In the flow met Wu Wei

21 juli 2015

WU wei is een kernbegrip in het Taoisme. Het gaat om vredig zijn, leven, genieten en gelukkig zijn. Ten volle deelnemen aan wat er is en moet zijn. WU wei kun je niet proberen, want proberen te ontspannen is al een spanning op zich. Nu zijn Yentl en ik de laatste tijd heel wu wei. We varen met de stroom mee en genieten van alles wat we op ons pad tegenkomen. Het leven neemt ons beiden mee op een reis die we nog moeilijk kunnen evalueren. We leren van elkaar en laveren ons schip (lees blog) door alle woelige watertjes naar veilige oorden. Althans zo voelt het toch. Juist…..
Wu wei is ook een ontspanningsoord in het hartje van Kortrijk. De ideale plaats om even niets te doen, niets te denken en gewoon te genieten. Wu wei heet ons welkom.
image
image
image
We komen tegen de avond toe en hebben nog net tijd genoeg om even onze nieuwe brillen te showen in de maagdelijk witte suite van het hotel. Yentl heeft gekozen voor pure klasse, de oversized Cartier staat haar prachtig. Zelf ben ik helemaal ondersteboven van de gouden Dior, een retromodelletje om “u” tegen te zeggen. De verantwoordelijke van GrandOptical heeft ze beiden perfect aan onze gezichtstructuur aangepast, iets dat je ook bij een zonnebril niet mag vergeten. Aan de complimentjes die we ondertussen in ontvangst mochten nemen, blijkbaar een goede keuze. >imageimage
En dan braaf wachten tot ons mannelijk gezelschap klaar was om de stad in te trekken. In Kortrijk zijn veel gezellige en lekkere restaurantjes, maar dit is onze top 3 (zonder sterallures): Funky Food, La Dolce Vita en brasserie Falstaf.
Nadien een afzakkertje in café bodeguita is ook een aanrader. Al kan een kan margarita zware gevolgen hebben. Gelukkig is het ontbijt een oase van rust bij Wu wei zodat we snel bij onze positieve zijn en klaar zijn voor een verwendagje. image
De authenticiteit van de oude drukkerij drukt nog steeds zijn stempel op de moderne minimalistische architectuur. De houten kastjes tegen de muur zijn een streling voor het oog. Het spa complex op de eerste verdieping vind ik wel een beetje donker en ik mis de geur van eucalyptus. Doch het dakterras met hot tub maken veel goed, echt een plaatsje om weg te dromen met een glaasje bubbels.
Tijd voor de massage. En dan ben ik altijd een beetje op mijn hoede. Alhoewel ik het heerlijk vind ben ik toch al dikwijls teleurgesteld geweest. De ene keer wordt er gepoezeld, de andere keer trekken oude Thaise dametjes je de knoken uit het lijf. Deze keer niet! Echt, de gewone ontspannende lichaamsmassage brengt je helemaal tot rust. Niet te hard, niet te zacht, met overgave, proffesionaliteit en aandacht, een Wu wei massage zoals het hoort, perfect. imageimage
Deze verwendag is voor herhaling vatbaar, dat is zeker, maar de plicht roept. Nog even in de ruime badkamer een laatste check of ons haar weer in de plooi ligt. Wij kunnen het niet laten, maar de mooie lockers moeten toch ook nog even op de foto. Heb je ons ooit meer Wu wei gezien dan vandaag? Ik denk het niet. imageimage
Kleding Inge en Yentl: www.bobotremelo.be
Sunnies: www.GrandOptical.be
Welness: www.wuwei.be
Bags: www.lapommedeloveley.com

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.