Some fun things to do in Corfu

17 juli 2018

Wie niet teveel stress wil hebben met lange wachtrijen op de luchthaven kan vanaf dit seizoen ook uit Maastricht vertrekken.   Corendon vliegt maar liefst 17 keer per week vanaf Maastricht Aachen Airport naar 13 fijne vakantiebestemmingen. Wij kozen voor het groene Griekse eiland Corfu.

Makkelijk vertrekken vanuit Maastricht met Corendon

De luchthaven is zeer makkelijk bereikbaar en het personeel super vriendelijk. Vlieg je met Corendon dan geniet je ook nog eens van gratis parkeren. Van dat geld kan je op Corfu een paar keer lekker gaan eten.

Het Marbella  Nido Suite Hotel is een splinternieuw en luxueus adults only hotel en perfect voor wie van rust houdt. Meer tekst en uitleg vind je in een vorig artikel. Marbella Nido Suite Hotel

Tot rust komen in het Marbella Nido suite hotel

Zeezicht gegarandeerd

Zwemmen naar de horizon

Het zalige infiniti zwembad heeft een magische aantrekkingskracht maar het eiland roept. Via Corendon kan je het Noorden van Corfu bezoeken met een perfect nederlandstalige gids. Het meisje weet echt alles. Normaal zit ik niet zo graag in een bus maar de gids is zo gepassioneerd en vertelt zoveel leuke weetjes dat de tijd voorbij vliegt. Je kan best links gaan zitten in de bus, dan heb je het beste zicht op de mooie kustlijn. 🙂

Onze eerste stop was het populaire Paleokastritsa. Het dorp is gebouwd rond zandstranden en inhammen en wordt door prachtige groene bergen omringd. Paleokastritsa ligt in een adembenemend mooie omgeving en een glasheldere zee.  Je kan natuurlijk gaan snorkelen maar een echte held onder water ben ik niet dus het korte tripje met de boot was voldoende om even te genieten van die zee en haar kleurenpracht.

Paleokastrisa

Koffie in Lakones

Alvorens we de trip hervatten toch nog even snel een koffietje en het prachtige zicht meepikken In Lakones. Het Castellino restaurant is daar perfect voor maar er iets eten lijkt mij niet meteen een goed idee. Corendon heeft voor ons een veel, veel beter plaatsje uitgezocht.

The Three Brothers

Het visrestaurant The Three Brothers in  Astrakeri heeft zicht op  de zee en het heerlijke briesje zorgt voor verkoeling. De eenvoudige keuken smaakt puur en je moet zeker de specialiteiten van het huis even proeven. De bediening gebeurt met flair en de sfeer zit helemaal juist. Wie zin heeft kan nadien in één van de mooi kleine baaien nog een frisse duik nemen maar wij bleven zalig lang tafelen onder de schaduw van de grote boom. Dit restaurant is echt een aanrader voor een eenvoudige smakelijke lunch helemaal in vakantiestemming.

Na de lunch bezochten we nog een kruidenshop en een kleine Grieks Orthodoxe kerk. Om vier uur waren we terug in het hotel en konden dus ruimschoots  genieten van luxe, verkoeling en rust……

Maar niet te lang natuurlijk!!!!

Op Corfu MOET je een brommertje huren. Wij bestelden het bij de hostess van Corendon en het werd netjes ter plaatse gebracht.

Met de bromfiets naar ’t stad

Heerlijk sluieren door de kleine straatjes van Corfu

Corfu stad is gezellig en gemoedelijk. je doet er alles op loopafstand. Je hebt keuze uit zoveel restaurantjes dat het moeilijk kiezen wordt. Wij streken neer,met een beetje geluk en mijn guts feeling, bij  Avli. Je kan er heerlijk dineren in het park onder een natuurlijke groene parasol.Het restaurant is geliefd bij toeristen maar ook de lokale bevolking strijkt hier graag neer. Het is er wel een beetje duurder dan sommige zaken in de buurt maar dat nam ik er graag bij. In Griekenland krijg je meestal nog een degustiefje van het huis aangeboden. Voorzichtig zijn als je in het donker nog terug naar huis moet.:-)

Akron: lekker lunchen on the beach

Er zijn ook heel wat leuke beachbars op Corfu. Wij gingen lunchen in Akron. Het ligt op de Agia Triada beach in Paleokastritsa. Akron is misschien niet de meest hippe plaats maar het eten is er top. Het is er ook erg druk dus reserveren kan zeker geen kwaad. Ook kinderen zijn hier welkom, ze kunnen tijdens de lunch gerust even in het zwembad duiken. (jij ook natuurlijk:-))

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.