Grand hotelToplice: zicht op een sprookjeskasteel aan het meer van Bled

29 oktober 2017

Marie was al maanden enthousiast over Grand Hotel Toplice in Slovenië. Als romantische ziel kan je natuurlijk moeilijk onbewogen blijven bij de foto’s van kastelen, witte zwanen of houten bootjes op een meer. We moesten dus snel gaan ontdekken of het sprookje in het echt ook nog overeind bleef.

Als sprookjes bestaan

Grand Hotel Toplice aan het meer van bled

Tja, hier komt geen overdrijven bij kijken, Bled en zijn gigantisch meer zijn meer dan magisch.  We hebben wel honderd keer keer tegen elkaar gezegd dat we precies in een filmdecor zaten. 🙂 Je snapt dan ook meteen dat dit idyllische plaatsje één van de bekendste bezienswaardigheden is van Slovenia. Ik raad je dus aan om net als wij net buiten het seizoen een bezoekje  te brengen. De streek heeft een zeer mild klimaat en ook de prijzen worden dan veel zachter.

We love Slovenia

Grand  hotel Toplice heeft een schitterende ligging aan de oevers van het meer. Het hotel zelf komt precies uit een ander tijdperk, al kunnen we de stijl niet helemaal beschrijven. De grandeur uit vervlogen tijden wordt helemaal bevestigd door het ontzettend vriendelijk en warm onthaal. De muziek die overal zacht de sfeer bepaald zijn allemaal fluweel zachte 80ties hits en Marie en ik zingen de hele reis vol enthousiasme mee. (smoothopereather …..smooth…..operator….)

 

De kamers zijn oud maar het bed is zacht, de wifi top en het uitzicht……tja het uitzicht is hemels. Zorg er dus zeker voor dat je een kamer aan de juiste kant boekt. 🙂

Volledig ontstressen in de Louisa wellness

Je laten pamperen in de spa van Grand Hotel Toplice is een must. Je kan er voor een meer dan redelijk bedrag (lees goedkoop) allerlei massages en behandelingen laten doen. Eerlijk is eerlijk, het was lang geleden dat ik nog zo genoten had van een wellness treatment. Het zwembad is gevuld met thermisch water en is goed voor de bloeddoorstroming. Het is niet verwarmd maar na een bezoekje aan de sauna lukte het voor deze koude kleum wel. Bronwater drinken kan er a volanté en dat is dan weer goed voor de maag.

Ultieme wellness in Grand hotel Toplice

Je mag ook elke dag een uur gratis bootje varen op het meer. Bij valavond is het licht het mooist voor de perfecte foto. Wil jij je liever laten varen? Geen probleem, op wandelafstand van het hotel staan ervaren roeiers voor je klaar. Maar als Marie en ik er in slagen op hoge hakken en lange jurken de boot recht te houden, lukt het jou waarschijnlijk ook wel. 🙂 Neem gerust een kijkje in de fashion rubriek van Travel Tree.

Row, row,row your boat,gently down the stream, merely,merely, merely row, Life is just a dream

Grand hotel Toplice heeft ook een privé stijger en een duik in het frisse water hoort er natuurlijk bij. Zwemmen met zicht op de Alpen heet dat dan. Al was het wel wat fris om te lang in badpak te blijven flaneren.

Als een zwaan in het water 🙂

Toch beter hoog en droog 🙂

Afternoon tea of een aperitiefje in één van de salons is super fijn. Al naargelang waar je plaatsneemt heb je of zicht op het schattige eilandje midden in het meer of het statige kasteel boven op de rotswand terwijl zwanen en bootjes romantisch voorbij glijden. Een tableau vivant om u tegen te zeggen.

Tableau vivant

Poupée de cire  poupée de son

Er zijn twee restaurants waarbij het kleinere en gezellige Juliana natuurlijk onze voorkeur krijgt. Als je opteert voor half pension krijg je een vaste tafel toegewezen. Misschien kan je ook best vragen voor een tafel bij het raam, wij hadden alvast geluk. Bij het ontbijt kan jezelf een wafel bakken en daar zeggen Marie en ik nooit nee tegen. Spijtig dat het later op het seizoen wat te fris is om buiten te eten want ook het terras is zalig.

Info … Sava hotels

Schol iedereen, ik hoop dat jullie ook een sprookje schrijven in Bled.

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.