op heel veel mensen hun bucketlist: een ballonvaart in Cappadocia. Een ballonvaart op zich is natuurlijk al een heel bijzondere ervaring. Maar als je zweeft over het fascinerende landschap van Cappadocia,  waan je je even in een scene van Games of Thrones in een moderne versie. 🙂 Je moet voor dit schouwspel uiteraard iets over hebben. Vroeg (lees heel vroeg, ) uit de veren is een must. Ze komen je al rond 4u30 in het hotel oppikken. Doch, de stilte, de zonsopgang, het steeds veranderde licht en landschap maken deze effort meer dan waard.

Het hoogtepunt van de #instagramreis

Door het vuur van de ballon is het zelfs, zo vroeg in de ochtend, gezellig warm onderaan. Het opstijgen gaat snel en mensen met hoogtevrees moeten geen schrik hebben. Dit is een heel ander gevoel en ik weet waarover ik spreek. 🙂 we varen ongeveer een uur over het feeërieke en steeds wisselende landschap. We laveren ook naar verschillende hoogten waardoor je een totaal ander zicht krijgt en andere foto’s kan nemen. Niet onbelangrijk op een #instagramrondreis natuurlijk. De tsoenami aan andere kleurrijke luchtballonnen maakt het spektakel nog indrukwekkender. Heel diep de kloof invaren was best een beetje eng maar je voelde dat de kapitein alles stevig onder controle had. Deze unieke ervaring staat met een scherp gepunte stift in mijn geheugen gegrift.

 

Een tsoenami van kleur brengt mij naar ongekende hoogten

Even verbroederen voor een foto voor de krant 🙂

Wie de vaart niet extra wil betalen kan altijd vanaf de kant toekijken. Ook hier komt de magie perfect tot zijn recht.

4. De koelte van de ondergrondse stad Ozkonak

De ondergrondse stad Özkonak moet ook zeker op het programma staan. De in tufsteen uitgehouwde stad diende in tijden van gevaar als toevluchtsoord voor de lokale bevolking. het is geen sinecure om de smalle gangen te wandelen en mensen met claustrofobische gevoelens blijven beter buiten. Het geeft wel een realistisch beeld hoe mensen zich vroeger beschermden tegen allerlei vijanden en daar vernuftige plannen voor bedachten. In de hete zomermaanden is het hier ook een zeer welkome verkoeling.

5. Magie in the Red Valley

De Rode Vallei is  vast en zeker één van de mooiste wandelroutes vanwege de kleurrijke rotsformaties en oude uitgehouwen kerken. Wandel zo’n 2 uur door het Marsachtige terrein om de schoonheid en fascinerende geschiedenis ervan ten volle te waarderen.

Ik ontdekte de hemel op aarde

Je kan blijven wandelen door het  rode landschap. Heb je iets minder tijd dan moet je zeker de zonsondergang meepikken. De rode rotsen worden ondergedompeld in een gouden gloed waar je heel stil van wordt.

Because the world is mine……

 

6. De vallei van de monniken

De Pasabag vallei is een wonderland van aardpiramiden die als reuzenpaddenstoelen boven de wereld uittorenen. De prachtige rotsformaties nemen je mee naar een andere wereld en met een beetje fantasie zit je op Mars. Pas ook hier een beetje op met de beklimming, uitschuiven is sneller gebeurd dan je denkt.

De instagramrondreis brengt je naar de mooiste plekjes

Wij verbleven in het Mahzen Cave hotel. Ik had een ruime en gezellige kamer met een mega groot terras. Het ontvangst was super hartelijk en de ligging perfect om het mooie Cappadocia te ontdekken.

Sunrise or sunset/ beauty above op de instagramrondreis

Wie culinair wil genieten tijdens de #instagramrondreis met Corendon moet zeker één van deze restaurantjes uitproberen. 

Kolcuogu restaurant Göreme  

Restaurant Lil’a Museum hotel

Bizim ev Restaurant  Avanaos 

Restaurant argos 

Voor alle info over de  #instagramrondreis  surf naar Corendon.be

Ps: Wat ook nog op mijn bucketlist staat:  Een bezoek aan het Mevlana Museum in Konya. Het museum is gevestigd in een klooster en vernoemd naar de islamitische dichter en filosoof Rumi, grondlegger van het soefisme. Rumi geloofde dat je door een specifieke dans, poëzie en muziek in contact kon komen met God. De uitvoerders van deze Magische dans dragen specifieke jurken en hoeden en worden de dansende derwisjen genoemd. Heb je nog nooit iets over Rumi gelezen dan kan je dat als voorbereiding op de trip zeker doen. Je zal er van genieten. Ik beloof het je.

 

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.