Zo dichtbij en ver is Amsterdam

6 oktober 2015

Je bent er vogelvrij

omdat er alles kan

zo dichtbij en zo ver is Amsterdam

Kris De Bruyne schreef een prachtig nr over deze wondermooie stad. Het is inderdaad heel dichtbij maar voelt toch exotisch aan door de vrijheid en blijheid die door de stad zoemt. Alles kan in Amsterdam op een veel minder puriteinse manier dan NY en veel meer open dan in  Istanbul.  Nu “alles” hebben wij niet echt nodig maar een cool hotel voor een betaalbare som zou wel welkom zijn. Het is alsof mijn koffer mij leidt naar de perfecte plaats.image
imageHet Turquoise van mijn reiskoffer komt perfect overeen met de kleur van Motel ONE. Het personeel is echt zeer behulpzaam en de prijs voor de kamen is 130 euro en 9 euro voor het ontbijt.image
image
De kamers zijn klein maar leuk ingericht. We hebben wel een mega groot raam dat op de 8ste verdieping een mooi zicht en veel licht geeft. Aan de wand hangt een flatscreen die in de winter een haardvuur op je muur creëert maar nu waren het visjes die vrolijk rondzwommen op het scherm. Er is wel geen minibar maar je kan natuurlijk gewoon beneden nog iets gaan scoren. De bar beneden is echt geweldig en omdat we niet lang in het hotel konden blijven was het leuk dat daar ook het ontbijt wordt geserveerd.imageimage
Buiten nog even wachten op tram 4 en dan snel naar onze afspraak in één van de hippe tenten in de stad. Lion Noir is misschien een beetje te druk maar wij verschoven beneden naar de bar waar ik het veel gezelliger vond. Het eten is er echt heel lekker wat je niet altijd verwacht in zo’n trendy ding. De grote tuin lonkte uitnodigend, maar de regen had het laatste woord. De afzakkertjes waren misschien niet zo verstandig maar wel leuk. We zaten toch in de bar, niet?
imageimage
De volgende middag zijn we na de meeting gaan lunchen in een tof adresje aan het Vondelpark. De tafeltjes waren met wit linnen bedekt en het geheel had een Frans tintje. Bij de resensies las ik dat bij de meeste de bedienig erg slecht was maar daar hebben deze globetrotters niets van gemerkt. De zon scheen en onze salade smaakte heerlijk. imageimage

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.