Varen,fietsen en vliegen door Amsterdam

9 september 2017

Amsterdam is een bruisende, gastvriendelijk en hippe stad. Dat is het minste wat je kan zeggen. De grachten zijn echt magisch en er langs floreren geeft je op de één of andere manier een boost aan energie. Een tochtje per boot is natuurlijk nog een beter plan. Je kan met de toeristische boten een tripje maken of gewoon met een bende vrienden privé  er eentje huren.

Plezier op de grachten

Je kan het ook net iets sjieker aanpakken en een luxe schuit charteren in het Pulitzer hotel. Hij vertrekt dagelijks om vijf uur. De salonboot uit 1909 is zonder twijfel een lust voor het oog. Deze spetter voldoet aan alle klassieke karakteristieken: glimmend teakhout en koper, traditionele tapijten, marmer, stevig leer en glanzend glas in lood. Je vaart een dik uur op de Amsterdamse wateren en betaald daar per persoon 39 euro voor. Luxe hoeft niet altijd duur te zijn.

Zeker niet als je Marie en Inge heet. Omdat we beiden onze tandpasta vergaten moesten we noodgedwongen de Albert Hein binnenspringen. En plots stond daar een frigo met sushi en witte gekoelde wijn naar ons te lonken. Veel overtuiging was er niet nodig.  Alvorens we het goed en wel beseften zaten we naast de Prinsengracht te genieten van de drank, het gezelschap en de zwoele zomernacht. Een avond om nooit te vergeten en een tip die je zeker niet mag overslaan.

Ook met de fiets kan je Amsterdam ontdekken

Wat je ook zeker eens moet doen is over Amsterdam schommelen. Ik geef het volmondig toe The Amsterdam Lookout is een beetje toeristisch maar je krijgt echt een adembenemend zicht over de stad. Wie net als ik een beetje hoogtevrees heeft moet niet panikeren.Het schommelen duurt net geen twee minuten. Dat moet je toch kunnen overwinnen, niet?  De mega coole foto en de slappe lach van de schrik krijg je er gratis bij.

Zweven boven Amsterdam

Voor de echte durvers 🙂

Om van al je avonturen te bekomen is er maar één plaats. De zalige binnentuin van het Pulitzer hotel. High Tea is een elegante en lekkere traditie die overgewaaid is van het Verenigd Koninkrijk . Geef toe, het oog wordt hier ook verwend. Vermits Marie en ik echte bourgondiers zijn moest er naast de thee natuurlijk ook een glaasje witte wijn passeren, of twee…….Eigenlijk is deze oase van rust altijd een goed idee. Laat me gerust weten of je het er zo zalig vindt.

High Tea a very good idea

De jas met bananen hoor je even te negeren 🙂

Ook voor een kleine lunch is Pause een top idee

Binnen is het ook gezellig en licht

 

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.