Kurk, een mooi en trendy alternatief voor leder

31 augustus 2017

Ik had het mij vroeger nooit kunnen inbeelden, een handtas van kurk waar elke fashionista wild van wordt. Wel, verwacht dus steeds het onverwachte. Nu het welzijn van ons milieu één van de belangrijkste topics is rond de politieke tafel, zoekt iedereen voluit naar milieuvriendelijke alternatieven om het leven mooier te maken. Stella Mcartny is op modegebied  daar zeker een  voorloopster van. Een tijdje geleden botste ik als bij toeval op een mooie website van italiaanse handtassen. www.linea.shop

Linea, een vaste stek in Waasmunster

Wie niet graag koopt via het net kan de tassen in kurk allemaal gaan bekijken en betasten in de Flagship store in Waasmunster. Je wordt er vriendelijk onthaald en krijgt meteen wat meer uitleg over de vier verschillende labels die ze er verkopen. (Linea, Rok-Cork, Valmoro en Secret Cork)

Klinken op een Vegan tas: zo hoort het

Ik was meteen wild van dit kleurrijke tasje in pasteltinten, maar je vindt het ook terug in andere combinaties. Roze blijft trouwens een grote hit als je toch net iets anders wil dan bruin of zwart.

Pink for the win

Maar het kan natuurlijk ook een beetje soberder als je dat graag wil. Met dit mooie tasje van Valmoro scoorde ik bij jong en oud. Het is net groot genoeg en toch elegant. De handvatjes zijn wel in leder….dat moet ik er voor alle eerlijkheid bij zeggen. 🙂

Bij de perfecte outfit past een tas in kurk

Maar wie echt helemaal Vegan wil gaan heeft ook mogelijkheden zat.

Volledig Vegan met deze tas in kurk van Secret Cork

Wil je zelf al dat fraais komen ontdekken in Waasmunster en samen met mij een glaasje nuttigen? Hou  dan zaterdag 7 Oktober alvast vrij. Ik hou jullie verder op de hoogte. Breng gerust je vriend of man mee. De collectie reistassen zal ook hem interesseren. Wie weet mag jij hem net als ik op je volgende citytrip ook lenen. 🙂

Sorry schat ik heb je tas geleend

Hip in Amsterdam

Weetje:

Kurk wordt gewonnen uit de schors van de kurkeik  in Portugal en de landen rond de Middellandse Zee. Vanaf het moment dat de kurkeik ongeveer 25 jaar oud is wordt de schors iedere 9 jaar geschild. De bomen leven ongeveer 200 jaar. De eerste 2 oogsten produceren mindere kwaliteit. Vervolgens wordt de schors geschild en verwerkt tot producten van kurk. Na het schillen duurt het 9 jaar voordat de schors zo dik is, dat er weer kurk van kan worden geoogst.

De kurkindustrie wordt algemeen als milieuvriendelijk beschouwd. De duurzaamheid van de productie en de gemakkelijke recycling van de kurkproducten en de bijproducten zijn twee van de meest onderscheidende aspecten.

Het allerbelangrijkste vinden we natuurlijk dat er ook geen onschuldige diertjes op geen enkel moment moeten lijden om ons mooi te maken!

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.