Het beste van IJsland in één oogopslag.

14 mei 2018

IJsland is echt een streling voor het oog en geeft instant een boost aan je verbeelding. Het eiland ligt in de Noord Atlantische Oceaan en is absoluut een vat vol geologische contrasten. Je vindt er een paar van de  grootste Europese gletsjers maar ook de meest actieve vulkanen ter wereld laat zich horen en zien. Niet voor niets staat dit ruige eiland bekend als ” The land of fire and ice. IJsland stond  al heel lang op mijn bucketlist dus al was de trip kort,…ik liet hem niet aan mij voorbij gaan.

Walk that road

Op slechts drie uur vliegen ben je in een heel andere wereld. De fans van Game Of Thrones zullen het epische landschap meteen herkennen. Door ons drukke schema hadden we maar twee dagen tijd om al deze pracht te verkennen. Onder het motto snel leven, traag genieten, geef ik jullie graag een paar must do ’s mee.

1.Neem buiten een bad in heet water. 

The Blue Lagoon is de meest populaire attractie van Ijsland en dat is helemaal niet moeilijk te begrijpen. Het water oogt milky-blue en staat in sterk contrast met de zwarte lava en het groene mos van de omgeving. Dit levert natuurlijk een spectaculair zicht en adembenemende foto’s op. Het kuuroord ligt op een uurtje rijden van Reykjavik. De warmwaterbronnen  zijn dan ook  meteen de perfecte  eerste “stop” op dit mooie eiland.

Sinds dit kuuroord vermeld werd in de top tien van de beste spa oorden ter wereld door de” Condé Nast Traveler” wordt het regelmatig bezocht door de rich and the famous zoals o.a Beyoncé, Jay-Z en Björk. Ook de flamboyante Kim Kardashian en haar man Kanye West zijn er gespot. Het glamour koppel plaatste tot de verbeelding sprekende foto’s op social media en de hype liet niet lang op zich wachten. Ondertussen wil dus echt iedereen in het warme water van The Blue Lagoon dobberen en gelijk hebben ze. Normaal vind ik dat massa toerisme maar niets. Maar de perfecte temperatuur van het water en zijn helende werking, de surrealistische omgeving en een glaasje wijn doen al mijn tegenargumenten smelten in de zon.

 

 The Blue Lagoon

2. Go on a road trip!

Het land is zo mooi en uitgestrekt dat je zeker moet rondtoeren. Van de met mos bedekte lavavelden in het zuid-westen over de barre hooglanden in het centrum tot de fjorden in het noord-westen. Elk ogenblik van de rit word je overmand door een nieuwe emotie. Achter elke bocht in de weg ligt een nieuwe verassing en je valt van de ene verbazing in de andere. Het wordt snel duidelijk waarom men hier nog in elfjes gelooft.

On the road to never ever land

3. Chasing rainbows and waterfalls.

Als je op zoek bent naar een spectaculaire en adembenemend mooie waterval dan ben je op de perfecte locatie. Je vindt ze verspreid over het hele eiland. Ik had ze graag allemaal bewonderd, maar bij gebrek aan tijd moet er een keuze gemaakt worden, een moeilijke keuze. We kiezen voor Gullfoss, de meest gekoesterde en bezochte waterval . Deze waterval ligt in de rivier Hvita en trakteert elke bezoeker op een adembenemend schouwspel. Het wassende water stort zich hier via twee treden 32 m de diepte in. Met een beetje geluk maakt een regenboog het idyllische plaatje kompleet.

Vlieg met me mee naar de regenboog

 

Tips om te eten in en rond Reykjavik:

 

Fridheimar.

Heb je ooit al eens in een greenhouse geluncht? Wel, in Fridheimar eet je een heerlijke tomatensoep die je zelf mag verrijken met allerlei ingrediënten en kruiden. De Bloody Mary is ook een aanrader. Het verhaal van de bloemetjes en bijtjes krijg je er gratis bij.

The Grillmarket.

 The Grillmarket is een trendy restaurant maar niet echt goedkoop. Het prachtig kader in een voormalige cinema is warm en gezellig. Men serveert er uitstekende lokale gerechten met een hedendaagse touch. Zowel vis als vleesliefhebbers komen hier aan hun trekken. De walvis laat ik aan me voorbij gaan. Ik bewonder deze imposante dieren liever in de vrije natuur.

Skyr als tussendoortje

Skyr is een typisch IJslands product. Het is gezond, lekker en arm aan suikers. Ideaal dus om mee te nemen op je roadtrip voor de kleine en grote honger onderweg. Isey Skyr is sinds een paar weken ook in België verkrijgbaar en moet je zeker eens proeven.

Rarara wat staat er bij het volgend bezoek nog op mijn verlanglijstje?

Whale watching

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.