Nog steeds grote liefde voor het Zillertal en Mayerhofen

2 januari 2018

Het is bijna twintig jaar geleden dat ik in het pittoreske Mayerhofen mijn “Ja” woord gaf aan Patrick. We waren al skiënd en feestend in een wit en ongerept landschap verliefd op elkaar geworden. De besneeuwde bergtoppen en de zuivere lucht hebben mij altijd een gevoel van vrijheid, liefde en verbondenheid gegeven. Een bundeltje waarden die  ik en mijn man hoog in ons vaandel dragen. Een huwelijk in de sneeuw was al snel een feit. Dat we geen horde fans en verplichte genodigden moesten meesleuren een extra zegen.

Ja, Ich will…..

 

Dus als ik een uitnodiging krijg om het Zillertal nog eens onveilig te maken moet ik daar niet lang over nadenken. Samen met Marie en een paar doorwinterde journalisten hebben we ook nu van één van de mooiste skioorden in Oostenrijk met volle teugen genoten. Vrijheid, verbondenheid, vriendschap ….verbazend hoe zacht en zoet het hier naar beneden dwarrelt.

Vrijheid, verbondenheid, vriendschap in een maagdelijk wit landschap

Voor de wintersportfanaten onder jullie zet ik graag nog een paar hoogtepunten op een rij.

 

1.  De familiale sfeer van het Zillertal

We waren te gast in een klein maar super gezellig hotelletje in Finkenberg ( op 3 km van mayerhofen) De familie Kroll zwaait er al jaren de scepter. Je voelt dat ze dat met veel liefde en plezier doen en het ontvangst is dan ook meer dan hartelijk.

Je thuis voelen in het Zillertal : Hotel Dornauhof

Mijn hotelkamer had een extra zithoekje en ook de super gezellige donsdekens vielen meteen in de smaak. Maar het prachtige uitzicht op het mega grote terras was voor mij toch de hoogvlieger. Ook de gezellig warme skiruimte was top en met de Finkenberger Almbahn ben je snel boven op de skipistes.

 

2. Een winters fietstochtje

Ik had nog nooit van “fatbiken” gehoord en fietsen op sneeuw leek mij op het eerst zicht nu niet zo een goed idee. Maar de fietsen hebben super brede banden en er zijn er ook met een beetje elektrische ondersteuning (vreugde sprongetje). Een echte aanrader is het. De zoon des huises nam ons mee op een heerlijk ritje  in de sneeuw. Eens je de mountainbikes een beetje onder controle hebt is het puur genieten van het landschap, de sneeuw en het vleugje avontuur. Al was ik echt blij met mijn elektrische versie, de ene bergop is de andere niet.

Fatbiken: why not?

3. Op de latten in ski heaven

Het Zillertal  is echt de hemel op aarde voor mensen die van uitgestrekte pistes houden boordevol gezelligheid en ambiance. Het Zillertal telt meer dan 500 km aan pistes en 179 liften. Sneeuwpret verzekerd dus, zeker met de Hintertux gletsjer in de buurt maar daar hadden wij dit jaar geen nood aan.

Het leven kan mooi zijn

Slapen, zonnen of cocktails drinken in een Iglo

4. Schneekarhutte

De mountain hotspot in het Zillertal is zonder enige twijfel de ” Sneekarnhutte“. Je kan er niet alleen in stijl genieten van een heerlijke lunch.  Ook overnachten onder de sterrenhemel in heuse themakamers behoren tot de mogelijkheden. Het is natuurlijk niet echt goedkoop maar je bent ’s morgens  als eerste op de pistes en het decor is uniek en zeer luxueus.

Schnaps van het huis

Waar vind je mij volgend jaar? …..juist

5. Diner de luxe

Ben je de nudel en knudelsuppen een beetje beu en wil je culinair laten verwennen dan is het restaurant Sieghards meer dan een aanrader. Het restaurant heeft al heel wat prijzen in de wacht gesleept en dat proef je meteen. Voor de bierliefhebbers onder jullie serveert de patroon met veel liefde zijn favoriete streekbiertjes. Maar een Belgisch gezelschap overtuigen met je kennis van bier  is natuurlijk geen sinecure:-) De liefde voor lekker eten was wel een gemene deler.

6. Kerst in het woud

Wie van Kerstmarkten houdt moet zeker ’s avond naar de Waldfestplatz. Te midden van het dennenwoud stonden gezellige kraampjes in een ronde met in het midden tal van vuurkorven om iedereen warm te houden. Veel keuze in lekkernijen heb je niet maar de worstjes smaken heerlijk. De muziek schalt niet uit luidsprekers maar een paar echte life xmasbands wisselen elkaar af. Ambiance verzekerd.

 

Mayerhofen ik zie je graag……..nog steeds……..graag tot volgend jaar.  

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.