Dresden: Bubbletrouble on the road

10 februari 2016

image
Als je voor de job naar voormalig Oost-Duitsland moet dan mag je gerust het nuttige aan het aangename koppelen. Dresden was vast en zeker één van de mooiste steden in het Duitse rijk en is op het einde van de tweede wereldoorlog helemaal platgebombardeerd zonder een grondige renden. Wraak is een raar beestje en moeilijk te begrijpen voor wie nog geen gruwelijkheden heeft meegemaakt.

Gelukkig is de stad bijna helemaal weer opgebouwd en kunnen ook de volgende generaties genieten van zijn onomwonden schoonheid.

image image

De frouwenkirche een bezoekje brengen is natuurlijk een must. De kerk uit de 18e eeuw is helemaal identiek aan zijn voorganger en de barokke elementen een lust voor het oog. Zelf vond ik de tocht naar de top het leukst. De koepel is hoog en geeft je een geweldig zicht over de mooi stad.
Deze enorm hoge kerk bevindt zich op de Neumarkt waar we heerlijk geluncht hebben in het Coselpalais. Een restaurant dat je meteen in een andere tijd tovert.

image

Maar de Altmart is het met zijn gezellige cafeetjes en winkeltjes het meest bruisende plein van de stad. De kerstmarkt die hier elk jaar wordt opgebouwd is één van de mooiste en oudste van Duitsland. De shopaholics komen aan hun trekken in het reusachtige winkelcentrum. Het meest trendy ensemble ga je hier niet echt op de kop tikken. Maar wie zoekt die vindt altijd iets.:-)
image

Een overheerlijk stukje taart en een ton gezelligheid vind je hier echt overal.

image image

Dresden: groots in zijn schoonheid

Tip! Boek een hotel echt in het centrum dan kan je bijna alles al wandelend bezoeken. Dresden is niet groot maar wel groots in zijn schoonheid.

image
1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. Karen - Dressing in Labels schreef:

    Wat ziet deze stad er gezellig uit.

    x Karen
    http://dressinginlabels.blogspot.com

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.