The Magic of The Gambia (3)

2 juni 2016

Gambia is het Afrika voor beginners. Dat wil zeggen dat je als blanke toerist hier makkelijk geaccepteerd wordt. “Toubab” is hier absoluut geen scheldwoord maar eerder een ludieke verwelkoming. Als Toubab kan je dan ook makkelijk het echte leven intrekken. Al raad ik voor de iets minder geoefende reiziger toch een plaatselijke gids aan.

Van Banjul naar Barra.. Gevaarlijk spannend en vice versa 🙂

image

De rivier Gambia oversteken met de ferry is een belevenis die je niet snel zal vergeten. Je vertrekt vanuit de aanleghaven van  Banjul naar Barra met een oude veerboot. Het kan ontzettend druk zijn op de pont en als je de tocht niet aandurft moet je beslist de aankomst ervan uit Banjul vanaf de pier meemaken.

 

De survival of the fittest

image

Het is ongelooflijk wat mensen op de pont vervoeren. Een kudde koeien, geiten die beslist de pont niet op willen (en er evenmin weer af), sofa’s, een oude kast, wastobben met de meest uiteenlopende inhoud, kortom, je kan het zo gek niet bedenken of het moet op, en dus ook af de boot. . Daarbij komt nog dat iedereen tegelijkertijd de pont wil verlaten… drummen is dus de boodschap. Of, doe zoals wij, betaal voor een vipticket en vermijdt zo een beetje de chaos. Met de nadruk op een beetje. 🙂

 

De Gambiaanse versie van de Boule de l’ yser

image

Als je veilig en wel aankomt in Barra (je mag niet te lang stilstaan bij de Afrikaanse veiligheidsnormen) dan kan je via hobbelige wegen nog een bezoek brengen aan Ford Bullen.

Het Ford staat sind ’72 op de lijst van nationale monumenten in Gambia. Je krijgt er ook het verhaal en het museum van Kunta Kinte onder je biezen. Zelf was ik hier niet zo van onder de indruk, een kanon is en blijft een kanon en een museum in Gambia lijkt een beetje op een schoolexhibitie. Maar het tochtje naar het eiland met de boot was fun en St.Mary Island is door het zout en de duivenpoep de ideale plaats voor feeërieke foto’s.

Gambia, het ideale decor voor de perfecte foto

image

Ik voel me in een scène van Game of Thrones

 

image

 

Bekende en beruchte reisblogger Niel in een andere scène van Game of Thrones

image

Wie in Gambia geen inspiratie vindt zal dat volgens mij nergens doen. Ik heb nooit zoveel mooie, spannende of emotionele indrukken op een paar dagen bij elkaar geraapt. Morgen krijg je dus meer Couleur local op je bord. Tot dan!

info: The Magic of The Gambia 

thxx @ Brussels Airlines

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.