Op culinaire ontdekking in Oostende

24 januari 2016

imageOostende is al van kindsbeen af één van mijn lievelingssteden hier in eigen land. Het had en heeft nog steeds een groot en grootsheid die je in onze andere kuststeden niet vindt. Oostende leeft ook in de winter en op elke dag van de week.  Je vervelen doe je hier nooit want deze stad heeft ook culinair en cultureel  iets te bieden . Wanneer storm en regen me weghouden van strand, zee en een portie gezonde lucht ga ik graag op ontdekking naar een paar nieuwe pareltjes.

Het Thermae Pallace op de dijk is de ideale uitvalsbasis. Niet echt nieuw voor mij, sorry, maar het roept zo veel mooie herinneringen op dat ik aan zijn (een heel klein beetje vervlogen) grandeur niet kan weerstaan. De kamers met zicht op zee zijn echt groot en het terras een pluspunt. Het bed is zacht, reuze groot en lonkt verleidelijk, maar de stad roept.

image

De Savarin een beetje verder is een top restaurant maar dat bezoek ik liever als het licht is omdat je dan buiten hun heerlijke keuken ook kan genieten van een prachtig zicht op onze ruige Noordzee. Ik wil echt iets nieuws ontdekken. Op de Albert I promenade, niet ver van de Visserskaai ligt het Italiaanse restaurant Marina. Was het de naam, de plaats…. ik weet echt niet hoe het komt maar ik was hier nog nooit binnen gestapt.

Marina: de beste Italiaan van Oostende  en omstreken!

 

image
image

De patron is een super symphatieke rasechte Italiaan die ons een heerlijk wijntje serveerde. Er waren nog maar een paar flesjes vooradig. Dus wil jij ook van dit snoepje genieten, dan zul je snel en charmant moeten zijn. 🙂

Een beetje truffel op je bord is een must

image

De keuken is eerlijk heerlijk en truffels proeven een must. Maar hou zeker nog een plaatsje over voor de beroemde sabayonne. Hij wordt voor je neus klaargeklopt en voorzien van een bolletje ijs en stukjes fruit. Ik eet bijna nooit een dessert maar dit was echt te lekker om er aan te weerstaan.

image

Marina is bekroond met het label “ristorante Italiano” dat wordt uitgereikt door de fijnproevers van de Italiaanse overheid. Dit aan restaurants die de culinaire traditie in het buitenland in ere houden. Geen verrassing dus dat Marina ook hoog scoort bij Gault Millau. Niet moeilijk dat Marc Coucke en Bart Tommelein hier regelmatig over de vloer komen.

Een zelfgemaakte limoncello en een hele gezellige avond later stonden we voor een moeilijke keuze. Meteen ons grote bed induiken of toch nog een gokje wagen in het casino van Oostende. Rarara wat is het geworden.

You feel lucky too?

image
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.