Vanuit Maastricht rechtstreeks naar de prachtige strandjes en baaien van Zakynthos

15 mei 2019

 Vanuit Maastricht rechtstreeks naar de prachtige strandjes en baaien van Zakynthos

Zakynthos behoort net als Corfu en Kefalonia tot de Ionische eilanden. Het klimaat is er heel aangenaam en het eiland heeft prachtige standjes en tot de verbeelding sprekende baaien. Hoewel Zakynthos een echt Grieks eiland is, merk je toch ook Italiaanse invloeden. Dit komt omdat het jarenlang onder invloed van Venetië stond. Heerlijke pasta ’s en pizza ’s al dan niet met een Griekse toets vind je overal. Met Corendon vlieg je rechtstreeks vanaf Maastricht naar dit laid back eiland.

Maastricht op een boogscheut van de zon

We hebben het ondertussen al een paar keer gedaan. Rechtstreeks van Maastricht met Corendon naar een zomerse bestemming vliegen. Niet alleen heb je onderweg geen ellenlange files naar Zaventem, de luchthaven is ook klein en gezellig waardoor het inschepen erg gemoedelijk en snel verloopt. Je kan er zelfs gratis je wagen parkeren. Die zet je dan best meteen op parking 5. De shuttle brengt je op vijf min naar de luchthaven. Vergeet aan de incheckbalie je ticket niet te verzilveren. Bij terugkomst  kan het natuurlijk zijn dat je even moet wachten omdat er heel wat mensen gebruik maken van deze gratis dienst. Maar het geld dat je hiermee spaart kan je zalig opdoen in één van de talrijke gezellige barretjes van Zakynthos. 🙂

Sorry not sorry: my guilty pleasure

Nog een voordeel als je vanuit Maastricht vertrekt zijn de guilty pleasures aan boord. Een broodje kroket of een saucijzenbroodje zetten de reis goed in. Gelukkig is de Griekse keukens één van de gezondste ter wereld dus even zondigen  mag wel. 🙂  PS: betaal met kaart, dat is veel makkelijker en zorg uiteraard dat je de kaart bij de hand hebt.

Puur genieten in het Lesante Luxury and spa hotel

Wie al eens op één van de Griekse eilanden verbleven heeft weet dat bubbelbaden hier heel populair zijn. ’s Avonds kan het best afkoelen en dan is het zalig in het warme water met een glaasje bubbels of rode wijn. Als je een beetje extra luxe wil dan boek je dus best een kamer met terras en verwenbad. Bij Corendon vind je echt betaalbare luxe en het Lesante vijf sterren hotel is hier een perfect voorbeeld van.

In je privé bubbel…. badje

Alle kamer hebben zicht op het mooie zwembad en je kan er ook heerlijk tafelen. De bediening is top en de massages zijn de beste van het eiland. Boek zeker de relax en reflexologie massage van 75 min. De mix van reflexologie, Thaise en Balinese technieken met af en toe wat warmte van de hot stones is echt magisch en niet duur. Waar ik wel graag wat meer aan besteed is de wijn aan tafel. Magic mountain is een cab souvignon (58 Euro) die fantastisch smaakt bij  lamsvlees of een stukje kaas. Twee ingrediënten die je regelmatig terug vindt in de Griekse keuken.

Altijd Cocktail hour aan het zwembad

The Lesante ligt op wandelafstand van het lang uitgestrekte zandstrand van Tsilivi, ten noorden van  Zakynthos stad. (6km) . Op het mooie strand zijn er tal van watersport mogelijkheden. Tsilivi ligt in een groen gebied met olijfbomen en wijngaarden. Het heeft een erg gezellig centrum met veel winkels, souvenir winkeltjes, bars en tavernes. Het is de laatste jaren een populaire plaats voor toeristen geworden maar gelukkig heeft het stadje zijn eigenheid kunnen bewaren. Er is ook geen hoogbouw in Tsilivi wat de sfeer alleen maar ten goede komt.

Het strand van Tsivili in Zakynthos

Tip 1: Als je de klassieke moussaka of tsatsiki even beu bent , kies dan voor een verwen diner in de Botanic Garden. 

Het restaurant ligt net buiten het centrum en heeft een prachtige tuin. Het is er de rust zelve en het personeel is echt super vriendelijk en gedienstig. Het eten net iets verfijnder en ook de mensen van de stad die iets te vieren hebben weten dit restaurant goed te vinden. In het hoogseizoen kan je misschien toch best even reserveren.

TIP 2: Net boven Zakynthos stad ligt Bohali verscholen

Bohali is een hoger gelegen wijk van de stad. Je kan er vanuit het centrum naartoe wandelen. (45min) Maar met de auto lukt het ook. Het Venetiaanse fort en de fraaie terrasjes zijn een must do! Het uitzicht is prachtig en het Diethnes café het hipste uit de buurt. (vooral bij de hippe locals).ik vind het hier veel fijner toeven dan in de drukte van de stad, het Ionische eiland op zijn best.

Zakynthos is geen groot eiland. Grofweg bestaat het uit drie gebieden: in het zuiden is een baai met lage heuvels. Het oosten van het eiland kent de meeste stranden en heeft ook hogere heuvels. Het westen en noorden van het eiland is dan weer   ruwer en heeft hoge bergen en diepe kliffen. Hier is het toerisme minder uitgesproken en kom je nog authentieke Griekse dorpjes tegen. Ik neem jullie graag mee op tocht in de volgende artikels. Bedankt dat jullie samen met mij reizen en graag tot snel.

PS: Vergeet het niet, wil je gratis parkeren vertrek dan gewoon met Corendon vanuit Maastricht.

Wij deden dit ook voor onze reis naar GAMBIA  en Corfu 

Deze reis werd mogelijk gemaakt door Corendon.

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.