Feeling bridal with Jochen Leën

17 oktober 2015

Jochen Leën, ondertussen klinkt de naam jullie al een stuk bekender in de oren. Wij hadden enkele maanden geleden de kans mister Jochen Leën himself te leren kennen. Een straffe man die het hart op de juiste ‘juwelenplaats’ heeft. Voor wie de naam toch nog onbekend klinkt:

De Belgische juwelenontwerper en goudsmid Jochen Leën baande zelf zijn weg in de wereld van de kostbare sieraden. Hij kreeg het niet van thuis uit mee, maar volgde toch zijn passie. Ik weet nog dat Jochen me vertelde dat hij de zoon was van de slager. Hij wou allesbehalve mee in de zaak stappen van z’n ouders. Mijn ouders, nonkel, tante, opa,… zijn allemaal optiekers en ik snap Jochen volledig want ook mijn passie ligt niet bij de optiek.

JOCHEN+LEEN+2014_RW_9978+zwartimage

Unieke edelstenen

Hij koos op jonge leeftijd voor een opleiding juwelenontwerp en goudsmederij. Best wel durven vind ik dan, maar het bleek de juiste keuze te zijn. Zijn studies deed hij in het Antwerpse en werkte voor en tijdens zijn studies voor verschillende bekende juweliers, die toch al de nodige ervaring achter de rug hadden. Hij werd dus meteen door de juiste mensen begeleid en dat heeft ‘m duidelijk doen inzien wat hij écht wou. Zo’n zeven jaar geleden stapte Jochen in het ‘zelfstandigen’bootje. In volle crisis had Jochen toch een eigen collectie waar hij mee naar buiten durfde stappen. In 2009 mocht hij samenwerken met de hostellerie La Butte Aux Bois, dat toch de nodige prestige uitstraalt. Inge en ik hebben er een tijdje geleden mogen overnachten en dineren en hebben daar de meest fantastische tijd achter de rug gehad. Maar hier kom ik later natuurlijk nog op terug. Naast zijn Design Studio dat hij heeft in La Butte Aux Bois is hij ook nog in Antwerpen gestart met de Diamond Corporation for Research & Development. Straf, zeg!

9Y4A7703dbwr

 

Juwelen op maat gemaakt

In La Butte Aux Bois werden we meteen in het juiste kader ontvangen. Het is een romantische, rustgevende maar vooral luxueze plaats om te onthaasten. En dat moeten de juwelen van hem ook voorstellen.
Inge en ik vonden ook dat deze plaats in combinatie met de juwelen van Jochen Leën ideaal is om een beeld te maken dat ideaal is voor toekomstige partners. We mochten in samenwerking met Othello Geel in mini trouwjurken La Butte Aux Bois onveilig maken. We kozen voor beige en witte tinten, omdat hierdoor de juwelen van de juwelier zo mooi uitkomen. Genieten jullie even mee van de eerste beelden gemaakt door Armando Diva?

9Y4A7522dbwr 9Y4A7607dbwr 9Y4A7702dbwr 9Y4A7938dbwrimage

Jochen vertelde ons tijdens een heerlijk diner in La Butte Aux Bois ook over hoe hij zijn edelstenen uitkoos. Hij is een echte reisfanaat van het eerste moment. Die reizen heeft ie gebruikt om mooie contacten te leggen en de klanten van unieke edelstenen te kunnen voorzien. Kiezen is altijd verliezen bij hem, want alle juwelen stralen zoveel klasse uit dat elke vrouw meteen smelt. De juwelen zijn op maat gemaakt en dat vind ik één van de grootste pluspunten van de juwelier. Ik hou er niet van dat juwelen basic zijn, maar ik hou er nog minder van dat vriendinnen bijvoorbeeld dezelfde juwelen dragen. Je persoonlijkheid moet naar voren komen met een juweel en daar kan hij perfect voor zorgen.

Je kan Jochen via Instagram volgen via @JochenLeen of gewoon surfen naar z’n website.

 

Ohja, en mijn favoriet?

JOCHEN+LEEN+juli2013_RW_9824
1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. Karen - Dressing in Labels schreef:

    Wow deze juwelen zijn prachtige! Wat een leuke shoot van jullie beide!

    x Karen
    http://dressinginlabels.blogspot.com

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.