De hele familie blij met een gezonde snack

13 september 2016

Een volle tas met lekkere nākd tussendoortjes naar mij thuis sturen is zeer gevaarlijk. Er lopen hier op de boerderij nog wel meer nieuwsgierige en Bourgondische exemplaren rond die nooit kunnen wachten tot tati hen groen licht geeft.

Neen, ik heb het helemaal niet over mijn twee klein varkentjes, maar wel over oma (eeuwig jong), Jade (12j) en Alec (8), de grootste schurken thuis.

Betrapt!

image

Na een drukke dag spelend met vriendinnetjes had mijn leenkindje een klein hongertje. De chocolade trok eerst haar aandacht maar de Berry’s zijn ronduit haar favoriete smaak.

Jong geleerd…

image
Nu vond ik het in dit geval helemaal niet erg dat Jade zelf met testen was begonnen. Ik help mijn leenkindjes immers graag mee op het rechte, in dit geval, het gezonde pad.

Nākd: een gezond tussendoortje

image
Even serieus nu. De Nakd bars zijn gezonder dan de meeste tussendoortjes.

Het is een combinatie van fruit en noten die worden samengeperst tot een heerlijke reep. Ze worden niet gebakken (er gaan dus geen voedingstoffen verloren) en er worden geen suikers aan toegevoegd. Eigenlijk bestaan ze dus alleen uit pure, natuurlijke ingrediënten, die je honger stillen en je lichaam voeden. Op dit moment zijn Wholefoods helemaal hip en dat kan ik alleen maar toejuichen. Maar zijn ze ook lekker? 🙂

Lekker gezond

image

Gelukkig wel. 🙂 Er zijn 7 verschillende smaken. Dus je hebt keuze genoeg. Het wordt meteen ook duidelijk dat iedereen zijn eigen favorietje heeft. Al is de Bakwell tart, die een beetje naar marsepein smaakt, echt bij de hele familie populair. Jade haar favoriet ken je al maar Alec gaat net als tati voluit voor de Apple crunch. Het proeft een heel klein beetje naar appeltaart maar dan met veel rozijntjes.

Mijn grote snoeper wil er ook een voor de vis 🙂

image

Ja, Alec is een beetje zoals oma, niet te stoppen en boordevol energie. Let wel, deze repen zijn gezond maar bevatten toch een paar calorieën.

Gelukkig stillen  ze je honger al na één reep. Tenminste als je even  wacht en niet meteen de tweede naar binnen werkt omdat het lekker is. (Alec! Oma!) Deze  laatste snoeper is trouwens met het pakje banana crunch aan de haal, terwijl Opa meer fan is van de iets soberdere cashew cookies.

Zelf  gebruik ik de bars vooral als ontbijt. Ik verlies geen tijd en het helpt me om met voldoende energie de lunch te halen.

Rara, welk is mijn favoriet?

image

Wil je zelf een paar Nākd repen plukken 🙂 dan kan dat gewoon in de Carrefour.

Als je de ingrediënten op de verpakking bekijkt dan weet je meteen dat ik niet overdreven heb.  Zo bevat de Cashew Cookie 51% cashews en 49% dadels. Traditionele ‘gezonde’ repen bevatten al snel 15 of meer ingrediënten. Maar hoe minder er op de verpakking staat  hoe puurder en beter, vergelijk het gerust zelf met een andere reep.

By the way, laat me ook weten welke smaak jou kan bekoren?

info: Nākd

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.