Pulitzer, een oase van rust en luxe in hartje Amsterdam

3 september 2017

Je bent er vogelvrij

omdat er alles kan

zo dichtbij en zo ver is Amsterdam

 

Kris De Bruyne schreef een prachtig nr over deze wondermooie stad. Het is inderdaad heel dichtbij, met de auto vanuit Antwerpen maar een dik uur bollen als je de file een beetje tracht te vermijden.  Maar als je er arriveert voelt Amsterdam toch een beetje exotischer aan door de vrijheid en blijheid die door de stad zoemt. Je kan het moeilijk duiden, het gevoel is gewoon daar. Marie en ik reden vlotjes met de Mazda X3 naar het centrum, al is het niet altijd makkelijk om netjes tussen al die horden fietsers te manoeuvreren. Aan het wondermooie Pulizer hotel midden in het centrum langs de Prinsengracht werden we met de nodige stijl ontvangen en ons autootje werd voor een paar dagen netjes opgeborgen.

Eerst een aperitiefje in Pulitzer stijl

Onze kamer keek uit op een mooi binnenplein en was ruim en kleurrijk ingericht met grappige accenten. Het bed was echt heerlijk zacht zoals je daar alleen maar kan van dromen. Dat waren die nacht dan ook alleen maar  zoete dromen. 🙂

Zoete, zachte en kleurrijke dromen

Zen in de badkamer

Roomservice please!

Het Pulitzer hotel is een typisch voorbeeld van Amsterdamse elegantie. Het is een verrassende doolhof van vijfentwintig samengevoegde grachtenhuizen die allemaal dateren uit de Gouden Eeuw. In 2016 is het  zeer mooi gerenoveerd en is het de sjieke hotspot geworden voor jong en oud.Het is dan ook een oase van luxe en rust in het hartje van een bruisende stad.

Alles is mooi met glaswerk verbonden

Even wachten op je date, niet erg in het Pulitzer hotel

Langs het water de stad verkennen

Het Pulitzer bevindt zich in de Negen Straatjes en op de drempel van de kleurrijke Jordaan. De pittoreske Negen Straatjes belichamen de spil van de Amsterdamse boetiek-ervaring, maar er zijn ook charmante cafés en veel van de beste restaurants van de stad gevestigd. de stad bezichtigen langs het water is ook een super leuke ervaring. In het hotel is zelfs een boot ter beschikking om ook dit helemaal in stijl af te ronden.

De grachten van Amsterdam verkennen

Met kleine oogjes aan het ontbijt

 

Het hotel is echt een aanrader voor iedereen die geniet van ongedwongen luxe en een grote portie Amsterdamse gezelligheid. Als het een beetje buiten je budget valt, niet getreurd dan moet je zeker iets gaan drinken in de rustige binnentuin. Of je kan er net als wij ook high Tea bestellen om echt eens lady like uit de bol te gaan. Ik vertel er je graag meer over en geef nog graag wat fijne tips mee in mijn volgende blogpost. Tot dan.

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.