All on board: Starflyer(1)

23 augustus 2016

Ik had hoge verwachtingen. al wist ik niet juist welke. Iedereen die ooit al het avontuur met één van de Starclippers zeilschepen had aangedurft was laaiend enthousiast. Dus ik ook. Noem het een pre vakantie euforie of een gezond verlangen naar een nieuw verhaal.

Starclippers: find your perfect adventure

image

We hadden de vlucht naar Rome, voor één keer, netjes op tijd geboekt. Toen mijn beste vriend de dag voor ons vertrek de nuchtere opmerking maakte “Rome ligt toch niet aan de zee??”, kreeg ik instant een kleine paniek aanval. Dit blondje had vergeten de transfer te boeken maar gelukkig kon ik dat op de luchthaven zelf nog  even rechtzetten.

you can be a sailor too

image

De kapitein verwelkomt iedereen persoonlijk, een drankje en een hapje staan klaar en de pianist zet meteen de juiste toon. Ik ben benieuwd wie mijn medepassagiers zijn en kijk geboeid naar de brug. Het oudere Amerikaanse koppel lijkt ooit in een serie van de Love Boat te hebben gefigureerd. Shorts, zonneklepje op het hoog gefeund haar en een glimlach om u tegen te zeggen. Ze staan in schril contrast met de gedistingeerde Engelse familie. Grootouders, ouders en een bloedmooie tweeling van hooguit vijftien lentes. Later blijkt, dat het echte habituees zijn die elk jaar een andere route verkennen. De mensen waar ik de volgende dagen het dek mee deel zijn niet onder één noemer te vangen en dat bevalt me wel.

Water…. een vat vol emotie!

image

De kajuit is echt compact, maar tevens ook van alle luxe voorzien. Wij hebben zicht op zee, al lijkt onze patrijspoort  bij woelig water soms meer op een ijverige wasmashine. Al snel blijkt dat je hier alleen toevlucht zoekt om te slapen of je op te tutten. Het schip heeft zoveel meer te bieden. Die eerste nacht moest ik trouwens het meewiegen met de zee een beetje onder de knie krijgen, maar wie niet wiegt niet wint in dit geval. De prijs: een heerlijke nacht vol  zilte dromen. Dromen over vervlogen tijden, toen de pianobar nog het centrum van de avond was en er geen luide muziek uit de luidsprekers galde, heerlijk.

Altijd de juiste toon aan boord

image

Het blijkt al heel snel: een zeilcruise is iets uniek. Wie op zoek is naar glitter en glamour, naar dobbelstenen die over de tafel rollen op zoek naar geluk of naar glijbanen en discotenten komt hier bedrogen uit. Neen, een zeilcruise neemt je mee naar de wonderen van het leven zelf. Je vindt er rust en avontuur. Je leert er weer ongedwongen samen leven en genieten van de natuur op en in het water. Elke dag aanschouw je een nieuw schilderij en met een beetje hulp van de second in command, vertelt  de sterrenhemel zijn geheim. Als ook jij nu een  beetje begeesterd bent neem ik je morgen graag mee op tocht.

I will be your captain

image

Word vervolgd!

Info: Starclippers

1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. Karen - Dressing in Labels schreef:

    Wow dit klinkt echt als een unieke ervaring. Ik zou dit wel kunnen gebruiken met alle werkstress 😉

    x Karen
    http://dressinginlabels.blogspot.com

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.